Premières: Maart – 2017

Het is maart wat betekent dat weer een hoop nieuwe films op het witte doek verschijnen! Hieronder volgt onze selectie van films die zeker de moeite waard zijn om in de bioscoop te zien. Welke laat jij absoluut niet aan je voorbij gaan?

loganLogan – 2 Maart 2017

In de nabije toekomst is de wereld en de kijk op mutanten compleet veranderd. Ergens op de grens met Mexico ontfermt een vermoeide Logan zich over de zieke Professor X in een schuilplaats. Logan probeert zich te verschuilen voor de wereld en zijn nalatenschap. Maar als een jonge mutant op de vlucht voor duistere krachten zijn pad kruist, kan hij zich niet langer verstoppen.

In dit laatste deel over de X-Men Wolverine kruipt Hugh Jackman voor de laatste keer in de huid van deze held. Professor X en Logan hebben dit keer niet zozeer te maken met de grootste aartsrivaal Magneto, maar met de mensen die mutanten compleet willen uitroeien. De trailer voelt aangrijpender en minder fantasievol aan dan de voorgaande delen. Naast Jackman keert Patrick Stewart terug in de rol van Charles ‘Professor X’ Xavier.

 • Cast: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen
 • Regie: James Mangold
 • Genre: Action, drama, sciencefiction
 • Speelduur:137 minuten
 • Kijkwijzer: 16+

de-premierDe Premier – 2 Maart 2017

De Belgische eerste minister wordt ontvoerd. Hij zal weer worden vrijgelaten op voorwaarde dat hij de persoon, die hij later die dag tijdens een exclusief gesprek zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan… de president van de Verenigde Staten.

Op het eerste gezicht lijkt dit plot niet bijster origineel. Maar de trailer spreekt zeker aan. Een Vlaamse/Britse productie die de politiek doet wankelen wanneer het voor één persoon zeer persoonlijk wordt. De Vlaamse premier blijkt ook een doodnormale man te zijn die zijn gezin koste wat het kost wilt beschermen. Zelfs het vermoorden van de Amerikaanse president? Het lijkt daardoor een strijd te worden tussen de Vlaamse premier en de Amerikaanse president en diens adviseurs.

 • Cast: Koen de Bouw, Adam Godley, Saskia Reeves, Truus de Boer
 • Regie: Erik van Looy
 • Genre: Thriller
 • Speelduur: 115 minuten
 • Kijkwijzer: 16+

tuintje-in-mijn-hartTuintje in mijn Hart – 2 Maart 2017

Axel is een Surinamer die al 20 jaar in Nederland woont en volledig vernederlandst is. Hij is getrouwd met de Hollandse Victoria en is nooit meer terug geweest. Als zijn vrijgevochten moeder Gladys de familie in haar Surinaamse pension bij elkaar roept voor Kerst én een belangrijke boodschap, gaat hij samen met zijn vrouw, haar zus Mirna en vooral met tegenzin op reis. Nauwelijks aangekomen explodeert de situatie als zijn broer Virgil hem op stang jaagt en zijn dochter Wonnie, die stage loopt in Paramaribo, bekent dat ze zwanger is.

Met een zomerse sfeer én bestemming, een bekende Nederlandse cast, een gezellige romantische verhaallijn, kom je best een eind. Tuintje in mijn Hart is een typische Nederlanse romcom die in het rijtje past van Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft. Geen bijster origineel plot, maar toch – vooral voor vrouwen – een leuke film om bij te genieten en weg te dromen.

 • Cast: Sanna Vogel, Pip Pellens, Edwin Jonker, Leo Alkemade, Fockeline OUwerkerk
 • Regie: Marc Waltman
 • Genre: Komedie, romantiek
 • Speelduur: 101 minuten
 • Kijkwijzer: 6+

hidden-figuresHidden Figures – 9 Maart 2017

Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson zijn drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die bij de NASA werkten. Ze waren betrokken bij een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ tussen Amerika en Rusland volledig op zijn kop zette, de verhoudingen tussen zwart en wit deed opspelen, en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.

Hidden Figures vertelt het waargebeurde verhaal achter de lancering van astronaut John Glenn. Wie waren er verantwoordelijk voor het slagen van zijn missie? De drie briljante vrouwen worden gespeeld door drie geweldige actrices: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe. Ondanks het dramagehalte van het verhaal, doet de trailer ook vermoeden dat er komische momenten in de film zitten. Met drie Oscar nominaties op zak een absolute aanrader!

 • Cast: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner, Jim Parsons, Glen Powell
 • Regie: Theodore Melfi
 • Genre: Biografie, drama, geschiedenis
 • Speelduur: 127 minuten
 • Kijkwijzer: 12+

kong-skull-islandKong: Skull Island – 2 Maart 2017

Het zijn de jaren 70 wanneer een gevarieerde groep ontdekkingsreizigers bij elkaar komen om samen naar een nooit eerder ontdekt eiland te reizen. Een eiland gelegen in de Grote Oceaan en even mooi als verraderlijk. Wat ze niet weten is dat ze zich in het domein van de mythische Kong bevinden.

