Premières: Januari 2017

Met het nieuwe jaar vonden wij als redactie het tijd om de wekelijkse premièrepost aan te passen. In plaats van elke week alle nieuwe films te beschrijven, bespreken we nu een keer in de maand de interessantste films die die maand op het witte doek verschijnen.

assassins-creedAssassin’s Creed – 5 januari 2017

Dankzij een revolutionaire technologie die het beleven van genetische herinneringen mogelijk maakt, kan Callum Lynch in de huid kruipen van zijn voorvader Aguilar tijdens de 15e eeuw in Spanje. Callum ontdekt dat hij een afstammeling is van een mysterieus en geheim genootschap, de zogenaamde Assassins. Hij vergaart een grote hoeveelheid kennis en doet ongelofelijke vaardigheden op die hij kan gebruiken om het op te nemen tegen de onderdrukkende en krachtige Templar-organisatie in de tegenwoordige tijd.

Assassin’s Creed is gebaseerd op een serie van games die zich afspelen in een fictieve geschiedenis, bestaande uit gebeurtenissen uit het echte leven. Naast boeken en stripboeken, gaat 5 januari de verfilming  in première. De hoofdrol wordt vertolkt door Michael Fassbender, die in de rol kruipt van Callum Lynch en zijn voorouder Aguilar de Nera. De spellen zagen er altijd fantastisch uit, maar zal de film net zo’n genot zijn om naar te kijken?

 • Cast: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons
 • Regie: Justin Kurzel
 • Genre: Actie, avontuur, fantasie
 • Speelduur: 115 minuten
 • Kijkwijzer: 16+alliedAllied – 12 januari

Allied is het verhaal van Max Vatan, officier van de geheime dienst, die in 1942 in Noord-Afrika de Franse verzetsstrijder Marianne Beausejour ontmoet tijdens een dodelijke missie in vijandelijk gebied. In Londen worden ze herenigd, maar hun relatie komt onder zware druk te staan door de extreme omstandigheden van de oorlog.

In deze film van Robert Zemeckis, bekend van de Back to the Future-trilogie, heeft Brad Pitt het zwaar. Pitt speelt de hoofdrol in dit drama en moet zien te achterhalen of zijn vrouw, gespeeld door Marion Cotillard, wel of niet voor de vijand speelt. De trailer ziet er in ieder geval hoopvol uit en Pitt en Cotillard lijken goede chemie te hebben.

 • Cast: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris
 • Regie: Robert Zemeckis
 • Genre: Actie, drama, romantiek
 • Speelduur: 124 minuten
 • Kijkwijzer: 12+splitSplit – 19 januari

Kevin, die lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis, wordt door een van de persoonlijkheden die in hem leeft aangezet tot het ontvoeren van drie tienermeisjes, waaronder de scherpzinnige Casey. Samen met zijn vertrouwde psychiater Dr. Fletcher moet Kevin een overlevingsstrijd voeren met alle persoonlijkheden die in hem schuilen.

Velen kennen James McAvoy als de sympathieke professor Charles Xavier uit de X-Men-films. In Split neemt hij echter een hele andere soort rol op zich. McAvoy speelt namelijk de rol van Kevin, een jongen die worstelt met diverse verschillende persoonlijkheden. Eén daarvan zet Kevin aan tot een ontvoering. Benieuwd hoe McAvoy de verschillende karakters neer zet? Vanaf 19 januari draait deze film, waarvan de trailer al zeer aangrijpend aanvoelde, in de bioscopen.

 • Cast: James McAvoy,Haley Lu Richardson, Anya Taylor-Joy
 • Regie: Night Shyamalan
 • Genre: Horror, thriller
 • Speelduur: 117 minuten
 • Kijkwijzer: 16+Dit was onze première top 3. Laat vooral weten naar welke film jij uitkijkt, ook als die niet in deze top 3 staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.