Recensie: Baywatch

Summary
Baywatch neemt zichzelf helemaal niet serieus en dat is maar goed ook. Het is een zeer komische film geworden, die alles behalve vergelijkbaar is met de oude televisieserie met dezelfde naam. Niet elke grap is even geslaagd, maar al met al gebeurt er continu wel iets grappigs. Dus als je fan bent van de wat flauwe komediefilms, dan is Baywatch zeker het kijken waard. Deze film zal de liefhebber van de gelijknamige serie waarschijnlijk niet kunnen bekoren, want de film steekt eerder de draak met het oorspronkelijke materiaal dan dat het een soort van ode is aan vervolgen tijden.
7

De strandwacht is op zoek naar nieuwe rekruten. Dit jaar is er niet één, maar zijn er drie plekken beschikbaar. Zwemkampioen Matt Brody eist een van die plekken op, maar hij heeft niet echt een goede reputatie. Leider van de strandwacht en lokale superheld Mitch Buchannon zit dan ook helemaal niet te wachten op de komst van Matt. Zijn egoïstische, arrogante houding past helemaal niet in het team. Helaas voor Mitch wordt hij gedwongen om samen te werken met Matt. Uiteindelijk hebben ze elkaar ook wel nodig, want er gebeuren hele rare dingen op het strand. De strandwachters gaan op onderzoek uit om hun strand schoon en veilig te houden voor iedereen.

Wie Baywatch zegt, denkt natuurlijk aan de bekende televisieserie met David Hasselhoff en Pamela Anderson. Die serie liep van 1989 tot 2001. Na acht seizoenen verhuisde de strandwacht van Los Angeles naar Hawaï. De naam van de serie veranderde voor de laatste twee seizoenen in Baywatch Hawaii. Het tiende seizoen was zonder David Hasselhoff en daarna kwam deze langlopende serie ten einde. Nu, zestien jaar na dato, is er een heuse Baywatch-film uitgebracht. Gevaarlijk is het wel om dezelfde naam te gebruiken, want dat roept meteen heel veel verwachtingen en nostalgische gevoelens op, maar uiteindelijk is Baywatch gewoon een komische film die heel weinig met de gelijknamige serie te maken heeft.

De film heeft een behoorlijk flauwe humor, maar toch werkt het wel. Zeker als dat soort komedie je een beetje ligt, dan zijn er genoeg lachmomenten. Niet alle grappen zijn even raak, maar gemiddeld genomen is de film zeer vermakelijk. Eigenlijk verveelt het geen moment. Dat is vooral te danken aan het feit dat het zichzelf helemaal niet serieus neemt. Het is allemaal nogal overdreven: het acteerwerk, de actie en de personages. Het begint allemaal bij het feit dat de strandwacht zich een speciale eenheid van de politie voelt. Een fikkende boot, undercover op een feestje en een inbraak in een mortuarium: niets gaat hen te ver om het mysterie rond een drugsimperium op te rollen.

Sterren van de show zijn Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Zac Efron. Beiden hebben al meerdere films in dit genre op hun naam staan en weten ondertussen hoe ze een grap moeten timen. De chemie tussen beiden is niet heel sterk. Het hoort ook bij de rollen die ze spelen, maar er is een behoorlijke afstand voelbaar tussen beide heren. De andere strandwachten lijken het wat beter met elkaar te kunnen vinden. De mollige, stuntelige Ronnie (hoe is hij in hemelsnaam bij de strandwacht gekomen?) valt als een blok voor de knappe Summer. Deze rollen worden gespeeld door respectievelijk Jon Bass en Alexandra Daddario.

Op de blu-ray staat niet één, maar twee versies van de film. Je kunt zowel de bioscoopversie als de extended-versie bekijken. Daarnaast zijn die extra scènes en de verwijderde scènes ook nog los te bekijken. De zogeheten Extended Cut duurt 121 minuten, slechts vijf minuten langer dan de bioscoopversie. Verder zijn er nog een aantal andere extra’s die zeker leuk zijn om even te kijken. Al met al is het een prima gevuld schijfje, die gezien de leuke film, best het aanschaffen waard is.

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.