Recensie: Deadpool 2

Summary
Na twee jaar is de anti-held Deadpool weer terug met zijn eigen film. Ook dit keer is de flauwe humor weer aanwezig en durft men bijna een grens over te gaan. De schrijvers nemen niet alleen de concurrentie op de hak, maar ook zichzelf. De focus ligt vooral op Deadpool, maar hij moet toch het spotlicht delen met Cable (Josh Brolin) en Domino (Zazie Beetz). Deadpool 2 heeft alle ingrediënten om weer een kaskraker te zijn, maar voelt net iets minder aan dan het eerste deel.
8

Deadpool is terug!

Marvel’s grofgebekte huurling is terug! Groter, beter en nog vaker zonder broek dan ooit tevoren. Wanneer er een supersoldaat met een moorddadige missie arriveert, wordt Deadpool gedwongen om na te denken over vriendschap, familie en wat het daadwerkelijk betekent om een held te zijn. Dit alles terwijl hij iedereen er 50 tinten grijs van langs geeft. Want soms moet je het vuil spelen om het goede te doen.

Al snel werd duidelijk dat Deadpool zou terugkeren op het witte doek. Tijdens de bekende post-credits scene bekende Ryan Reynolds dat deel twee eraan kwam en dat Cable een rol zou gaan spelen. Toch ging het allemaal niet van een leien dakje. De regisseur van het eerste deel, Tim Miller, is teruggetreden vanwege een conflict met Ryan Reynolds. Er moest dus gezocht worden naar een nieuwe regisseur en die vonden zij in David Leitch. De beste man is pas sinds vorig jaar echt begonnen met het regisseren van films. Daarvoor was hij voornamelijk betrokken bij projecten als Jurrasic World en Captain America: Civil War als second unit director. Als regisseur heeft hij vooralsnog naam gemaakt met Atomic Blonde en staan er nog een aantal projecten voor hem klaar.

Ingrediënten voor een succes

In Deadpool 2 is Wade dolgelukkig met zijn vrouw Vanessa. Toch spelen er meerdere dingen en wordt hij opgezadeld met een andere mutant die niet zijn plek in de wereld kan vinden. Het wordt er niet beter op als hij uit de toekomst in de huidige tijdlijn komt om juist deze jonge mutant te doden. In de toekomst blijkt hij namelijk verantwoordelijk te zijn voor de destructie van de Aarde. Het is aan Deadpool om een team te vormen waarmee hij de toekomst kan veranderen en af kan rekenen met Cable. En dat allemaal gaat gepaard met de nodige humor.

Laten we wel eerlijk zijn, een Deadpool-film draait niet volledig om het verhaal. Deadpool is grofgebekt en daarom is het niet geschikt om samen met je kinderen naar deze film te gaan. Het bloed vliegt alle kanten op en de schunnige opmerkingen vliegen rond je oren. Toch zijn dit de ingrediënten die van Deadpool 2 weer een succes gaan maken. De schrijvers kiezen ervoor om aantal gebeurtenissen te kakken te zetten zoals DC Universe. Ook acteur Ryan Reynolds wordt niet gespaard door de schrijvers. Zelfs de schrijvers nemen zichzelf op de hak na een geweldige intro die niet zou misstaan in een James Bond-film. Dit alles zorgt ervoor dat je vanaf het begin tot aan het einde aan het genieten bent van humor dat echt op het randje zit. Wel moet gezegd worden is, dat als het gaat om lachen, dat Deadpool 2 daar minder in slaagt dan het eerste deel. Daar was toch meer het gevoel dat de grappen ook aansloegen en was het tempo ook wat sneller waarin deze de revue passeerde. Toch zal je geregeld je mond open trekken om te lachen.

Oude bekende

Wie de trailers gezien heeft, heeft gezien dat er een aantal bekenden terugkeren. Uiteraard neemt Ryan Reynolds de rol van Wade Wilson/Deadpool weer op zich. Zoals hierboven gezegd zijn de grappen nog steeds goed, maar komen ze in een minder snel tempo aan je voorbij. Desondanks blijft hij gewoon de ster van de film, maar moet hij het spotlicht wel delen met twee andere acteurs. Een daarvan is Josh Brolin, die ook schittert als Thanos op dit moment. Hij mag de rol vertolken van Cable en dat doet die ook fantastisch. Hij weet die grens van held en schurk duidelijk in kaart te brengen. Je begint op een gegeven moment ook sympathie voor de beste man op te brengen. De andere rol is weggelegd voor actrice Zazie Beetz. Zij vertolkt de rol van Domino, een mutant die als gave heeft dat ze altijd geluk heeft. Of het een gave is, komt niet echt duidelijk naar voren. Ondanks het gebrek aan grote projecten waar zij heeft mogen schitteren is zij wel het leukste personage in de film, na Deadpool natuurlijk. De film kent nog wel meerdere acteurs, maar toch vormen zij niet de kern van deze film. Ze hebben allemaal maar een korte rol in de film. Pas na wat onderzoek op IMDB kom je er eigenlijk achter dat bijvoorbeeld Brad Pitt en Bill Skarsgård een rol spelen.

Zoals gezegd draait de film vooral om de grappen en de actie. Ook in Deadpool 2 is deze actie weer volop aanwezig. Wel een waarschuwing voor mensen met een zwakke maag: het gaat er weer enorm ranzig aan toe, erger dan het eerste deel zelfs. De gevechten tussen Cable en Deadpool zorgen voor spannende momenten en Domino die zich erin gaat mengen maakt het helemaal af. De chemie tussen de acteurs is duidelijk aanwezig en dat maakt de film ook prettig. Wel is het zo dat men soms het doel voorbij schiet en dat je moet nadenken wat nu ook alweer de reden is waarom men het gevecht aangaat met elkaar. Daardoor voelt Deadpool 2 toch minder aan dan het eerste deel.

De kleine bakkerij aan het strand 1 -   De kleine bakkerij aan het strand
De kleine bakkerij aan het strand 1 - De kleine bakkerij aan het strand
Score 4.5 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.