Recensie: Ash vs Evil Dead – Seizoen 2

Samenvatting
Ash vs Evil Dead seizoen 2 is veel meer over the top dan het eerste seizoen was. Het ontspoort echter niet, maar komt juist beter tot zijn recht dan dat het eerste seizoen dat deed. Kelly lijkt absoluut op weg om de vrouwelijke opvolger van Ash te worden, maar of de makers dat aandurven wordt niet duidelijk. Pablo krijgt ook een iets sterkere rol en Ruby krijgt een complete make-over voor dit seizoen. Al met al is Ash vs Evil Dead - seizoen 2 een beter seizoen dan het eerste.
7

Voor wie het eerste seizoen niet heeft gezien, kan het begin van deze recensie als een spoiler worden gezien.

Aan het einde van vorig seizoen maakte Ash een deal met Ruby. Deze deal hield simpelweg in dat hij en zijn vrienden naar het idylissche Jacksonville mochten vertrekken. Daar hebben de vrienden een heerlijk leven als Ruby contact zoekt. Haar ‘scary kids’ zijn namelijk niet meer in de hand te houden en alleen Ash kan haar daarmee helpen. De boodschap komt grof binnen bij het drietal dat heerlijk aan het feesten is wanneer de evil dead het feestje overnemen. Ash en zijn vrienden moeten terug naar waar Ash is opgegroeid om daar het gespuis wederom op zo’n grof mogelijke wijze uit te roeien.

Het eerste seizoen van Ash vs Evil Dead was een beetje een hit and miss. Bruce Campbell weer terug op het scherm zien als Ash was natuurlijk een dikke hit, maar de manier waarop dat gebeurde was af en toe wel een beetje ‘miss’. Dat had onder andere te maken met het feit dat Ash niet echt een eigen identiteit had. Hij kreeg niet echt de kans de Ash te zijn die hij in de films wel was. In dit tweede seizoen gaat dat beter en dat heeft voor een groot deel te maken met het feit dat hij nu terug gaat naar zijn geboortestadje. Daarnaast heeft het ook te maken met het feit dat zijn personage dit seizoen meer vrijheid krijgt om typische ‘oh shit, that actually worked’-momenten te creëren.

Bruce Campbell is wel echt wederom de persoon die de kar trekt. Daarbij goed geholpen door Lucy Lawless, die we natuurlijk allemaal nog steeds kennen als Xena: Warrior Princess. Een personage dat echter nog steeds maar half uit de verf komt is Pablo. In het eerste seizoen was hij echt een beetje de ‘excuus-mexicaan’ die er in leek te worden gegooid als comic relief. Dat is in dit seizoen nog steeds het geval, maar het is gelukkig wel een heel stuk minder. Pablo is nu een beetje een wannabe krijger geworden die het aan de stok heeft met de Necronomicon. Dat maakt zijn personage dit seizoen iets interessanter en beter uit te staan.

Ook Ruby is dit seizoen onder handen genomen en heeft een interessantere verhaalboog gekregen. We wisten natuurlijk in het eerste seizoen eigenlijk weinig tot niets van haar achtergrond. Dat wordt dus dit seizoen goed gemaakt en niet alleen dat, Ruby wordt een van de good guys. Er gaat van alles met haar gebeuren in dit seizoen, maar dat zien jullie vanzelf wel. Het is in ieder geval iedere keer weer een plezier om haar op het beeld te zien. Haar verhaallijn heeft echter ook een flink effect op Kelly die toch een beetje de volgende Ash lijkt te zijn.

In dit seizoen trekken Ruby en Kelly heel veel samen op, waardoor Kelly ook veel meer de badass kant op gaat. Ze heeft zelfs een eigen gevecht zoals Ash die zou hebben op een moment dat Ash onder controle van Baal is. Ze heeft dan een soort clash met een bizarre therapiepop. Er waren diverse tekenen voor een overname van Kelly van de rol die Ash nu vervult, maar of de makers daar ooit het lef voor gaan hebben valt nog te bezien.

Er gaat natuurlijk weer van alles mis dit seizoen, zelfs met de geliefde auto van Ash. Een ontzettend grappig moment is toch wel wanneer Ash het aan de stok krijgt met de kont van een lijk dat wordt bezeten. Dit seizoen was er sowieso een overschot aan lichaamssappen en openingen die naar voren komen. Daaraan kun je ook wel zien dat de show wordt uitgezonden op een zender waar eigenlijk alles mogelijk is, Starz.

Geschreven door
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Wat is jouw mening?

0 0

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.