Recensie: Ant-Man

Samenvatting
Ant-Man is voor zowel kinderen als volwassenen plezierig tijdverdrijf. De film is zeer licht van toon, grappig en absoluut niet eng. Deze nieuwste film in de Marvel Cinematic Universe is een goede inleiding van hoe de Ant-Man tot leven is gekomen en de film houdt je de gehele tijd geïnteresseerd. In tegenstelling tot andere Marvel superheldenfilms, biedt Ant-Man iets minder actie. Het kan klein zijn, maar de actiescènes zijn zowel grappig als indrukwekkend met het gebruik van special effects. De meest grappige personages zijn Scott Lang en zijn vriend Luis. Waar Lang gebruik maakt van een heleboel mooie gezichtsuitdrukkingen, heeft Luis de grappigste opmerkingen. Vanwege de vele verwijzingen naar The Avengers, voelt het alsof het slechts een kwestie van tijd is voordat we de Ant-Man zaken zien doen met de andere superhelden. Nog een belangrijke mededeling: verlaat de zaal niet voordat de laatste end-credit-scène getoond is. Deze geeft nog meer informatie over een eventueel vervolg.
7.5

De nieuwste film in de Marvel Cinematic Universe is Ant-Man. Zoals uit de titel al blijkt, is de hoofdpersoon de Ant-Man. Zijn alter-ego Scott Lang is een ingenieur en bovendien een indrukwekkende inbreker die net uit de gevangenis komt. De andere hoofdpersoon is Dokter Hank Pym, een natuurkundige die een pak heeft ontwikkeld waarvan de persoon die het draagt, ​​krimpt tot de grootte van een mier. Pym is zeer mysterieus over zijn formule en daarom heeft zijn protegé en nu concurrent Darren Cross, zijn eigen formule en pak gecreëerd. Hank Pym ziet veel gevaar in de plannen van Cross en is daarom van plan om een ​​inbreker in te schakelen om het Cross’ pak – de Yellowjacket – te stelen. Dit is waar Scott Lang en zijn vrienden / team in beeld komen. Scott vindt het pak van de Ant-Man en daarmee is zijn missie begonnen.

De superheldenfilms binnen het Marvel Universum zijn beroemd om de humor. De hoofdrolspeler van de film is iemand die ook bekend staat om zijn grappen en vele komedies als Role Models, I Love You, Man en Knocked Up. Paul Rudd heeft zeer goed werk afgeleverd met zijn vele grappige gezichtsuitdrukkingen. Er is één ding waar hij zeer serieus mee omgaat, maar dat is in het begin niet zijn nieuwe missie. Hij ziet de missie als een nieuw en spannend avontuur met de uitkomst om zijn kind vaker te kunnen zien, wat Rudds karakter dus wel serieus neemt. Uiteindelijk is het mooi om te zien dat Scott Lang voor zowel zijn kind, Hank Pym als de stiefvader van zijn kind als held wordt gezien. Rudds acteerprestatie geeft de film een ​​grappige vibe en maakt het veel minder ernstig en serieus, zoals de toon die de DC films juist wel hebben. De meer serieuze hoofdpersoon is Hank Pym en wordt gespeeld door Michael Douglas. Natuurlijk is Douglas een zeer getalenteerd acteur, maar Evangeline Lilly – die zijn dochter Hope van Dyne speelt – valt meer op en haar karakter heeft bovendien meer te bieden. Zij is namelijk degene die een echt effect heeft op de missie van Lang, en lijkt het meer alsof Pym alleen degene is die Scott Lang heeft opgetrommeld.

De schurk van de film is Hanks opvolger Darren Cross en wordt gespeeld door Corey Stoll. Met zijn looks kan men denken aan Lex Luthor, die een personage is uit de DC Comics. Hij is een interessant persoon omdat hij de volgende Hank Pym wil worden met zijn zelf ontworpen pak en formule om je te laten krimpen. De manier waarop Cross handelt, is echter niet bepaald ethisch. Het was ook interessant om de naam ‘Hydra’ weer eens te horen, de grootste bedreiging in een aantal andere Marvel-films. Naast deze hoofdpersonen is er ook een zeer grappige kerel die een bijrol speelt. Michael Peña speelt Scott Langs vriend Luis en is een van de mannen die hem helpt bij zijn missie. Hij heeft zeer grappige opmerkingen die je absoluut hardop laten lachen. Zoals in elke Marvel film heeft de schrijver van de comic boeken Stan Lee, een zeer klein rolletje. Het is heel kort, dus zorg ervoor dat je niet met je ogen knippert, al zullen de diehard-fans dit absoluut opmerken en er zelfs om moeten lachen. Dat Disney Studios Marvel heeft overgenomen is ook goed te merken. Je moet dan wel even goed luisteren wanneer iemand een van de Disney liedjes fluit, welke zeer goed past in het verhaal en daardoor erg grappig is.Ant-man scott land

De Ant-Man zijn is meer dan het aantrekken van een kostuum en in vorm komen. Scott Lang moet zijn nieuwe vaardigheden gebruiken om met zijn nieuwe vrienden – de mieren – te communiceren. Het is interessant om te zien hoe Scott en zijn ‘vrienden’ samen werken in deze missie en daarbij zien de mieren er erg vermakelijk uit. Er is absoluut niets mis met de special effects. De mieren zien er zeer goed uit en de schakeling tussen een grote en een kleine Scott Langs ziet er zeer mooi uit. Er is één echt groot gevecht tussen de Ant-Man en Darren Cross ‘Yellowjacket die zowel indrukwekkend als grappig is. Dit komt omdat ze beiden gebruik maken van hun krimpvaardigheden en de plaats waar dit gevecht zich afspeelt maakt het helemaal mooi, namelijk op een speelgoedtrein.

Ant-Man zal waarschijnlijk de eerste film zijn in een aankomende franchise. Het is een goede introductie van Hank Pym en Scott Lang als de Ant-Man. De verhaallijn tussen Hank en zijn dochter Hope is interessant, maar zou nog meer uitgediept moeten worden. Mocht er een vervolg komen, dan is het waarschijnlijk dat ook haar personage verbazingwekkende dingen gaat doen, zoals de end-credit-scène doet vermoeden. Het verschil tussen Ant-Man en de meeste andere Marvel-films is de actie. Het is niet meer dan logisch dat de actie in deze film beperkt is vanwege de omvang van de superheld. Dit is echter ook wat de film bijzonder en grappiger maakt. De switch tussen wat Scott Lang ziet als hij de grootte van een mier heeft, en wat de mensen zien van normale grootte is echt hilarisch. Dit geldt ook voor het eerdergenoemde gevecht tussen Ant-man en Yellowjacket. Zowel de Falcon uit Captain America: The Winter Soldier en het gebouw van Tony Stark maakten een verschijning in de film. Er waren ook enkele gesprekken over de Avengers en Stark welke grappig uit de hoek kwamen. Mede hierom zou gedacht kunnen worden dat het waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd is voordat we Scott Lang en de Ant-Man zaken zien doen met de Avengers. Dit valt ook te concluderen uit een van de grappige opmerkingen van Luis.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.