Met alle reboots tegenwoordig, kon een nieuwe versie van het mythische verhaal over de reusachtige mensenaap Kong, niet uitblijven. De nieuwste versie met Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody in de hoofdrollen, stamt uit 2005. Maar nu is het aan onder andere Tom Hiddleston en Brie Larson om het succes van King Kong te evenaren. De eerste beelden van het eiland beloofde in ieder geval al heel wat.

 • Cast: Tom Hiddleston, Brie Larson, Tian Jing, Samuel L. Jackson, Toby Kebbel, John Goodman
 • Regie: Jordan Vogt-Roberts
 • Genre: Actie, avontuur, fantasie
 • Speelduur: 118 minuten
 • Kijkwijzer: 12+

mein-blind-date-mit-dem-lebenMein Blind Date mit dem Leben  – 16 Maart 2017

Saliya Kahawatte is bijna volledig blind. Maar met de hulp van een vriend slaagt hij er echter al meer dan 15 jaar in om zijn omgeving in de overtuiging te laten dat hij een normaal zicht heeft. Het lukt hem zelfs om zich op te werken van leerling tot restaurantmanager in een groot luxehotel.

Deze Duitse film laat zien dat je meer kan dan je op voorhand denkt als je (zo goed als) blind bent. Zo lang je maar doorzettingsvermogen hebt en in ieder geval één trouwe vriend. Dat deze misleiding ook gevolgen heeft, laat de trailer meteen goed zien: want hoe kan je op iemand passen als je niet kan zien hoe hij eruit ziet? Naast het dramagehalte is de film voornamelijk een positieve komedie, die daarom ook zeker een aanrader is.

 • Cast: Kostja Ullman, Nilam Farooq, Ludger Pistor
 • Regie: Marc Rothemund
 • Genre: Biografie, drama, komedie
 • Speelduur: 110 minuten
 • Kijkwijzer: Alle leeftijden

power-rangersPower Rangers – 23 Maart 2017

Het leven van vijf gewone tieners staat op zijn kop wanneer de wereld op het punt staat te worden vernietigd door een buitenaardse bedreiging. Het lot brengt het vijftal samen en al snel ontdekken ze dat zij de enigen zijn die de planeet kunnen redden. Maar om dit voor elkaar te krijgen moeten zij eerst ieder hun eigen problemen zien te overwinnen en als Power Rangers hun buitengewone krachten bundelen voordat het te laat is.

Iedereen die opgroeide in de jaren 90 zal bekend zijn met de Power Rangers. De serie Mighty Morphin Power Rangers liep van 1993 tot 1999 en was een flink succes. Een filmversie kon dus zeker niet uitblijven in de tijd waar reboots en vervolgfilms je om de oren vliegen. De trailer voelt niet heel spectaculair aan en de film zal óf een succes zijn óf een complete teleurstelling. Desondanks staat de film in deze lijst vanwege de nostalgische waarde. De vijf helden worden gespeeld door vrij onbekende acteurs, maar de schurkenrol is er voor Elizabeth Banks.

 • Cast: Bryan Cranston, Elizabeth Banks, Becky G., Naomi Scott, Dacre Montgomery, Ludi Lin, RJ Cyler
 • Regie: Dean Israelite
 • Genre: Actie, avontuur, fantasie, sciencefiction
 • Speelduur: 124 minuten
 • Kijkwijzer: –

beauty-and-the-beast-posterBeauty and the Beast – 29 Maart 2017

Welke film al helemaal nostalgische gevoelens oproept, is wel Beauty and the Beast. Belle is een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw die gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel. Daar raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

Disney’s live-action versie van de klassieke animatiefilm uit 1991 is eindelijk daar! Ook deze film zal óf helemaal geweldig zijn, óf een complete teleurstelling zijn. Omdat de animatiefilm zo populair is heeft iedereen wel een mening over hoe de live-action versie zou moeten zijn. Komt de magie, de karakters en de romantiek dusdanig over dat de kijker het klassieke sprookje wordt ingezogen? Het is onder andere aan Emma Watson, Luke Evans en Dan Stevens om de magie op de beste manier te kunnen overbrengen.

 • Cast: Emma Watson, Luke Evans, Dan Stevens, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Josh Gad, Emma Thompson, Ian McKellan, Gugu Mbatha-Raw
 • Regie: Bill Condon
 • Genre: Fantasie, musical, romantiek
 • Speelduur: 129 minuten
 • Kijkwijzer: 12+

a-united-kingdomA United Kingdom – 30 Maart 2017

In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, de Londense kantoorbediende Ruth Williams. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid-Afrikaanse regering. Diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar.

1947 is heel lang geleden, maar als je bedenkt dat een gemixt echtpaar nog steeds raar aangekeken wordt, blijkt maar dat dit thema zeer actueel is. Alleen daarom is deze film een aanrader. Rosamund Pike en David Oyelowo kruipen in de huid van het echtpaar dat overal nagekeken en bekritiseerd wordt. Zij laten zien dat liefde verder gaat dan kleur en sterker is dan de druk van een overheid.

 • Cast: Rosamund Pike, David Oyelowo, Jack Davenport, Tom Felton
 • Regie: Amma Asante
 • Genre: Biografie, drama, romantiek
 • Speelduur: 111 minuten
 • Kijkwijzer: 12+

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.