Recensie: 24 Hours to Live

Summary
Helaas is 24 Hours to Live geen goede actiefilm en ook geen goede popcornfilm. De film gaat alle kanten op, met alle gevolgen van dien. De motieven van de personages zijn onduidelijk en/of wisselen continu, op zeer ongeloofwaardige wijze. Op de cast val niet zo zeer wat aan te merken, maar een acteur als Ethan Hawke kan dit script niet redden. De uitwerking van een op zich prima concept is vreselijk. O ja, gelukkig laat het einde nog een opening voor een vervolgfilm… Nou, die kunnen ze wel achterwege laten.
4

Ex-huurmoordenaar Travis Conrad wordt gevraagd om nog een keer een gevaarlijke klus uit te voeren. Helaas gaat het niet helemaal volgens plan en Travis wordt doodgeschoten. Slimme dokters van het bedrijf waar hij voor werkt weten hem echter weer tot leven te wekken, met als enige nadeel dat dit maar voor 24 uur is. Hij moet meteen weer gedood worden nadat hij belangrijke informatie heeft doorgegeven, maar Travis zint op wraak en besluit deze 24 uur ten volle te benutten. Hij ontsnapt en opent de jacht op zijn rivalen, met zichzelf als tikkende tijdbom.

Een niet echt fantastisch plot.

Dit alles klinkt niet echt direct als een goed plot, hoewel het potentie biedt voor een vermakelijke actiefilm. Een vermakelijke film is het helaas niet geworden, want het is opgelucht ademhalen als na anderhalf uur de aftiteling op het doek verschijnt. Het verhaal is zeker het grootste issue: het is te simpel en heeft geen enkele diepgang. De makers lijken niet verder nagedacht te hebben over het plot dan het idee om iemand dood te laten gaan, weer tot leven te laten komen en dat die dan besluit om wraak te nemen. Stop er een paar explosies en gevechtjes in en klaar is de film.

Bovendien is het plot inconsistent, vol met gaten en volkomen ongeloofwaardig. Neem bijvoorbeeld het feit dat Travis na zijn wedergeboorte direct weer vermoord zou moeten worden door de vrouw die hem weer tot leven wekte. Blijkbaar vond ze het nodig om een teller in zijn pols in te bouwen die exact 24 uur lang aftelt… behoorlijk nutteloos als je bedenkt dat hij meteen weer terug zou moeten naar het hiernamaals. Zo zijn er heel veel voorbeelden. Net als de onduidelijke, vreemde en ongeloofwaardige motieven. Eigenlijk elk personage wisselt minimaal één keer van kant. Het toppunt is toch wel dat Travis een vrouw redt, waarnaar hij op weg was om te vermoorden… Zulke rare wisselingen van kant vinden continu plaats.

Bekende en minder bekende gezichten

De hoofdrol wordt gespeeld door Ethan Hawke. Hij heeft al heel veel rollen op zijn naam staan en werd ooit genomineerd voor een Acadamy Award voor beste bijrol in de film Training Day. Helaas weet ook dit bekende gezicht de film niet te redden, het acteerwerk is namelijk gewoon gemiddeld en daarmee niet goed genoeg voor dit verhaal. Hawke brengt een personage dat eerlijk is en moeite heeft met het verlies van zijn gezin, terwijl de film meer vraagt om wraak en een meedogenloze actieheld.

Een ander bekend gezicht is Rutger Hauer. Hij heeft maar een kleine rol in deze film, maar is waarschijnlijk wel het leukste personage om naar te kijken. De overige spelers in deze film zijn onder andere Tanya van Graan, Nathalie Boltt, Paul Anderson, Travis Conrad en Liam Cunningham. Iets minder bekende namen en gezichten dus. Dat geldt ook voor regisseur Brian Smrz. Hoewel hij al veel gedaan heeft in de filmwereld (vooral als stuntdubbel) regisseerde hij pas één keer eerder een film (Hero Wanted) en dat werd niet echt een succes. Met deze tweede flopper is zijn regisseercarrière nog niet heel succesvol te noemen.

 

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.