Recensie: Bad Samaritan

Summary
In Bad Samaritan breken twee kruimeldieven in in het verkeerde huis en treffen daar een vastgeketend meisje aan. De bewoner komt erachter wie er in zijn huis zijn geweest en begint hun leven zuur te maken. Wie is deze man? Waarom houdt hij een meisje vast in zijn huis? Deze angstaanjagende man wordt gespeeld door David Tennant, die dat heel erg goed doet. Hij is overtuigend en geloofwaardig. Helaas valt de ontknoping wat tegen en blijkt het verhaal net wat minder verrassend dan het had kunnen zijn.
6.5

Het verkeerde slachtoffer

Sean en Derek verdienen op een lucratieve manier hun geld. Ze werken voor de parkeerservice van een deftig restaurant en als de gasten aan het dineren zijn, breken ze bij die mensen in. Het verdient lekker, maar alles gaat mis als ze een verkeerd slachtoffer kiezen. Sean ontdekt een vastgeketend meisje in een van de kamers. De bewoner van het huis komt inmiddels alweer thuis en Sean moet zichzelf uit de voeten maken, het meisje achterlatend. Compleet in shock probeert hij te verzinnen hoe hij haar toch kan helpen.

Bad Samaritan is geregisseerd door Dean Devlin, die vooral veel bekende films op zijn naam heeft staan als de producer van die films. Hij produceerde onder andere de Independence Day-films en Godzilla. Als regisseur heeft hij nog niet zoveel ervaring, want op een aantal afleveringen van series en twee televisiefilms na, is alleen Geostorm een bekende film. Die deed het vorig jaar niet zo goed en viel niet heel erg in de smaak. Kan hij met Bad Samaritan laten zien dat hij meer in huis heeft en wel degelijk een spannende, onderhoudende, sfeervolle film neer kan neerzetten?

Angstaanjagende persoonlijkheid

De ster van deze film is David Tennant, die de rol van Cale Erendreich speelt – de bewoner van het huis waarin Sean het vastgeketende meisje tegen het lijf loopt. Hij doet dat zeer overtuigend en is gewoonweg angstaanjagend. Hij komt er namelijk achter dat Sean en Derek in zijn huis zijn geweest en gaat achter ze aan, om hun levens op allerlei manieren te verpesten. Cale lijkt onaantastbaar, wat hem alleen nog maar een stuk gevaarlijker maakt. Het is knap hoe deze acteur het personage met zoveel overtuiging en geloofwaardigheid weet neer te zetten.

Ook de andere castleden doen het zeker niet slecht. De rollen van Sean en Derek worden gespeeld door Robert Sheehan en Carlito Olivero. Met name Robert Sheehan weet de wanhopigheid die zijn personage voelt goed over te brengen. Waar hij in het begin gewoon een simpele kruimeldief is die gewetenloos spullen steelt van onschuldige restaurantgasten, laat hij al gauw meer emoties zien. Zijn wanhoop wordt vooral gecreëerd door de onaantastbaarheid van Cale en de acties die die man uitvoert om zijn leven zuur te maken.

Oppervlakkig

Het verhaal is redelijk, maar helaas stelt de ontknoping wel teleur. De film lijkt namelijk naar een spannende ontknoping te werken, maar uiteindelijk blijkt het verhaal niet erg verrassend in elkaar te zitten. Je krijgt als kijker namelijk wat achtergrondverhalen en andere stukjes informatie, maar die blijken uiteindelijk precies zo in elkaar te steken als je al had kunnen raden. Ondanks dat zit het verhaal wel redelijk geloofwaardig in elkaar en is het ook wel interessant genoeg. Het is alleen jammer dat de ontknoping niet weet te verrassen.

Schrikmomenten

Deze film heeft de labels horror en thriller, maar een horrorfilm is het nauwelijks. De trailer suggereert namelijk dat het misschien een martelfilm is of iets in de trant van Don’t Breathe uit 2016. Qua spanning en sfeer heeft Bad Samaritan veel weg van die film, maar uiteindelijk is het duidelijk een hele andere film. Er zitten wel een aantal schrikmomenten in deze film, die zeker goed gelukt zijn. Verder is Bad Samaritan echt vooral een thriller dat spannend is op een andere manier.

Conclusie

Bad Samaritan is een prima film die goed gemaakt is. Het is sfeervol, met vlagen spannend en het heeft een goede cast. Echter, het verhaal blijft een beetje achter en het is jammer dat niet alle elementen samen komen tot een verrassende ontknoping – die is erg voorspelbaar en nogal cliché. Daarmee is het geen absolute topper, maar wel goed genoeg voor een avondje naar de film.

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.