Recensie: A Quiet Place

Samenvatting
A Quiet Place draait om het gezin Abbott dat probeert te overleven in totale stilte. Het is een enorm spannende film geworden die misschien dichterbij een thriller komt dan een echte horrorfilm. Bekende spelers als Emily Blunt en John Krasinski laten uitstekend acteerwerk zien en ook verrassend is de jonge Millicent Simmonds. Een aanrader voor iedereen die wel toe is aan wat intense spanning.
8

Totale stilte geboden

In A Quiet Place volgen we het gezin Abbott dat zijn best doet om te overleven in totale stilte. Deze stilte is nodig want op elk klein geluidje komen afschuwelijke monsters af. Nog niemand heeft ontdekt wat de zwakke plek is van de monsters en ze lijken onverslaanbaar want ze zijn snel, sterk en gepantserd. Het enige wat ze niet kunnen, is zien en ze gaan daarom geheel op hun gehoor af. De enige mogelijkheid om te overleven is dan ook door doodstil te zijn en de familie Abbott heeft dat ondertussen al aardig onder de knie. Ze weten precies wat ze moeten doen om geen geluid te maken en communiceren met elkaar door middel van gebarentaal.

Leven zonder geluid te mogen maken is echter helemaal niet makkelijk en vooral niet voor kleine kinderen. Hoe waarschuw je een klein kind voor de gevaren die er op de loer liggen? En hoe leer je een kind dat hij ondanks het gevaar toch nog af en toe naar buiten zal moeten? Hoe kan je je kinderen ooit een normaal leven bieden in totale stilte? In het gezin Abbott zijn maar liefst drie kinderen aanwezig en uiteindelijk blijkt er dan ook nog eens een vierde op komst te zijn.

Alle acteurs op een rijtje

Normaal gesproken kan je in een recensie moeilijk alle acteurs op gaan noemen, maar in het geval van A Quiet Place is dat iets makkelijker. In totaal zijn er maar zes mensen te zien tijdens de hele film. De meest bekende hiervan is Emily Blunt die de moeder (Evelyn) speelt. De vader (Lee) wordt gespeeld door John Krasinski, die ook in het echte leven met Emily Blunt getrouwd is. De drie kinderen worden gespeeld door Millicent Simmonds (Regan), Noah Jupe (Marcus) en Cade Woordward (Beau). Tot slot is er nog een vreemde man in het bos die gespeeld wordt door Leon Russom.

Het acteerwerk is prima te noemen. Blunt en Krasinski laten zien dat er een reden is dat ze samen zijn, hun liefde voor elkaar is ook in de film terug te zien. Verrassend is ook de dove Millicent Simmonds. Ze zet een erg overtuigende performance neer als de dove Regan. In een film waar toch niemand praat had ze natuurlijk niet per se een doof persoon hoeven spelen, maar toch voegt de doofheid van het personage iets toe. Als er gefilmd wordt vanuit Regans perspectief verdwijnt direct al het geluid uit de film, ook de natuurgeluiden van de wind of de ritselende bladeren.

Een interessante film

Behalve dat hij er zelf in acteert, heeft John Krasinski ook de regie op zich genomen en schreef hij ook nog mee aan het scenario (samen met Bryan Woods en Scott Beck). Een alleskunner zo zou je zeggen, want al met al is A Quiet Place een zeer interessante film geworden. Het klinkt bijna een beetje goedkoop als je bedenkt dat de film maar zes acteurs kent, er amper gesproken wordt en deze zich ook nog eens grotendeels op één locatie afspeelt. Maar niets is minder waar, Krasinski weet van dit alles juist een hele boeiende film te maken en zorgt ervoor dat  alles bijdraagt aan de (soms wat intense) sfeer.

De film begint in totale stilte en kent een vrij goede spanningsopbouw, die gedurende de film ook vrij constant blijft. Er zitten natuurlijk wat schrikmomenten in, maar toch is het niet de typische horrorfilm die je misschien verwacht. Eigenlijk houdt de film meer het midden tussen een spannende thriller, drama en natuurlijk wat sciencefiction. Ook voor de niet-horrorfans die wel tegen een beetje spanning kunnen is de film dan ook aan te raden. Er zitten natuurlijk ook wel wat minpuntjes aan de film, waaronder bijvoorbeeld de vrij korte bevalling in een bad en wat andere kleine dingetjes die niet helemaal lijken te kloppen. Al met al weet de film echter zeker te boeien en is A Quiet Place dan ook een aanrader om te gaan kijken in de bioscoop.

Men In Black Trilogy
Men In Black Trilogy
(Blu-ray is niet afspeelbaar in normale DVD-spelers!)
Score 4.5 van 5 sterren.
€29,99
Uiterlijk 19 juli in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.