Recensie: American Assassin

Samenvatting
American Assassin is een prima film met goed acteerwerk en mooie actiescènes, maar helaas schiet het qua verhaal te kort. Het begint veelbelovend, maar al snel vervalt de film in een vrij standaard actiefilm. Een groentje dat moeite heeft met autoriteit en zich roekeloos gedraagt, een ogenschijnlijk duo dat uiteindelijk toch goed kan samenwerken en als klapper op de vuurpijl natuurlijk een tikkende tijdbom… alle elementen zijn aanwezig.
6.5

Kort nadat Mitch zijn vriendin ten huwelijk vraagt op een tropisch strand, wordt er een aanslag gepleegd. Zijn verloofde komt om het leven en vanaf dat moment heeft Mitch nog maar een levensdoel: wraak op de moordenaar van zijn liefde van zijn leven. Hij belandt als rekruut bij een Black Ops-team van de CIA, geleid door oorlogsveteraan Stan Hurley. Zijn training zit er nog maar net op als hij al het veld in moet. Er vinden een aantal ogenschijnlijke willekeurige aanvallen plaats, maar Mitch en Stan ontdekken al snel een patroon.

American Assassin is een film van regisseur Michael Cuesta. In de hoofdrol schittert Dylan O’Brien, die vooral bekend is van de Maze Runner-films en de Teen Wolf-serie. In deze film is hij een stuk volwassener dan in zijn vorige rollen en eigenlijk gewoon onherkenbaar door zijn veranderde uiterlijk. Met deze film laat hij zien dat hij een prima acteur is en daarmee ook de wat serieuze kant aankan. Echter, dit is nou niet per se een film om in uit te blinken. Echt memorabel is zijn acteerwerk dan ook niet, maar dat valt meer te wijten aan het verhaal.

Hoewel de marketing je doet laat geloven dat het een film is die gezien moet hebben, is het eigenlijk niet veel meer dan dertien-in-een-dozijn-film, zij het wel goed uitgewerkt. Het is vrij standaard: een groentje dat moeite heeft met autoriteit en zich roekeloos gedraagt, een ogenschijnlijk duo dat uiteindelijk toch goed kan samenwerken en als klapper op de vuurpijl natuurlijk een tikkende tijdbom… Nou ja, vul zelf maar in. Jammer is dat de potentie niet helemaal benut wordt, want al vrij snel doet Mitch’ drijfveer er niet meer toe en is hij niet heel veel meer dan een doorsnee (beginnende) actieheld.

Op een aantal momenten doet de film wel een aantal onverwachte dingen, zoals een moord die niet ziet aankomen, maar echt heel veel indruk maakt dat vervolgens niet. Het probleem zit hem er dus vooral in het feit dat film sterk begint met, maar al heel snel vervalt in een standaard actiefilm. Kortom: meer dan prima vermaak voor een avondje in de bios, maar waarschijnlijk ben je deze film heel snel na je bioscoopbezoekje vergeten. Ondanks dat verschillende actiescènes mooi in beeld zijn gebracht en erg aantrekkelijk zijn om naar te kijken.

Verder kent deze film ook nog een behoorlijke komische noot, die vooral wordt ingebracht door de norse Stan Hurley. Hij deinst nergens voor terug en heeft duidelijk zijn hart op zijn tong. Ofja hart, echt veel gevoel toont deze oorlogsveteraan niet. Michael Keaton zet deze rol goed neer. Je kunt hem herkennen als Batman in de gelijknamige films uit 1989 en 1992. Recent had hij een grote rol in Spotlight en speelde hij de hoofdrol in Birdman, wat hem een Oscarnominatie opleverde. Aan talent geen gebrek, maar deze film is geen toevoeging aan het lijstje van zijn grootste successen.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.