Recensie: Ain’t Them Bodies Saints

Samenvatting
Aint’t Them Bodies Saints is een film met een indrukwekkende cast en een regisseur die een goede sfeer neer weet te zetten, maar met een matig verhaal die een voorspelbaar einde heeft. Het gebrek aan achtergrondinformatie van de hoofdrollen en hun gebeurtenissen, maken dat de film niet heel erg kan boeien. De film is van uitstekende kwaliteit, maar op het schijfje ontbreekt het helaas aan interessante extra’s. De trailer en synopsis zijn misleidend, dus wees gewaarschuwd. De film is niet zo actievol en spannend als het doet vermoede, maar een film met een dromerig sfeertje en vol mooie beelden van Texas.
6

Het gepassioneerde stel Bob en Ruth trekken als een soort Bonnie en Clyde door Texas. Wanneer Bob na een schietpartij in de gevangenis belandt, blijft zijn vriendin thuis op hem wachten in verwachting van een kind. Vier jaar later, als Ruth in haar eentje de zorg draagt voor hun dochter, ontsnapt Bob uit de gevangenis. Bob gaat op zoek naar zijn vriendin en dochter, terwijl de politie en een crimineel hem in de nek hijgen.

Ain’t Them Bodies Saints is een film van de regisseur David Lowery, die nog geen bekende films op zijn naam heeft staan. Hij heeft een handje vol korte films geregisseerd en is verantwoordelijk voor twee volwaardige films die geen enkele bekendheid hebben. Daarmee is deze film de eerste film van Lowery die bekendheid heeft. Hij heeft in ieder geval bewezen dat hij een goede sfeer neer kan zetten met het tonen van de juiste beelden. In plaats van het tonen van actievolle scènes krijgen we onder andere mooie beelden van Texas te zien, waarmee hij een dromerig sfeertje creëert die door de hele film hangt.

AintThemBodiesSaints_1

In de cast komen er bekendere namen voor. Zo schitteren Rooney Mara en Casey Affleck in de film als het stel dat het dievenpad bewandeld. Mara heeft als actrices een hele waslijst aan nominaties voor prijzen op haar naam staan, waaronder een nominatie voor een Oscar en Golden Globe. Ook heeft ze verschillende prijzen gewonnen, met onder andere The Social Network en The Girl with the Dragon Tattoo waarin ze grote rollen had. Ook haar tegenspeler Affleck is geen onbekende in de filmwereld. Hij is bekend van de Ocean’s-Films en recentelijk speelde hij nog in de goed ontvangen Out of the Furnace. De derde hoofdrol, die van de bevriende politie agent van Ruth, wordt vervult door Ben Foster. Hij gaat al een tijdje mee in de filmwereld en speelde onlangs in de Oscar-genomineerde film Lone Survivor.

Met een indrukwekkende cast is een goede film nog niet gegarandeerd, want het verhaal valt nogal tegen. Het is niet bijzonder boeiend en een ook het einde is voorspelbaar. Het is moeilijk om geïnteresseerd te blijven kijken omdat ook de personages oppervlakkig zijn. Je krijgt amper iets te weten over het hoe en het waarom. Wie is dit duo nou eigenlijk en waarom wordt Bob achternagezeten door een of andere crimineel? In het ruime anderhalf uur dat de film duurt, krijg je daar niets over te weten, net als dat je niets van de ontsnapping krijgt te zien. Hoewel dat ook de sterke kant van de film is, had het er ook voor kunnen zorgen dat het voor de minder geboeide kijker net wat interessanter werd.

AintThemBodiesSaints_2

De film wordt in uitstekende kwaliteit aangeleverd op een blu-ray, waar naast de film ook nog drie trailers van andere A-Film Benelux-films en de trailer van deze film op staan. De trailer van Ain’t Them Bodies Saints is samen met de synopsis van de film helaas wel misleidend. De omschrijving en trailer schetsen namelijk een spannende film met veel schietpartijen, maar meer daarvan is er niet te zien in de film dan in de trailer. Zoals dat helaas zo vaak het geval is bij een dvd- of blu-ray-uitgave, is ook dit schijfje vrij van interessante extra’s.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.