Recensie – Cross Wars

Summary
Cross Wars is het vervolg op de film Cross uit 2011. Een vervolg is in aantocht, maar de vraag die je zou moeten stellen is: "why bother"? Niets aan Cross Wars is goed te noemen. Het acteerwerk is absurd slecht, zeker van acteurs waar je meer van zou mogen verwachten. Er zit geen enkele bezieling in de dialogen en de special effects zijn om te huilen. Als er dan toch iets positiefs genoemd zou moeten worden is dat dat het idee dat dit verhaal door kinderen wordt voorgelezen, er een iets originelere draai aan geeft. Advies: blijf ver weg bij deze film.
1.5

Callan gaat samen met zijn team van wapenexperts de strijd aan met lokale boeven. Wanneer een meedogenloze crimineel met de illustere naam Muerte ten tonele verschijnt, drijgt deze Callans ploeg te vernietigen. Callans team slaat de armen ineen met het team van Riley, wat uit uitsluitend dames bestaat. Zowel Callan als Riley zijn in het bezit van een magisch amulet dat ze speciale krachten geeft. Muerte is echter ook niet van gisteren en werkt samen met diverse andere engerds, waaronder de kwaadaardige (en onsterfelijke) Gunnar. Kan Callan de mensheid redden en een apocalyps voorkomen?

Wanneer je denkt ‘dat klinkt als een bijzonder apart verhaal’, dan heb je het niet mis. Cross Wars is het vervolg op Cross en vertelt het verhaal in de vorm van een comic book dat door twee kinderen wordt gelezen. Op zich is dat best een leuk gegeven, want het brengt aan dit verhaal net even een andere touch. Als het verhaal dan vervolgens ook goed zou zijn uitgewerkt had dit best ook een goede film kunnen worden. Helaas hebben de schrijvers achter dit verhaal zich er wel wat erg makkelijk vanaf gebracht. Niet alleen de schrijvers hebben er overigens een potje van gemaakt. De film had duidelijk een laag budget, maar zelfs dan is het mogelijk om meer uit een film te halen dan nu is gedaan.

crosswars01

Voor deze film zijn Brian Austin Green, die je kunt kennen uit het vroegere Beverly Hills 90210, Danny Trejo, Vinnie Jones en Tom Sizemore van stal gehaald. Op zich hebben de meeste van deze acteurs nog wel eens een goede film gemaakt, maar in Cross Wars is het niveau bedroevend slecht. Plat acteerwerk, met one-liners die werkelijk kant noch wal raken en op een manier gebracht dat je gewoon merkt dat ze hier echt geen zin in hadden. Er zit totaal geen ziel in het acteerwerk van de grotere namen. Degene die het nog het beste doet is de actrice die Riley speelt: Amy Jane.

We hadden het net natuurlijk al even over het lage budget en dat wordt echt pijnlijk duidelijk bij de plekken waar special effects zijn gebruikt. Wanneer iemand wordt neergeschoten zie je hele foute rode mistjes ontstaan die te overduidelijk het resultaat zijn van een after effects-achtige toepassing. Wanneer Cross zijn krachten gebruikt lichten zijn ogen groen op en ook dat is werkelijk om te huilen zo slecht. Combineer dit alles met te slecht acteerwerk bij iemand die wordt neergeschoten (mensen maken letterlijk nog een sprong als ze worden geraakt) en je weet gewoon dat dit slecht is.

crosswars02

Nu heb je regelmatig van die films die zo slecht zijn dat ze daardoor toch weer goed worden. Valt Cross Wars daar dan onder? Helaas niet! Cross Wars voelt alsof het gemaakt is door amateurs en dat is zeker voor acteurs die af en toe nog wel eens iets goeds produceren heel erg jammer. Eigenlijk zou iemand de makers moeten vragen wat ze voor ogen hebben gehad bij het maken van deze film. Werd dit serieus bedoeld of als een of andere parodie? Zeker als je erbij gaat stilstaan dat dit al een vervolg is, waarvan je je af kunt vragen hoe die in vredesnaam genoeg kan hebben opgeleverd om een vervolg te waarborgen, én dat er zelfs nog een derde deel in aantocht is, dan zakt je bij wijze van spreken de broek af.

De Blu-ray van Cross Wars die wij ontvingen bevat nog een paar extra’s, maar helaas zijn die ook al niet echt interessant. Het beeld van een Blu-ray hoort natuurlijk goed te zijn. Dat is het niet heel erg in het geval van Cross Wars, misschien dat de makers bedachten dat dan de neppe effecten nog erger in beeld zouden komen en dat ze het daardoor bewust wat hebben teruggeschroefd. Hoe dan ook is deze film echt een aanschaf niet waard, tenzij je een dringend tekort hebt aan onderzetters in je huis.

Written by
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.