Recensie: Bad Trip

Summary
Deze Belgische komedie is geschikt voor een mannenavond met veel drank. De film zou de Vlaamse Hangover moeten zijn, maar het niveau is duidelijk lager. De grappen zijn veelal niet leuk en sommige begrijp je simpelweg gewoon niet. Het concept van de Hangover is al te vaak gebruikt en herhaald.
3
Tim gaat binnenkort samenwonen met zijn vriendin. Nu woont hij nog samen met zijn drie vrienden Sebastiaan, Kris en Rene. In hun laatste week samen, komen ze onbedoeld in een ongelukkige situatie terecht. Binnen een week moeten ze een grote hoeveelheid cocaine verkopen. Een onmogelijke opdracht die ervoor zorgt dat de vier vrienden steeds dieper in de criminaliteit terecht komen. Een tocht die hun lijnrecht tegenover de Joodse, de Turkse en Russische drugsmaffia plaats.

 

De film begint met de voice over van Tim, zo wordt je binnen geleid in het leven van de vier mannen en kom je er al snel achter wie de veroorzaker is van alle problemen. Door middel van spannende en grappige situaties moeten ze de problemen zien op te lossen. De grappen zijn echter niet van hoogwaardig niveau. Misschien is dat toch een cultuurverschil, want de helft van de tijd snap je de grappen gewoonweg niet. Pas vooral ook op met te jonge kijkers, er staat dat de film voor twaalf jaar en ouder is. Houd je hier ook aan, er zitten een paar rare en naakte scene’s in – die de film er niet beter op maken.

Vier middelbare leeftijd mannen in een huis is gedoemd te mislukken. Ze hebben allemaal een andere levensstijl wat leidt tot ongemakkelijke situaties. Tim moet als eerste, gedwongen door zijn vriendin, volwassen worden door middel van samenwonen. Tim wordt gespeeld door Jonas van Geel, door zijn sukkelige uitstraling snap je wel meteen waarom hij volwassen moet worden. Tim is de typische man, die op zijn veertigste nog bij zijn ouders zou wonen en alleen maar videogames speelt. Zijn drie vrienden worden gespeeld door Ben Segers (Sebastiaan), Tom Audenaert (Kris) en Gene Bervoerts (Rene). Allen hebben ze hun eigen persoonlijke rariteiten wat het komisch zou moeten maken.

Bervoets heeft wellicht de grappigste personage van de vier heren gekregen. Hij is de oudste van het stel en door zijn aparte uiterlijk moet je eigenlijk wel om hem lachen. De cast zal zeker plezier hebben gehad tijdens het maken van de film. De situaties waarin de heren verzeild raken, zijn goed bedacht, maar niet goed uitgewerkt. De film heeft een open einde, waardoor er nog een deel twee gemaakt zou kunnen worden. Maar of dat nou iets toevoegt?

Naast de hoofdfilm zijn er geen extra’s te vinden op de DVD. Het enige extraatje wat je krijgt, is er zodra je de DVD in de DVD-speler duwt. Dan krijg je drie trailers te zien van andere films. The Commuter met Liam Neeson, Molly’s Game een pokerfilm en Alleen Eline. Die laatste is een Vlaamse drama film die er op het oog goed uit ziet. Dit komt vooral doordat er tijdens deze trailer geen ondertiteling is en je de acteurs niet goed verstaat door hun Vlaamse accent. Gelukkig is de hoofdfilm wel met ondertiteling.

Sinds haar tiener jaren kijkt Jantine graag naar films en series. Veel vind ze leuk om naar te kijken, maar kom niet met horror aanzetten. Sinds de komst van Netflix is het nog makkelijker om te binge-watchen en nieuwe series en films te ontdekken die ze anders niet zou kijken.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.