Recensie: All Is Lost

Samenvatting
All Is Lost is een saaie niet-alledaagse film maar wel met de goede acteerprestaties van Rober Redford als enige castlid. De film weet maar met moeite te boeien, maar vooral het einde doet afbreuk aan de film. De kwaliteit van het beeld en geluid zijn zoals je mag verwachten. Een aantal prachtige shots komen dan ook prima tot hun recht. Extra’s ontbreken op de dvd, maar worden niet echt gemist bij een film als deze.
5.5

Na een botsing met een scheepscontainer raakt een vindingrijke zeiler verdwaald op de oceaan. Het ongeluk is niet noodlottig, maar al gauw blijkt dat deze man het geluk niet bepaald aan zijn zijde heeft staan. Hij gaat het gevecht aan met de natuur, met maar één doel: overleven. De man laat zich er echter niet snel onder krijgen door moeder natuur, maar hoelang weet hij tegenslag naar tegenslag te verwerken voor hij het bijltje er bij neergooit?

All Is Lost is een film van J. C. Chandor, die met deze productie pas zijn tweede lange speelfilm aflevert. Hij debuteerde met de korte film Despacito, die niet op hoge waarderingen hoefde te rekenen. Zijn eerste echte film was Margin Call, die enkele jaren later volgde. Een film waarin een kijkje wordt gegeven in de graaicultuur van de investeringsbanken, dat een vrij uniek thema is. Ook met All Is Lost kiest hij niet voor het meest voor de hand liggende project, maar doet hij iets dat nog niet veel vaker is gedaan. Het is gewaagd om de cast te laten bestaan uit slechts één persoon die alleen maar op het water ronddobbert.

allIsLost_2

Deze man is de 77 jaar oude Robert Redford. Zijn carrière begon in de jaren zestig en heeft nog steeds niet zijn uiterlijke houdbaarheidsdatum bereikt. Redford schitterde de laatste jaren namelijk in onder andere The Company You Keep, Captain America: The Winter Soldier en natuurlijk in All Is Lost, waar de hele film alleen om hem draait. Zijn vele acteerervaring komt dan ook zeker van pas in een film als deze, omdat hij in zijn eentje de hele film moet dragen. Dit is dan ook duidelijk te zien, aangezien Redford volkomen geloofwaardig is als de vindingrijker zeiler.

De film zelf is helaas saai en aan de langdradige kant. Ondanks dat er van alles gebeurt, weet het maar met moeite te blijven boeien. Er gebeurt weinig verrassends en we zien enkel een man die probeert met zijn hoofd boven water te blijven. Het verhaal oogt wel erg geloofwaardig, maar het gaat helaas mis aan het einde. Deze doet namelijk totale afbreuk aan de film. Om niet de enige vraag die speelt in deze film te beantwoorden, laten we in het midden wat het antwoord is. Het is jammer dat er voor is gekozen om de film op deze manier te eindigen.

Robert Redford in All Is Lost

Op de dvd zijn geen extra’s te vinden, maar die mis je ook niet. Bloopers, een commentaartrack of extra informatie passen totaal niet bij een film als deze. Wel is de ondertiteling in meer talen beschikbaar dan het aantal woorden dat gesproken wordt in de film. De film zelf, zowel het beeld als het geluid, is van uitstekende kwaliteit, zoals je dat van een hedendaagse dvd mag verwachten. De aantal prachtige shots, vooral die onderwater zijn gefilmd, komen goed tot hun recht met de goede beeldkwaliteit.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.