Uit Den Ouden Doosch: Troop Beverly Hills (1989)

Phyllis is een huisvrouw die het zwaar te verduren heeft. Ze zit midden in een lastige scheiding met haar man, die haar er van beschuldigd dat ze niets afmaakt waar ze aan begint. Gelukkig heeft ze een fantastische dochter die lid is van de scouting en laat de scoutinggroep van Beverly Hills nou net een nieuwe leider nodig hebben. Vastbesloten om hier een succes van te maken begint Phyllis met haar nieuwe taak. Maar hoe tover je de rijkste meisjes van Beverly Hills om in een heuse groep stoere scouts? Nou, eigenlijk niet.

Momenteel is de film The Boss in de bioscoop te zien. Hierin besluit een rijke zakenvrouw om een groep scouts over te halen om haar te helpen. Hoewel dit niet echt overeenkomt met het verhaal van Troop Beverly Hills, schiet deze toch gelijk het hoofd in als we het hebben over veel geld en scouts. We zijn dan ook diep de archieven ingedoken en toverde daar Troop Beverly Hills tevoorschijn. Een film uit 1989 die maar een 5,5 scoort op IMDb en ook zeker niet tot de beste films ooit gemaakt hoort. Toch is dit een uitermate geschikte film voor een portie luchtig zondagmiddagvermaak.

Troop-Beverly-Hills-images-f87ea2e2-8915-413b-9621-879e84c40c2

De film werd geregisseerd door Jeff Kanew die wel een beetje bekendstaat om zijn slechte komedies, zo ook Revenge of the Nerds. Eigenlijk valt Troop Beverly Hills ook wel onder deze noemer. Het is een heerlijke, ietwat satirische komedie geworden. Waarschijnlijk had de film het met iets meer satire een stuk beter gedaan. Helaas is deze iets meer richting de softe kant gegaan en probeert Kanew nog een beetje moraal mee te geven. Ook het acteerwerk in de film is zeker niet goed te noemen. In de hoofdrollen zien we onder andere Shelley Long, Craig T. Nelson en Betty Thomas. Geen wereldberoemde sterren, maar ze hebben allemaal toch al aardig wat ervaring in de filmwereld.

Beverly Hills is dé plek waar de rijken wonen, en zo ook Phyllis Nefler. Haar favoriete hobby is natuurlijk shoppen, en ze geeft geld uit als water. Toch is ze opeens de nieuwe leiding geworden van de Beverly Hills scoutinggroep. Vooral van haar man, die van haar wil scheiden, krijgt ze al gauw te horen dat ze dit niet aankan. Ze heeft eigenlijk nog nooit iets in haar leven afgemaakt en de vraag is dan ook of dit rijke modepopje iets kan met de meisjes van de scouting. Phyllis weet echter precies wat ze kan en zet al haar kwaliteiten in om ervoor te zorgen dat de meiden van de Beverly Hills scoutinggroep, de patches krijgen die ze verdienen.

Troop_Beverly_Hills_stills_443067

De supervisor van de scouting is echter alles behalve blij met de komst van Phyllis. Deze flamboyante vrouw moet zo snel mogelijk uit de scoutingwereld verdwijnen en is enorm slecht voor het stoere imago van de scouting. De ‘Rode Veren’, waar haar dochter in zit, dat is pas een scoutinggroep. Het gaat er dan uiteindelijk ook hard aan toe als de verschillende scoutinggroepen het tegen elkaar opnemen om te kijken wie de meeste koekjes kan verkopen voor het goede doel. En vervolgens is er ook nog een heuse survivaltocht door het bos waarbij de rijke meisjes van Beverly Hills er alles aan doen om te laten zien dat ze waardige scouts zijn.

Troop Beverly Hills is vooral een erg vrolijke film en heerlijk voor een luie zondagmiddag. Aan alles valt echter te zien dat het al een oude film is en je moet je wel een beetje in dat tijdperk kunnen plaatsen. Toch is het heerlijk om te zien hoe de rijke meisjes moeite hebben met het voldoen aan de eisen van de scouting. Hun idee van kamperen is overnachten in een luxe bungalow in het Beverly Hills Resort. Als je door het slechte acteerwerk heenkijkt kan je 105 minuten lang genieten van deze heerlijke komedie. “Beverly Hills, what a thrill! Beverly Hills, what a thrill!”

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.