Recensie: Center Stage: On Pointe

Summary
Voor de liefhebbers van ballet en andere dansstijlen is Center Stage: On Pointe zeker een film die leuk is om te kijken. De acteerprestaties en het verhaal zijn echter niet meteen iets om over naar huis te schrijven en behalve de dans is de film dan ook niet erg sterk. Hoewel de film niet saai is en redelijk weet te vermaken, is het maar de vraag of je deze op dvd wil aanschaffen. De enige extra die op de dvd te vinden is, is eigenlijk alleen leuk als je redelijk kan dansen.
6

The American Ballet Company, oftewel ABC, draait al bijna vier seizoenen in de rode cijfers en het is dus duidelijk dat er iets moet veranderen. De verandering die doorgevoerd gaat worden? Er zullen moderne dansers aan het gezelschap van klassieke dansers toegevoegd worden. Één van de moderne dansers die auditie doet is Bella. Haar zus is een bekende klassieke ballerina maar zelf is ze niet zo goed in klassieke ballet en moet het puur hebben van de moderne variant. De vraag is echter of ze goed genoeg is om toegelaten te worden tot de ABC, want ondanks dat deze op zoek zijn naar moderne dansers, moet er wel ook klassiek gedanst worden.

Center Stage: On Pointe is het derde deel in de Center Stage-reeks waarvan het eerste deel in het jaar 2000 verscheen. In 2009 verscheen vervolgens Center Stage: Turn it Up in Nederland op dvd en nu is het tijd voor deel drie. Het is zeker niet nodig om de eerste twee films te bekijken voor je aan het derde deel begint, maar wel is het leuk om als je de kans hebt misschien even het tweede deel te kijken. In Center Stage: On Pointe zien we namelijk veel bekende gezichten terug en eigenlijk is dit ook direct een opvolger van Center Stage: Turn it Up. In Center Stage: Turn it Up zien we bijvoorbeeld het zusje van de hoofdpersoon voorbij komen en laat dit nou net de hoofdpersoon in Center Stage: On Pointe zijn.

center_stage_ricardo_hubbs-8101Mocht je niet de kans krijgen het tweede deel te bekijken, vrees niet. Niet alleen kan het derde deel prima los gekeken worden van Center Stage: Turn it Up, ook is deze een stukje beter. Zowel de verhaallijn, als het acteerwerk zijn bijvoorbeeld zeker beter te noemen. Om deze dan gelijk goed te noemen, gaat echter een stapje te ver. Zoals bij veel films in dit genre stelt het verhaal namelijk eigenlijk niet heel veel voor en kent het vooral veel clichés. Ook het acteerwerk is maar matig te noemen en zeker niet overtuigend. Logisch misschien ook wel, want de acteurs worden vaak niet gekozen om hun acteerkwaliteiten, maar om hun danskwaliteiten. Wat betreft de danskwaliteiten in deze film valt daar dan ook zeker niets op aan te merken. Stuk voor stuk weten de acteurs hierin te overtuigen en zetten ze een sterke performance neer.

In de hoofdrol zien we Nicole Muñoz die Bella speelt. Dit deed ze ook al in het tweede deel, maar toen was ze duidelijk een heel stuk jonger. Ondertussen is ze volwassen geworden en droomt ze net als haar zus van een carrière in de dans. Ze heeft echter niet de aanleg voor klassiek ballet zoals haar zus die wel had en is dan ook verbaasd als ze uitgenodigd wordt om auditie te doen voor de ABC. Als danser in het genre van moderne dans weet ze een plekje in de volgende ronde te veroveren en mag ze mee op bootcamp. Hier leert ze ook de andere kandidaten kennen waarmee ze moet leren samenwerken, maar die tegelijkertijd ook haar rivalen zijn.

cs-16-11912De groep die deel mag nemen aan de bootcamp bestaat voor de helft uit klassieke balletdansers en voor de helft uit dansers van moderne dans. Vooral vanuit de klassieke balletdansers komt er aardig wat boosheid en rivaliteit naar voren. Gelukkig voor Bella krijgt ze echter een aardige partner toegewezen met de naam Damon. Damon wordt gespeeld door Barton Cowperthwaite en dit is een fantastische danser. Als acteur heeft hij echter nog geen ervaring en dat is wel te merken. Nicole Muñoz heeft wel al wat meer ervaring en speelde onder andere (kleine) rollen in de films Fantastic Four, Pathfinder en Scarecrow. Ook haar talent ligt echter niet direct bij acteren, maar vooral bij het dansen.

Center Stage: On Pointe is dus niet direct een sterke film wat betreft acteerwerk betreft, maar dansen kunnen alle leden van de cast zeker. Voor de dansliefhebbers is dit dan ook zeker een film om van te genieten. Hoewel het verhaal niet echt iets nieuws is en vrij voorspelbaar en clichématig blijft, is de film zeker vermakelijk en nergens saai. Het is gewoon een vrij simpele film in het genre dans. Als je zelf toevallig een redelijke danser bent, dan is er een leuke extra op de dvd te vinden. Van één van de audities die gedaan wordt is namelijk een tutorial terug te vinden die je kan volgen om de dansroutine te leren. Verder biedt de dvd echter vrij weinig en het is dan ook maar zeer de vraag of deze de moeite van het aanschaffen waard is.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.