Recensie: De Flummels

Summary
Het is 1835 en we zijn op de Galapagoseilanden. Ed en zijn zus Op leven daar, ze zijn Flummels. Dat zijn schattige, pluizige beestjes in de vorm van een donut. Ze zijn onhandig, allesbehalve populair en doen heel erg hun best om erbij te horen. Ze proberen elke keer om indruk te maken op de andere Flummels maar dat gaat steeds helemaal mis. De combinatie van een onhandige en een niet zo slimme Flummel zorgt voor leuke hilarische situaties: sommige stukken zou je meerdere malen willen kijken omdat ze zo grappig zijn. De film is erg kleurrijk en vrolijk, wat vooral bij kinderen goed in de smaak valt. Dus heb je zin in een leuke vrolijke animatiefilm, dan is deze zeker aan te raden.
8

Door de tijd reizen

Door een tijdsbloem kunnen de Flummels reizen door de tijd naar het jaar 2021. Daar ontdekken ze de wereld van nu, vol verkeerschaos en fastfood. Ook ontdekken ze daar iets heel ergs: de Flummels zijn inmiddels uitgestorven! Met hun nieuwe vrienden de Extinctables beginnen Op en Ed aan een enerverende reis door de geschiedenis. De vraag is: kunnen ze al stuntelend de loop van de geschiedenis veranderen en zichzelf en hun soort redden?

Deze computergeanimeerde avonturenkomedie is geregisseerd is door David Silverman en Raymond S. Persi. Beide heren regisseerden eerder meerdere afleveringen van The Simpsons en zijn op verschillende manieren betrokken bij de productie van een aantal grote, bekende animatiefilms. Zo co-regisseerde David Silverman Disney’s Monsters, Inc. en zat Raymond S. Persi in het animatieteam van Ralph Breaks the Internet.

Vertraging

De bedoeling was dat de film in het voorjaar van 2020 uit zou komen, maar het liep helaas vertraging op. Nu is het dan eindelijk zover en draait de De Flummels in de bioscopen, in 2D en 3D. Sinds 2000 worden er verschillende films in Nederland uitgebracht door Independent Films Nederland, zij zijn hier de grootste onafhankelijke filmdistributeur. Ze hebben ook verschillende succesvolle titels zoals Gooise vrouwen, Soof, Paddington, The Hunger Games-reeks, Elle, La La Land en April, May en June naar het witte doek gebracht.

Goed gecaste stemacteurs

In de Nederlandse versie hoor je onder andere de stemmen van Birgit Schuurman, André Dongelmans en Bo Beljaars. De stem Op, een dromerige en onhandige Flummel, is ingesproken door Birgit Schuurman (in de Engelstalige versie is dit Rachel Bloom). De stem van Ed, de broer van Op is van André Dongelmans (in de Engelstalige versie is dit Adam Devine). Hij is niet de slimste Flummel, maar wel erg aardig voor iedereen. De supergeorganiseerde Flummel die zich ergert aan Op en Ed is Mali, zij is ingesproken door Bo Beljaars (in de Engelstalige versie is deze ingesproken door Alex Borstein). De stemacteurs die de Nederlandse versie inspreken passen erg goed bij de personages die ze vertegenwoordigen.

Kleurrijke personages

De hoofdpersonages in deze film zijn natuurlijk de Flummels: kleine grappige beestjes met een gat in hun buik. Het lijken wel lopende donuts en het gat in hun buik zorgt voor leuke situaties. Ze reizen door de tijd en daardoor maken ze kennis met verschillende dieren die uitgestorven zijn. Het is een verrassend verhaal met een leuke plotwending. De combinatie van een onhandige en een niet zo slimme Flummel zorgt voor leuke hilarische situaties: sommige stukken zou je meerdere malen willen kijken omdat ze zo grappig zijn. De film is erg kleurrijk en vrolijk, wat vooral bij kinderen goed in de smaak valt. Dus heb je zin in een leuke vrolijke animatiefilm, dan is deze zeker aan te raden.

Written by
Wendy is moeder van drie kinderen en werkzaam als administratief medewerker bij een ICT-bedrijf. Met lekker weer gaat ze graag met de kinderen op de wielrenfiets door de bossen of naar de camping om te kamperen. Ze kijkt graag series op Netflix en sinds de lockdown heeft ze haar leeshobby weer opgepakt.

Wat is jouw mening?

1 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.