Recensie: All You Need Is Love

Samenvatting
All You Need Is Love is tijdens de kerst enorm populair en de tranen vloeien in menig huis dan ook rijkelijk. Tijd om er een film van te maken moet men gedacht hebben. Het resultaat is dat het eer doet aan de oorsprong, maar het voelt wel allemaal erg cliché aan. Tel daar ook nog eens bij op dat je al bij voorbaat weet hoe het grotendeels gaat eindigen. Toch is dit voor de rest wel een hele leuke grappige film waarbij Fedja van Huêt een leuke rol speelt als Maarten, oftewel Dr. Love. Het personage Tilly zal daarentegen ontzettend in de smaak vallen, ondanks haar vooroordelen. De film scoort in deze recensie minder vanwege het gebrek aan extra's.
6.5

All You Need Is Love

Je kent het wel, moeder en schoonmoeder samen met vrouwlief op de bank flink snotterend. Nee, Bambi is niet op de televisie en ook geen romantische film. Het is de jaarlijkse kerstspecial van All You Need Is Love die op de televisie is. Jaarlijks worden er een aantal  geliefden of familieleden verenigd met elkaar door Robert ten Brink. Voor vele families ook een traditie om dat samen te kijken. En toen kwam daar het bericht, namelijk een heuse film rond dit programma. Hoe zoetsappig gaat dit uiteindelijk worden?

De regie van All You Need Is Love is in handen van de Nederlandse regisseuse Will Koopman. Als regisseuse heeft zij onder andere meegewerkt aan bekende series als Baantjer en Gooische Vrouwen. Als het gaat om films, dan ken je haar misschien van Terug naar de kust. Ruime ervaring en moet dus van een programma een leuke film maken.  Om dat voor elkaar te krijgen is er de hulp ingeroepen van Paula van der Oest. Zij schreef onder andere het scenario voor de televisieseries Vlucht HS13 en Noord Zuid.

Dr. Love

Qua verhaal doet All You Need Is Love eigenlijk hetzelfde als wat je gewend bent van de televisieserie. De presentatie van de show is in handen van Maarten. Hij verenigt koppels en familieleden die elkaar al jaren niet gezien hebben. Hij doet dit met ontzettend veel plezier, totdat zijn vrouw komt te overlijden en hij niet meer gelooft in de liefde. Toch komt de kerstspecial er weer aan en dus vertrekt Maarten op het vliegtuig richting Schotland om aan een trekwandeling te beginnen die gepland stond samen met zijn vrouw. Daar ontmoet hij de reisleidster en is er misschien toch nog hoop voor hem.

In Nederland is men druk op zoek naar een vervanger voor Maarten, want de kerstspecial moet en zal er komen. Zijn trouwe assistent, Japie, zoekt stad en land af naar een nieuwe Dr. Love. Naast deze zoektocht leer je ook nog andere personages kennen. Volksvrouw Tilly zorgt voor de cliché-achtige opmerkingen als het gaat om buitenlanders. Ook wordt er een rapper geïntroduceerd die ook voldoet aan alle clichés. Een rapper die een joint opsteekt, bontjassen draagt en het geld laat strooien. Een leuke familiefilm waarbij de tranen kunnen vloeien.

Geen standaard cast

De valkuil bij Nederlandse films is dat je altijd dezelfde acteurs en actrices ziet. De grootste naam is tevens ook waar de film om draait. Fedja van Huêt speelt de rol van Maarten en je kunt eigenlijk niets slechts zeggen over zijn rol. Hij doet wat hij moet doen en doet dat ook overtuigend. mocht Robert ten Brink ooit ermee stoppen, dan kan Fedja van Huêt hem wel opvolgen. Alleskunner Frank Lammers speelt ook een bescheiden rol dit keer. Hij speelde als Brabander eerder een rol als Zeeuw en in All You Need Is Love speelt hij een Limburger. Omdat het verhaal meer is dan een aantal personen, zijn er dus meerdere kleinere rollen te verdelen. En daardoor is het best wel vluchtig allemaal.

De valkuil achter All You Need Is Love is dat het allemaal erg cliché aanvoelt. Iets wat niet per definitie slecht hoeft te betekenen. Het zou namelijk geen recht doen aan het concept van de televisieserie. Je weet daarom al bij voorbaat hoe het einde eruit gaat zien en dat is wel jammer. Toch zijn een aantal momenten zo in beeld gebracht dat het uiteindelijk toch anders in elkaar zit dan dat je dacht. All You Need Is Love is een film die je als fan van de televisieserie kunt waarderen en waarbij je misschien ook een traantje gaat wegpinken. Vlucht je het huis uit zodra vrouwlief tijdens kerst de kerstspecial aanzet? Dan is dit het moment om ook het huis te verlaten wanneer zij deze film gaat aanzetten. Wees wel gewaarschuwd, de DVD-uitgave kent geen extra’s en dat is best jammer. Zeker als je nagaat dat de film gebaseerd is op een rijke televisiegeschiedenis.

All You Need Is Love
All You Need Is Love
Gebaseerd op de gelijknamige tv-serie
Score 4.6 van 5 sterren.
€7,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Sylvano Witte
Geschreven door:
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.