Recensie: Creed II

Samenvatting
Creed II gaat verder waar Creed was gebleven en gebruikt als verhaal een gegeven waar de fans van genoten bij de Rocky-reeks, namelijk het verhaal achter Rocky IV. De makers zijn er zeker in geslaagd om een toffe film af te leveren waarin niet alleen een interessant verhaal wordt afgeleverd, maar ook een intrigerende boksfilm. De combinatie is niet altijd even gemakkelijk, en zeker nu Creed II het zonder de verrassingen moet doen waar Creed nog wel gebruik van kon maken, is dat dubbel zo knap.
8

Adonis Creed zou het in theorie rustig aan moeten kunnen nu hij de kampioensgordel draagt, maar daar komt toch weinig van wanneer hij wordt uitgedaagd door de zoon van de man die zijn vader in de ring doodde. De ijzersterke Viktor Drago staat te popelen om de wereld te laten zien dat ook hij sterker is dan de jongere generatie Creed. Adonis die net zijn vriendin Bianca ten huwelijk heeft gevraagd en op het punt staat vader te worden, ziet geen andere keus: deze uitdaging moet hij aannemen.

Vier jaar later

Het is inmiddels alweer vier jaar geleden dat de eerste Creed op het witte doek verscheen. Sylvester Stalone vertolkte in die film wederom Rocky Balboa, maar dit keer was hij voor het eerst niet de hoofdpersoon. Die eer was weggelegd voor Michael B. Jordan die de zoon van de legendarische Apollo Creed speelde. Deze Apollo Creed was een goede vriend van Rocky, maar had ook regelmatig tegenover hem gestaan in de ring. Als goede vriend van zijn vader, helpt Rocky Adonis graag met de voorbereiding voor de titelstrijd.

Creed deed het eigenlijk bijzonder goed bij de critici en daardoor kon een vervolg ook niet uitblijven. Zowel Sylvester Stalone als Michael B. Jordan zijn terug in dit vervolg. Leuk is ook dat het personage dat destijds gespeeld werd door Dolph Lundgren, Ivan Drago, ook weer terug is. Ook dit keer wordt deze gespeeld door Dolph Lundgren en dat zijn details die het voor de trouwe kijkers van de Rocky-reeks erg leuk maken. Het had iets meer benadrukt mogen worden dat Rocky en deze Ivan destijds enorme rivalen waren, maar daar hebben de makers zeer waarschijnlijk bewust voor gekozen.

De acteurs

Het acteerwerk van Michael B. Jordan, die in deze film ook meer screentime krijgt dan Stalone, is absoluut goed en geloofwaardig te noemen. Hij neemt langzaam maar zeker het voortouw en dat is waarschijnlijk ook echt de bedoeling. Stalone wordt tenslotte ook een dagje ouder en zijn screentime wordt in deze film ook een tikkeltje omlaag geschroefd. Toch zijn de scènes waar hij in beeld is nog steeds ijzersterk.

Het stokje overgegeven

Waar het eerste deel geregisseerd werd door Ryan Coogler, is dit nieuwe deel in handen van Steven Caple Jr. Deze Caple Jr. besluit om voor het verhaal van Creed II niet veel terug te duiken in het verleden, maar eigenlijk is Creed II meer een vervolg op de Rocky-reeks dan op de vorige Creed. Creed II haakt namelijk bijna naadloos aan op Rocky IV, één van de meest geliefde Rocky-films ooit. Ivan Drago speelde immers in op de verbeelding en in die tijd was het natuurlijk behoorlijk ‘in’ om een Russische slechterik in de film te stoppen. De impact van Ivan Drago was immens, Adonis groeide hierdoor namelijk op zonder zijn vader.

Steven Caple Jr. heeft het voor elkaar gekregen om van Creed II geen slap aftreksel te maken, terwijl hij het zonder de verrassingen moet doen die Creed nog wel tot diens beschikking had. Dat is een prestatie op zichzelf en daar mag deze regisseur best voor geprezen worden. Sowieso is het geen sinecure om een boksfilm te maken die aan het koren ontspringt. De balans die Caple Jr. vindt tussen persoonlijk drama en daarnaast spannende boksmomenten is prima en zorgt ervoor dat je als kijker je geen moment verveelt.

Extra’s

Op deze blu-ray vinden we ook een aantal extra’s. Leuk is de special Fathers & Sons, die logischerwijs gaat over de Creeds en de Dragos. Verder vinden we een special die het proces toelicht voor het casten van nieuwkomer Florian Munteanu in de rol van Viktor Drago, een stukje over de vrouwen in Creed II, uiteraard een stukje over de gehele geschiedenis van Rocky en wat verwijderde scènes. Al met al leuk om een keer te kijken nadat je de film hebt gezien.

Creed 2 (Blu-ray)
Creed 2 (Blu-ray)
Met Sylvester Stallone als de legendarische Rocky Balboa
Score 4.7 van 5 sterren.
€12,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.