Recensie: Bad Moms 2

Summary
Bad Moms 2 is een redelijk goed vermakende kerstkomedie geworden die leuker is dan zijn voorganger Bad Moms, die vorig jaar uitkwam. Het verhaal is niet bijzonder en het acteerwerk ook niet, maar de film is met vlagen best grappig en geeft een prima kerstgevoel.
6.5

Het leven van een moeder is nou eenmaal niet eenvoudig en wordt zo mogelijk nog lastiger op het moment dat Kerst er aan komt. Behalve alle standaard dingen die je al dagelijks moet doen als moeder, moet er nu ook opeens een kerstboom komen, duizenden versieringen, cadeautjes en nog veel meer. Alsof dit nog niet genoeg stress oplevert, krijgen de moeders Amy, Kiki en Carla ook nog eens te maken met hun eigen vreemde moeders die opeens op de stoep staan.

Bad Moms 2 (in Amerika verschenen onder de naam: A Bad Moms Christmas) is logischerwijs het vervolg op de film Bad Moms die vorig jaar verscheen. Het is echter niet nodig om de eerste film te kijken voor je dit tweede deel kan kijken, al is het misschien wel leuk. In de eerste film is te zien hoe de drie moeders elkaar leren kennen en vriendinnen worden. Ze gingen samen de strijdt aan tegen de leiding van de ouderraad op hun school. Bad Moms was een film die wel oké was en ook af en toe wel grappig, maar daar hield het dan ook wel mee op.

Bad Moms 2 doet het dan eigenlijk ook beter dan zijn voorganger en dat is toch iets wat we niet vaak zien in de filmwereld. Dit tweede deel is namelijk vooral een heel stuk grappiger dan de versie van vorig jaar. Natuurlijk is het humor die je wel een beetje moet liggen. De grappen zijn vaak wat in de richting van onderbroekenlol, soms misschien wat grof voor de moeders onder ons, maar af en toe ook gewoon erg leuk en goed getimed. Er komen daardoor genoeg hilarische momenten voorbij in de film die voor sommige moeders ook zeker herkenbaar zullen zijn.

Het verhaal is verder niet echt bijzonder. We zien Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) en Carla (Kathryn Hahn) die al moeite genoeg hebben met hun leven als moeder en met het zorgen voor een leuke Kerst. Vervolgens krijgen ze ook nog eens hun eigen moeders op bezoek. Amy’s moeder (gespeeld door Christine Baranski) is vooral een perfectionist die alles beter denkt te weten en te kunnen. Amy kan dan ook nooit iets goed doen en haar moeder kan alles beter. Ze probeert dan ook de hele kerstorganisatie over te nemen en heeft allemaal dingen op de planning staan die Amy liever overslaat.

Kiki’s moeder (Cheryl Hines) is te gehecht en ziet Kiki als haar beste vriendin. Het is zelfs zo erg dat ze zich dezelfde haarstijl en kleding aanmeet. En dan is er nog Carla’s moeder (Susan Sarandon) die alleen langs komt als ze geld nodig heeft en er eigenlijk geen idee van heeft dat het Kerst is. Tijd dus voor Amy, Kiki en Carla om het heft in eigen handen te nemen en lekker te doen waar zij zelf zin in hebben deze Kerst. Maakt dat ze dan gelijk slechte moeders?

Het acteerwerk is niet direct bijzonder te noemen maar wel goed genoeg. Eigenlijk gewoon precies wat je zou verwachten bij zo’n soort film. Net als Bad Moms wordt ook dit tweede deel weer geregisseerd door Jon Lucas en Scott Moore. Er is misschien maar weinig diepgang, maar daar is de film ook niet voor bedoeld. Het is vooral een komische kerstfilm geworden die moet zorgen voor een vrolijk feel-good gevoel. Met niet al te hoge verwachtingen slaagt de film daar uiteindelijk prima in en is deze prima geschikt voor een avondje vermaak.

Looney Tunes: Golden Collection - 1-6
Looney Tunes: Golden Collection - 1-6
Score 5.0 van 5 sterren.
€46,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.