Recensie: Bloodline – Seizoen 1

Summary
Bloodline is een erg spannende serie waarbij je op het begin misschien niet zo nieuwsgierig bent naar het einde, maar halverwege toch dat ene uurtje langer opblijft om er nog één te kijken. Dit komt vooral door Ben Mendelsohn die de rol als Danny Rayburn perfect weet neer te zetten. Daarnaast speelt de serie zich af in het heden, waarbij regelmatig verwezen wordt naar de toekomst en het verleden. Op deze manier krijg je een betere indruk van de familie Rayburn. Toch zijn we teleurgesteld in het gebrek aan extra’s, want enkel verwijderde scenes is echt niet meer van deze tijd.
8

In Nederland kennen wij een mooi gezegde: elk huisje heeft zijn kruisje. Oftewel, in iedere familie heerst er wel wat onenigheid en in de ene familie wat meer dan in de andere. In de serie Bloodline is dit het geval bij de familie Rayburn. Bij een feest ter ere van de familie komt het zwarte schaap van de familie ook opduiken waarmee bovendien pijnlijke herinneringen en geheimen aan het licht worden gebracht. Zal de eervolle naam Rayburn op het einde van dit eerste seizoen nog steeds eervol zijn?

Bloodline kent dezelfde schrijvers als de misdaadserie Damages, namelijk Todd A. Kessler, Glen Kessler en Daniel Zelman. In deze serie uit 2007 werd je als kijker op een zijspoor gebracht omdat de serie in twee tijdsperiodes werd getoond. Zo begon je met een vooruitblik in de toekomst en wisselde je vervolgens weer terug naar het heden. Ditzelfde wordt ook gedaan in Bloodline. Het verschil met Damages is echter dat het daar gelijk goed werkte, en dat het in Bloodline in het begin voor enige verwarring zorgt. Toch heeft deze serie iets wat Damages niet had: een derde tijdsperiode. Een verhaallijn dat zich vele jaren voor de huidige periode afspeelt waardoor je langzamerhand de verstandshoudingen beter leert te begrijpen. Want dat het rommelt in de familie Rayburn wordt al snel duidelijk.12945572

Zoals gezegd komt het zwarte schaap van de familie, Danny Rayburn, op familiebezoek omdat de vader des huizes, Robert Rayburn, geëerd wordt met een eigen pier. Echter zit niet iedereen te wachten op zijn komst, want de familie kent een duister geheim rond de dood van dochter en zusje Sarah Rayburn. Echter weet je als kijker pas op het einde waarom dit zo belangrijk is voor de onderliggende verhoudingen. Wel kan gezegd worden dat Danny Rayburn toch zijn leven lijkt te willen beteren en dat hij daar de nodige hulp voor nodig heeft van zijn broertjes John en Kevin en zijn zusje Meg. John is rechercheur in het stadje en moet samen met zijn partner de moord op twee illegale meisjes oplossen. Kevin heeft wat problemen met zijn vrouw, en zijn kleiner zusje Meg heeft een relatie met John’s partner Marco, die het echter niet zo nauw neemt neemt met trouw zijn. Daarnaast hebben we ook nog de moeder des huizes, Sally Rayburn. Samen met haar man runt zij een hotel dat al vijftig jaar een begrip is.

Het verhaal van Bloodline is er zeker één die best spannend genoemd mag worden. Dit komt mede doordat er goed gekozen is bij de rolverdeling. Zo wordt Danny Rayburn gespeeld door Ben Mendelsohn, die echt een fantastische rol weet neer te zetten. Mede door zijn acteerprestaties krijg je een gevoel van afschuw richting zijn karakter. Hiernaast kent de serie nog meerdere ijzersterke rollen, echter komen zij minder goed uit de verf. Kyle Chandler neemt de rol van John Rayburn op zich en doet dat ook erg geloofwaardig. De innerlijke strijd tussen het beschermen van zijn broer en zijn familie, eist zijn tol wat goed naar voren komt. Wat dan wel weer jammer is, is dat Sally Rayburn gespeeld wordt door Oscar winnares Sissy Spacek, maar dat haar rol nogal vlak is. Nergens springt zij er echt bovenuit. 6d1c1dc0-7488-0133-9050-0e17bac22e39

Bloodline moet het echt hebben van diens verhaal en dat realiseren de makers zich goed. Dit is ook hetgeen wat Damages zo goed maakte. Als kijker zal je op het begin van Bloodline misschien snel verveeld raken, maar uiteindelijk ben je toch nieuwsgierig naar het duistere geheim van deze familie. Niet alleen het geheim, maar ook de rollen die de personages daarin hebben is erg geheimzinnig. Het verhaal blijft tijdens deze dertien afleveringen spannend en nieuwe ontwikkelingen komen ook zeker aan bod. Dit maakt Bloodline tot een spannend verhaal wat zich zeker kan meten met de serie Damages, die ongeveer dezelfde koers volgde.

Voor deze recensie hebben we een blu-ray exemplaar gekregen en deze zag er ook zeker verzorgd uit. De afleveringen zijn verdeeld over vijf schijfjes. Je zou dus denken dat er ruimte genoeg is voor diverse extra’s, echter is dit helaas niet het geval. De makers hebben enkel bij een aantal afleveringen de optie toegevoegd om verwijderde scenes te kijken. Erg jammer, want de serie is een Netflix Original en zodoende staat het ook volledig op deze dienst. Een paar leuke extra’s op de blu-ray was zeker welkom geweest, een gemiste kans dus.

The Karate Kid 1 & 2 (Blu-ray Collector's Edition)
The Karate Kid 1 & 2 (Blu-ray Collector's Edition)
(Blu-ray is niet afspeelbaar in normale DVD-spelers!)
Score 4.7 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.