Recensie: Avengers: Infinity War

Samenvatting
Na tien jaar komen alle helden uit het Marvel universum bij elkaar om het op te nemen tegen de ultieme schurk: Thanos. Infinity War is het eerste deel van dit verhaal en weet je vanaf de eerste minuut tot en met de laatste minuut vast te grijpen. Er is meer ruimte voor een volwassen ontwikkeling van de personages en naast vaak lachen zal je ook geregeld ontroerd zijn. Sommige personages worden minder in de schijnwerpers gezet dan anderen, maar voegen desondanks wel veel toe aan dit verhaal. Avengers: Infinity War is het beste wat het Marvel universum ons tot op heden te bieden heeft.
9

Een jarenplan

Tien jaar nadat de eerste film van het Marvel Cinematic Universe werd uitgebracht, komt de spanning tot een hoogtepunt in de grootste confrontatie aller tijden in Marvel’s Avengers: Infinity War. Voor het eerst komen alle helden en hun bondgenoten uit alle voorgaande films bij elkaar om het op te nemen tegen de machtige Thanos die een bedreiging vormt die te groot is voor een enkele held. De Avengers moeten bereid zijn alles op te geven in een poging om Thanos te verslaan, voordat zijn missie slaagt en zijn verwoesting een einde brengt aan alles.

Al jaren is Marvel druk bezig met hun superheldenfilms. Is het niet op Netflix, dan is het wel op het witte doek. Na al die jaren komen de helden eindelijk samen in een film dat bestaat uit twee delen. Inmiddels heeft men ‘part 1’ al uit de titel gehaald, maar je moet als kijker er toch op bedacht zijn dat het einde wel eens anders kan uitpakken. Lang hoef je niet te wachten op het vervolg, want deze naamloze Avengers film komt volgend jaar mei uit. De regie ligt in de handen van de broers Anthony en Joseph Russel. Beide heren waren eerder verantwoordelijk voor Captain America: The Winter Soldier en Captain America: Civil War. Vanwege hun werk bij deze films mogen zij dus nu ook de regie op zich nemen van Infinity War en het vervolg volgend jaar. Het zit dus wel goed met beide heren.

© Marvel Studios 2018

De Infinity-stenen

Infinity War draait volledig om de zoektocht van Thanos naar de Infinity stenen. Wanneer je al de stenen bezit, dan heb je de absolute macht over het universum. Afgelopen jaren hebben we deze stenen al een aantal keer voorbij zien komen. Het is aan de Avengers om ervoor te zorgen dat het Thanos niet lukt om deze stenen te bemachtigen. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek, namelijk van de Guardians of the Galaxy. Ook zij hebben een vete met Thanos en dus moet er samengewerkt worden, iets wat niet vanzelf gaat. Als je een trouwe fan bent, dan weet je dat de Avengers uit elkaar zijn en dat er twee kampen zijn ontstaan. Kunnen de helden met elkaar samenwerken om de ultieme vijand uit de weg te ruimen?

De afgelopen tien jaar is er in alle Marvel films naar dit moment toe gewerkt. Alle helden bij elkaar brengen die het gaan opnemen tegen de ultieme vijand, Thanos. De gebroeders Russo hebben dit al eerder gedaan met Captain America: Civil War. Toch doen zij dit nu op een veel grotere schaal en dat pakt zeker goed uit. De Marvel films staan er vooral om bekend dat de actie erg goed is, maar dat verhaalontwikkeling soms wat te wensen over laat. Het kent vaak een sterk begin om vervolgens enorm in te kakken. In Infinity War is dat helemaal niet aan de orde. Het verhaal weet je vanaf het begin te grijpen en laat je pas na tweeënhalf uur los waarbij je naar adem gaat snakken. Men heeft er goed aan gedaan om deze film in delen op te splitsen zodat bijna alle helden de kans hebben om te schitteren.

Wat de film ook zo sterk maakt is het gebruik van korte momenten rust om na te denken over wat je net gezien hebt. Maar wat je vooral zal bijblijven zijn de hilarische momenten. Er is veel ruimte om grappen met elkaar uit te halen en te refereren naar eerdere films. De grootste kracht zit hem echter in iets wat je maar zelden ziet in een Marvel film: emoties. Er zijn een aantal momenten in de film waarbij je geen woord durft te zeggen en dat je op het punt staat van huilen. Het moet daarom ook wel gezegd worden dat dit de meest emotionele Marvel film tot nu toe is.

© Marvel Studios 2018

Waar te beginnen?

Een aantal personages worden enorm goed neergezet. De grootste complimenten gaan toch wel naar Josh Brolin, die de rol van Thanos vertolkt. Hij weet de ideale slechterik neer te zetten, maar weet ook hem zo neer te zetten dat iedere stap op voorhand bedacht is. Je begint ook zijn beweegredenen te snappen waarom hij zo is en wat zijn doel is. Een andere acteur die zijn rol waarmaakt is toch wel Chris Hemsworth als Thor. We zien vooral een volwassen ontwikkeling in zijn personage die al begon in de film Thor: Ragnarok. Dit wordt verder uitgewerkt in Infinity War. Desondanks zal je geregeld moeten lachen om zijn opmerkingen richting bijvoorbeeld Rocket.

Het gevaar van vele helden in één film is toch wel dat de ene held net iets meer aandacht krijgt dan de andere. Bucky Barnes (Sebastian Stan) krijgt veel minder aandacht dan bijvoorbeeld Tony Stark (Robert Downey Jr.). Ook Scarlett Johansson als Black Widow krijgt veel minder aandacht, terwijl Zoe Saldana als Gamora meer verhaal krijgt. Desondanks sluit het allemaal goed op elkaar aan en is er niemand die vervelend overkomt of waar je je aan ergert.

© Marvel Studios 2018

Visueel spektakel

Marvel films zijn visueel erg aantrekkelijk en men benut dan ook iedere kans om dat te tonen. Omdat de actie al vroeg op gang komt en ook zo blijft, blijft het een genot om te blijven kijken. Men haalt alles uit de kast en dat is ze goed gelukt. Het is alleen jammer dat men ervoor gekozen heeft om de film in 3D te maken. Het voegt namelijk weinig toe en het kan je zelfs afleiden van wat er op het beeld gebeurt.

Draaidagen
Draaidagen
roman
Score 0.0 van 5 sterren.
€15,-
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.