Recensie: Atomic Blonde

Summary
Atomic Blonde is een film vol jaren '80 sfeer en actie. Het is een spionagefilm die iets doet denken aan James Bond, maar dan met een vrouw in de hoofdrol. De film kent hier en daar wat minpuntjes maar weet over het algemeen prima te vermaken.
7

Agent Lorraine Broughton is één van de beste spionnen van MI6 en zet altijd alles op alles om een missie te laten slagen. Voor haar volgende opdracht wordt ze naar het onrustige Berlijn gestuurd waar ze een geheim dossier moet zien te vinden samen met de plaatselijke agent David Percival. Bij aankomst in Berlijn blijkt Lorraine echter al ontmaskerd te zijn voor ze goed en wel gearriveerd is. Is er een mol in de organisatie? Is David dan wel te vertrouwen? En waarom wordt Lorraine achtervolgd door een Franse spionne?

Atomic Blonde is gebaseerd op de comic van Antony Johnston en Sam Hart, The Coldest City.  Het lijkt af en toe misschien een beetje alsof het een James Bond verhaal is, maar dan met een vrouw in de hoofdrol. Zijn de vrouwen dan eindelijk aan een opmars bezig? Eerder dit jaar wist Wonder Woman al goed te scoren en nu lijkt het er toch erg op dat ook Atomic Blonde het goed gaat doen. Verrassend misschien wel, want ondanks dat hoofdrolspeelster Charlize Theron veel prijzen won met haar rol in Monster, staat ze verder niet echt bekend om haar fantastische en sterke rollen. In Aromic Blonde laat ze echter zien dat ze echt wel wat in haar mars heeft.

Charlize Theron speelt dus de superspionne Lorraine Broughton en ze doet dat zeker met overtuiging. Ze is fantastisch in alles wat ze doet en een schrammetje meer of minder deert haar niet. En ja, in tegenstelling tot James Bond zit ze regelmatig onder de blauwe plekken en wondjes na haar flitsende vechtpartijen. Naast Theron zien we ook James McAvoy weer in een hoofdrol. Hij heeft al een aantal erg goede rollen weten neer te zetten in bijvoorbeeld de X-men films en zijn rol in Split was fenomenaal. Ook in Atomic Blonde weet hij zich goed staande te houden en zet hij een prima rol neer, al had het misschien net iets meer kunnen zijn.

Naast Theron en McAvoy zien we natuurlijk nog wel meer bekende namen zoals bijvoorbeeld John Goodman, Eddie Marsan en Toby Jones. Ook een leuke rol van Sofia Boutella als franse spionne en het steeds bekender wordende gezicht van Bill Skarsgård komt ook nog voorbij. Over het algemeen wordt er prima geacteerd en is er niet veel op aan te merken. Helaas komen echter niet alle dialogen even goed over en zijn sommige accenten misschien wat overdreven, of spreken mensen hun talen nét niet goed genoeg om helemaal overtuigend over te komen.

Regisseur van de film is David Leitch, niet bepaald een onbekende in de filmwereld. Het lijkt er op dat hij bijna elk baantje wel al gehad heeft, waaronder ook veel in de stuntwereld. Als regisseur begon hij in 2014 met John Wick en is hij ondertussen ook bezig met Deadpool 2. Veel ervaring heeft hij daar dus nog niet in, maar dat is aan Atomic Blonde niet af te zien. De film zit goed in elkaar en weet te vermaken. De jaren ’80 sfeer wordt goed overgebracht en is misschien wel één van de grootste pluspunten van deze film. Dit alles wordt ondersteund door wat heerlijke muziek, waarbij we natuurlijk 99 Luftballons van Nena voorbij horen komen.

Lekkere muziek, een goede sfeer en prima acteerwerk zorgen er voor dat de film uiteindelijk prima weet te vermaken. Helaas is het plot misschien niet al te denderend en zelfs ook wel wat voorspelbaar. De dialogen zijn daarnaast ook niet altijd allemaal al te best, maar de actie maakt gelukkig weer veel goed. Al met al is Atomic Blonde dus best een aangename film te noemen en voor de liefhebbers van spionagefilms, Berlijn, de jaren ’80 of powervrouwen sowieso een aanrader.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.