Recensie: Central Intelligence

Samenvatting
Central Intelligence is een film die je niet kijkt voor het goede verhaal, maar voor de goed getimede grappen. Kevin Hart en Dwayne Johnson zijn een gouden duo, die samen de hele film dragen. Actiekomedies zijn vaak niet de films die hoog scoren, maar als een film de hele bioscoopzaal van zijn stoel laat rollen van het lachen dan is deze toch zeker geslaagd in zijn missie om te entertainen. Alleen al voor het hoge komediegehalte verdient deze film dus zeker een ruime voldoende.
7

Robbie Weirdicht heeft een niet zo’n prettige jeugd op zijn middelbare school en wordt veel gepest. Maar gelukkig is daar Calvin “The Golden Jet” Joyner die als enige niet lacht en hem helpt in een benarde situatie. Als er 20 jaar later een reünie gepland staat keert Robbie terug onder de naam Bob Stone. Hij werkt ondertussen voor de CIA en heeft zijn enige vriend hard nodig om hem te helpen. Calvin, die een nogal saai leven heeft, weet niet zo goed wat hij met Bob aanmoet, en al helemaal niet of hij hem wel kan vertrouwen.

De regisseur van deze film is Rawson Marshall Thurber. Hoewel hij niet heel veel films op zijn naam heeft staan scoorde hij wel hits met DodgeBall en We’re the Millers. Met Central Intelligence lijkt het er op dat hij er nog een hit op zijn naam bij kan schrijven, hoewel het verhaal eigenlijk maar matig en een beetje het standaard actie-komedie cliché is. Met als extra boodschap dat pesten niet oké is, is het een standaard film over een CIA agent die met een burger samenwerkt om de boeven te pakken. Het is dan ook niet echt het verhaal waar deze film het van moet hebben, maar meer van de hoofdrolspelers.

central_intelligence_02038207_st_4_s-highIn de rol van Bob zien we namelijk niemand minder dan Dwayne Johnson en zijn tegenspeler in de rol van Calvin is Kevin Hart. Deze twee samen lijken een gouden duo, die zelfs bij de meest kritische kijker nog wel een lach op het gezicht kunnen toveren. Dwayne Johnson hebben we wel al eerder in het komediegenre gezien maar kennen we misschien vooral uit zijn vele actiefilms. Zo speelt hij bijvoorbeeld in de Fast and Furious reeks. Maar gezegd moet worden dat beide genres hem eigenlijk wel goed af gaan, maar komedie misschien net iets beter. Kevin Hart is daarentegen de koning van de komediefilms, en speelde er al in zo veel dat je er eigenlijk wel vanuit kan gaan hem nooit in een ander genre tegen te zullen komen.

Toch is er een groot verschil te zien wat prestaties betreft in de verschillende films die Kevin Hart speelt. Bij Ride Along was hij misschien wel gewoon matig te noemen en niet overdreven grappig. In Central Intelligence spatten zijn grappen echter van het scherm af. In samenspel met Dwayne Johnson is dit misschien wel één van zijn meest komische films tot nu toe. De acteerprestaties van de overige cast is echter niet heel goed. Maar gelukkig maakt dat voor deze film niet uit want die rollen zijn niet echt belangrijk. Wel zitten er stiekem nog een paar bekende gezichten in die af en toe opeens kort om de hoek komen kijken. Denk aan een Aaron Paul (Breaking Bad) of Melissa McCarthy (Spy).

CENTRAL INTELLIGENCEDe film begint 20 jaar geleden als we zien hoe een erg dikke Robbie onder de douche staat te zingen. In de gymzaal krijgt The Golden Jet Calvin ondertussen een prijs uitgereikt omdat hij de meest veelbelovende leerling is. Als Robbie door een stel pesters naakt de gymzaal ingegooid wordt leent Calvin zijn jas aan hem uit om zich te kunnen bedekken. Dit maakt een enorme indruk op Robbie voor wie Calvin nu zijn grote held is. Nadat ze elkaar echter 20 jaar niet gezien hebben neemt Robbie, nu onder de naam Bob, weer contact met Calvin op als er een reünie voor de deur staat. Calvin is eigenlijk niet van plan om te gaan want waar hij zo veelbelovend was op school, heeft hij nu maar een saai leven.

Calvin besluit echter wel om wat te gaan drinken met Bob, en dit wordt het begin van een groot avontuur. Bob heeft namelijk zijn hulp nodig om de slechterik de Black Badger te vangen. Maar ondertussen beweert de CIA dat Bob een spion is, en dat hij zelf de Black Badger is. Voor Calvin de lastige taak om te bepalen wie de waarheid spreekt, iets wat tot het einde nog onduidelijk blijft. Toch kan Calvin niet anders dan zich mee laten slepen door Bob, en komen ze samen in heel wat vreemde situaties terecht. Het verhaal is niet origineel, en steekt soms erg slecht en ongeloofwaardig in elkaar. Maar de film is zeker komisch te noemen en dat is toch wel belangrijk bij een actiekomedie. De grappen zijn goed getimed en volgen elkaar snel op, met veel referenties naar andere films. Als je van komedie houdt, of van Kevin Hart, of van Dwayne Johnson, dan is dit een film die je zeker wilt zien.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.