Recensie: Demain Tout Commence

Summary
Demain Tout Commence is een mooie, lieve film die de kijker een goed gevoel geeft. Een groot deel van de film heb je een grijns op je gezicht. Dat komt door de aanstekelijke lach van Omar Sy en de schattige wijze waarop het verhaal gebracht wordt. Tijdens de zwaardere momenten in het verhaal zal een deel van het publiek juist een traantje wegpinken. De film heeft een paar kleine minpuntjes, maar al met al is Demain Tout Commence een heerlijke film. Laat je niet afschrikken door de Franse taal; deze film verdient een groot publiek.
8.5

Samuel is een sympathieke kerel die werkt op een plezierjacht. Hij feest er lustig op los tot wanhoop van zijn vrouwelijke baas, die zich steeds zorgen maakt over de dag van morgen. Op een morgen wordt Samuel  na een gezellige nacht met twee mooie jonge dames wakker gemaakt. Voor hem staat Kristin, een vrouw uit Londen. Ze heeft een baby bij zich, en claimt dat die van hem is. Samuel ontkent in alle toonaarden, maar blijft toch verbouwereerd met het kind achter. Wanneer hij bij zijn positieven is gekomen besluit hij naar Londen te gaan om de baby bij haar terug te brengen. Dàt loopt allemaal net even anders.

Omar Sy speelt de aandoenlijke Samuel. Samuel is een ongekend feestbeest, totdat hij baby Gloria in zijn handen gedrukt krijgt. Aanvankelijk weet hij absoluut niet wat hij met het kind aan moet, maar al snel maakt ze gevoelens in hem los die hij nooit had vermoed. Dat Omar Sy een goede acteur is wisten we natuurlijk al een tijdje. In zijn rol in Intouchables wist hij bij veel mensen al de juiste snaar te raken. In Demain Tout Commence is dat niet anders. Hij speelt zijn rol met verve en laat een prachtige verscheidenheid aan emoties zien.
Voor Antoine Bertrand is de rol van de homoseksuele Bernie weggelegd. Bernie is een producent die in Samuel een stuntman ziet – nadat hij ziet hoe Samuel op spectaculaire wijze zijn dochter Gloria ‘redt’ in de ondergrondse van Londen . Erg mooi is ook de rol van de jonge Gloria Colston, die dochter Gloria speelt. Een zeer prettige rol, die bij vele mensen wat los zal weten te maken.

dtc-02

De regie voor deze film is in handen van Hugo Gélin. Op een mooie manier laat hij  verschillende emoties in elkaar overvloeien. Regelmatig zul je als kijker in lachen uitbarsten om de idiote situaties, maar de stemming kan snel weer omslaan als het serieus wordt. Gélin wordt hierin natuurlijk bijgestaan door de scenarioschrijver. Het scenario – waar Gélin aan meewerkte – is doordacht en heeft genoeg diepgang om de kijker de hele film te boeien. De dialogen zijn vlot en grappig, de situaties waar Samuel in belandt keer op keer herkenbaar. Dat zorgt voor een prettige kijkervaring.

Het is leuk om te zien hoe herkenbare situaties worden verwerkt in deze film. Vaak op een grappige manier, door de maffe dingen die Samuel en Gloria met elkaar beleven. Een zeer goede toevoeging is de rol van Bernie, die met zijn opmerkingen over de mannen die ze tegenkomen vaak voor de komische noot zorgt. Ook is het leuk om ‘de andere kant’ eens te zien, waar een vrouw degene is die de man alleen laat met een kind in plaats van andersom. Omar Sy kan deze rol prima dragen.

dtc-01

Bij een film als Demain Tout Commence is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kijker gelooft wat hij ziet. Wanneer Samuel alleen achterblijft met het kind zijn zijn verwondering en ongeloof overduidelijk. Je kunt je makkelijk voorstellen dat hij in eerste instantie niet zit te wachten op een kind. Na verloop van tijd trekt Samuel steeds meer naar Gloria toe. Er ontstaat een band die prachtig en geloofwaardig is weergegeven. Samuel doet allerlei kleine dingetjes om zijn dochter gelukkig te maken. Daarbij valt hij Kristin niet af, terwijl hij daar alle reden toe heeft.
Minder geloofwaardig is dat Gloria Amerikaans Engels spreekt, terwijl ze opgroeit in Londen. In de film wordt hier simpel omheen gepraat, maar het kan je lichtjes uit het verhaal halen.

Written by
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.