Recensie: Baywatch

Samenvatting
De film Baywatch valt natuurlijk alles behalve serieus te nemen, maar gelukkig is dat ook helemaal niet de bedoeling. Er is geen enkele vergelijking mogelijk met de originele serie, want het is een verschil van dag en nacht. Was de serie nog een drama? De film is een komedie van het soort onderboekenlol en behoort wat dat genre betreft zeker tot de top. Met name door het acteerwerk van Dwayne Johnson is Baywatch uiteindelijk een hilarische film geworden die nergens verveelt.
7

Het is weer tijd om nieuwe rekruten aan te nemen bij de populaire strandwacht. Dit jaar is er niet slechts één plek, maar zijn er drie plekken beschikbaar. Van deze drie plekken is er echter één al min of meer opgeëist door de zwemkampioen Matt Brody, die geen al te beste reputatie heeft. Mitch Buchannon, die de leiding heeft en een lokale superheld is, ziet deze samenwerking dan ook absoluut niet zitten. Helaas zit er echter niets anders op, want er gebeuren vreemde dingen rond het strand en deze zaak kan Mitch niet alleen oplossen. De ervaren strandwachten gaan dan ook samen met de nieuwe rekruten op onderzoek uit en dat is niet zonder gevaren.

Wie Baywatch zegt denkt natuurlijk direct aan de alom bekende serie die vanaf 1989 tot 1999 draaide en enorm populair was. Het is dan ook zeker niet gek dat iemand uiteindelijk eens besloot om een film te maken die gebaseerd is op deze serie. Gevaarlijk is het wel en de kans op kritiek is groot, want zo’n film kan natuurlijk nooit opboksen tegen de nostalgische gevoelens die bij de serie komen kijken. Hoe langer geleden het is, hoe beter de serie wordt in de hoofden van velen en dan ontbreken ook nog de bekende hoofdrolspelers. Alle kans dus dat de film gaat floppen en de eerste kritieken die al binnengekomen zijn, zijn zeker niet mals.

baywatch_st_11_jpg_sd-high_-2017-paramount-pictures-all-rights-reserved
Hoewel je het natuurlijk over je afroept dat men de vergelijking met de serie gaat maken bij zo’n film, is het niet zo dat je daar gelijk de hele film op kan afreken. De film bevat de nodige verwijzingen naar de serie en in een korte flits zien we ook wat oud-spelers voorbijkomen, maar verder is deze film vooral een soort van parodie geworden. De film neemt zichzelf totaal niet serieus en dat werkt eigenlijk erg goed. Deze, ietwat parodie-achtige, komedie weet het publiek namelijk zeker aan het lachen te krijgen. Af en toe wordt de humor misschien iets te slap, maar dat mag niet deren. Voor de liefhebbers van films als Dirty Grandpa, Central Intelligence of Ride Along zal Baywatch zeker de moeite waard zijn.

Baywatch valt dus zeker in de hoek van de wat flauwere komedies, maar weet daarin prima te scoren. Het acteerwerk draagt daar zeker een steentje aan bij met hoofdrollen voor onder andere Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Zac Efron. Beiden hebben al meerde films in dit genre op hun naam staan en weten ondertussen dan ook hoe ze een grap moeten timen. Vooral Dwayne Johnson weet hiermee de film toch wel een beetje te redden en de lachers op zijn hand te krijgen. De overige cast bestaande uit Kelly Rohrbach, Alexandra Daddario, Ilfenesh Hadera, Priyanka Chopra en Jon Bass doen het verder ook prima. Al het acteerwerk is wat over de top, maar dat past ook het beste in deze film.

baywatch_st_15_jpg_sd-high_-2017-paramount-pictures-all-rights-reserved

De regisseur van de film is Seth Gordon. Hij regisseerde eerder al de komedies Identity Thief en Horrible Bosses en is dus niet helemaal onbekend met het komediegenre. Met Baywatch kan hij nu een nieuwe komediefilm aan zijn lijstje toevoegen, eentje die komischer is dan zijn voorgaande films. Baywatch draagt echter niet alleen het label komedie, maar krijgt ook het genre actie toegewezen. De actie is wel aanwezig in de film, maar minder dan misschien verwacht. De strandwachten doen erg hun best om de criminele Victoria Leeds te pakken te krijgen die met drugs strooit en mensen laat vermoorden. Om haar te pakken te krijgen zijn er wat achtervolgingen, kleine vechtpartijtjes en mooi vuurwerkgeweld op het einde, maar alles natuurlijk met een flinke komische noot.

De film Baywatch is alles bij elkaar totaal niet te vergelijken met de originele serie. Het is een komediefilm geworden vol onderbroekenlol met hier en daar wat actie. Als je drama verwacht zoals in de serie, of überhaupt ook maar iets serieus, dan zal je bedrogen uitkomen. Als je echter een beetje houd van dit soort humor en blank de film instapt, dan zal deze je zeker niet teleurstellen. De film is zeker hilarisch te noemen en verveelt geen moment. Alles is over de top en van de meest serieuze situatie wordt nog iets lachwekkends gemaakt. Het ontbreekt de film verder dan ook aan enige vorm van emotie, of iets specifieks waardoor je kan zeggen dat het een ‘goede’ film is. Door zijn hoge vermakelijkheidsgehalte verdient deze uiteindelijk toch een goed cijfer, want voor de liefhebbers van dit genre is dit zeker een film om van te genieten.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.