Recensie: Baby Driver

Summary
Baby Driver is een film vol met actie en vooral ook veel muziek. Ansel Elgort (The Fault in Our Stars) speelt de hoofdrol en hij doet dit absoluut niet onverdienstelijk. Mede doordat de muziek precies goed afgestemd is op wat er gebeurd is deze film zeer aangenaam om te kijken. Het verhaal is verder niet zo bijzonder, maar wel goed uitgewerkt. Dat zorgt ervoor dat Baby Driver uiteindelijk een vermakelijke film is om te kijken.
7.5

De getalenteerde jonge bestuurder van vluchtauto’s, Baby, ontmoet op een dag het meisje van zijn dromen. Hij besluit vervolgens om te stoppen met zijn werk in het criminele circuit, maar daar is zijn opdrachtgever, Doc, het niet mee eens. Hij dwingt  Baby om mee te werken aan een laatste overval die gedoemd is te mislukken. Baby besluit daarom om samen met het meisje waar hij zo verliefd op is te vluchten, maar gaat dat wel lukken?

Baby Driver is een zeer muzikale film, want het personage Baby kampt al jaren met een gehoorschade waardoor hij een vervelende piep hoort. Om deze piep te overstemmen luistert hij altijd, non-stop naar muziek. Daarbij zit hij ook niet stil, want hij is altijd aan het trommelen, dansen of rijden. De film voelt dan soms ook bijna als een musical, al wordt er niet echt in gezongen. Alles gaat op de maat van de muziek die altijd precies bij de scène lijkt te passen. Diverse bekende klassiekers komen voorbij van onder meer The Golden Earring, Queen, Barry White en Simon & Garfunkel.

Behalve dat de film barst van de muziek, zit deze ook boordevol actie. Vooral de wilde achtervolgingen zijn daarbij zeer aangenaam om te zien. De jonge Baby is een uitstekende chauffeur, iets wat je niet direct aan hem afziet. Hij ziet er jong en alles behalve crimineel uit. De overige leden van de crews waarmee hij op pad gaat zijn echter compleet het tegenovergestelde. Het zijn doorgewinterde criminelen die er ook als zodanig uitzien. Is Baby eigenlijk wel slim en goed genoeg om zich tussen deze gevaarlijke mannen en vrouwen staande te houden?

Het verhaal is niet bijzonder, maar goed genoeg uitgewerkt. De uitstekende muziek en het goede acteerwerk maken het af. De hoofdrol wordt gespeeld door Ansel Elgort, die bekend werd door zijn rol in The Fault in Our Stars. Daarnaast zien we de in opspraak geraakte Kevin Spacey als de opdrachtgever en moet hij aan de slag met onder andere Jamie Foxx, Eiza González, Jon Bernthal en Jon Hamm. Ze doen het allemaal prima in hun rol, maar vooral Ansel Elgort weet positief te verrassen. Zijn vriendinnetje Debora wordt gespeeld door Lily James, bekend van Cinderella en Pride and Prejudice and Zombies.

De film werd geregisseerd door Edgar Wright, die onder andere bekend is van films als The World’s End, Hot Fuzz en Shaun of the Dead. In tegenstelling tot de zojuist genoemde films, die vooral komisch bedoeld zijn, laat hij met Baby Driver zien dat hij ook serieuze films kan maken. Naast het regisseren schreef hij ook zelf het script en hoewel het verhaal af en toe een beetje inzakt en er wat onlogische ontwikkelingen zijn, is Baby Driver uiteindelijk wel een zeer vermakelijke film geworden.

Besluit je de film op blu-ray of dvd aan te schaffen, dan krijg je er een behoorlijke portie extra’s bij. Zo staan er verschillende extra scènes op, is de film te bekijken met audio commentaar van de regisseur en nog veel meer. Het leukste is misschien wel het gedeelte waarbij je een kijkje kan nemen achter de schermen waar je veel te weten komt over hoe de film tot stand is gekomen. Je leert daar onder andere dat Ansel Elgort de meeste actiescènes zelf gereden heeft en dat hij daarvoor flink heeft moeten oefenen in verschillende auto’s.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.