Recensie: Blockers

Samenvatting
In Blockers proberen de ouders van drie jeugdvriendinnen ervoor te zorgen dat hun dochters niet hun maagdelijkheid verliezen tijd het eindejaarsbal. Natuurlijk gaat dat niet volgens plan en belandt het drietal in aantal ongemakkelijke situaties. Humor heeft deze film zeker, maar een echte hoogvlieger is het niet. Het zal ongetwijfeld niet bij iedereen in de smaak vallen, maar gelukkig is de trailer wel representatief. Vind je de trailer leuk, dan kun je deze komedie prima een kans gunnen.
6.5

YAS QUEEN!

Lisa, Kayla en Sam zijn al beste vriendinnen sinds de kleuterschool. Hun middelbare schooltijd zit er bijna op en ze zijn op weg om volwassen te worden. Daarom sluiten ze een pact om op de avond van het schoolbal hun maagdelijkheid te verliezen. Hun ouders krijgen lucht van dat plan en besluiten om daar een stokje voor te steken. Ze jagen hun kinderen na om ze te behouden voor een grote misstap. Het loopt allemaal niet volgens plan en het wordt een nachtelijk avontuur met heel veel ongemakkelijkheden.

Een bijzondere verhaallijn is het niet, maar dat is ook niet iets wat je verwacht van een film als deze. Het gaat er vooral om dat er genoeg te lachen valt en dat de verschillende personages (enigszins geloofwaardig) in zoveel mogelijk ongemakkelijke situaties terecht komen. Dat is zeker goed gelukt, maar is het ook “YAAASSS QUEEN!!”-waardig? Nou, eigenlijk wel. Er zitten namelijk genoeg scènes in die je hardop laten lachen en de kans is best groot dat je de bioscoop verlaat met een goed gevoel. Oh ja, voor diegene die het niet weten: YAS QUEEN! roep je om je enthousiasme of blijdschap te laten zien.

Aubergine

Net als YAS QUEEN is de aubergine-emoji een van de vele dingen die voor het jonge publiek bedoeld is. Alleen de vader van Sam (die zich nog erg hip, jong en cool voelt voor zijn leeftijd) snapt wat van alle dubbele betekenissen van alle emojis, terwijl Kayla’s naïeve vader de berichten in de chatgroep van drie tieners op een onschuldige manier probeert uit te leggen. Maar ja, als een van de meiden ‘#SEXPACT’ roept, dan kan ook hij het niet meer herkennen. Lisa’s moeder is vooral heel erg bang voor het lege nest syndroom en probeert daarom de volwassenheid van haar dochter zolang mogelijk uit te stellen.

Het tienerdrietal wordt gespeeld door Kathryn Newton, Geraldine Viswanathan en Gideon Adlon. Ze zetten prima rollen neer en zijn geloofwaardig als tieners, al zijn ze in het echt wel een paar jaar ouder. Toch gaan de meeste kudos naar Leslie Mann, John Cena (de professioneel worstelaar die uitgroeide tot een internetmeme enkele jaren geleden) en Ike Barinholtz. De film draait namelijk om hen en zij zijn degene die voor de humor zorgen. Dat lukt ze heel goed. Het zijn drie verschillende persoonlijkheden die op verschillende manieren grappig zijn. De chemie tussen hen is erg goed, wat het erg leuk maakt om dit drietal verwikkeld te zien raken de gênante, reddeloze situaties.

Lach je je een ongeluk?

Hoewel de film erg leuk is en zeker weet te vermaken, is het geen film waarbij je zo hard moet lachen dat je in ademnood komt. De grappen volgen elkaar redelijk snel op, maar het gevoel voor humor van de filmmakers moet je maar net liggen natuurlijk. Het is namelijk vooral flauwe en platte humor die vooral over seks gaat. Dat kan ook bijna niet anders door het plot van de film, maar als je daar niet om kan lachen, dan kan je de film beter links laten liggen. Eerlijk is eerlijk, humor is natuurlijk heel persoonlijk. Als je kan lachen om de trailer, dan valt de film waarschijnlijk ook wel in de smaak. De trailer is aardig representatief voor Blockers.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.