Recensie: Den of Thieves

Summary
Den of Thieves is, ondanks het rommelige en verwarrende begin, een goede film. De acteurs, en dan met name O'Shea Jackson Jr. en Pablo Schreiber, zetten hun rollen goed neer. Ondanks dat de film ruim twee uur duurt verveelt deze geen moment en weet het plot, naarmate het steeds beter wordt, op het einde zelfs te verrassen.
7

Alsof je tijdens het zappen midden in een film beland

Ray Merrimen heeft net vastgezeten voor een roofoverval op een bank. Omdat gecompliceerde overvallen plegen in zijn bloed zit kan hij het kort na zijn vrijlating niet laten om weer plannen te smeden voor een nieuwe, vrijwel onmogelijke klus: een overval op de Federal Reserve Bank in Los Angeles. Intussen krijgt sheriff ‘Big Nick’ O’Brien, een politieofficier die het zelf ook niet zo nauw neemt met de regels, lucht van de zaak, en zet alles op alles om Ray en zijn trawanten te pakken te krijgen. Wie trekt uiteindelijk aan het langste eind? Weet Ray de meest geniale overval uit de geschiedenis neer te zetten? Of is ‘Big Nick’ hem uiteindelijk toch te slim af?

De film begint midden in een actiescène, wat enigszins verwarrend werkt. Dit komt voornamelijk omdat het voelt alsof je bijvoorbeeld televisie zit te kijken en toevallig langs deze film zapt. Het gevoel alsof je midden in een film beland in plaats van aan het begin blijft ook een tijdje hangen. Zeker het eerste half uur zit je je af te vragen waar de film nou eigenlijk over gaat. Het verhaal voelt initieel niet alsof het opgebouwd wordt, de motieven van de karakters lijken aan te komen waaien en ook de acteurs lijken moeite te hebben om in hun rol te komen.

O’Shea Jackson Jr. and Gerard Butler star in DEN OF THIEVES

Goed acteerwerk uit verrassende hoek

Een aantal bekende acteurs (Gerard Butler, O’Shea Jackson Jr. en 50 Cent) passeren de revue in deze film, maar ook minder bekende gezichten leveren hun bijdrage. Verrassend waren met name de rollen van Pablo Schreiber als Merrimen en O’Shea Jackson Jr. als Donnie Wilson. Beiden zetten hun karakters verrassend goed neer en lijken op momenten de anderen ook te dragen. Gerard Butler viel in zijn rol als de corrupte sheriff eigenlijk een beetje tegen, niet zozeer vanwege slecht acteerwerk, maar meer vanwege het script. Producer en schrijver Christian Gudegast (bekend van London Has Fallen en A Man Apart) lijkt de rol van ‘Big Nick’ wat oppervlakkig te hebben gehouden. Dit is jammer. Hier lag echt een mogelijkheid om met name zijn gevoelens over het verwaarlozen van zijn familie wat verder uit te diepen.

Verrassend goed plot

Toch is Den of Thieves geen slechte film. Ja, eerder genoemde punten kunnen twijfel zaaien of het zin heeft om de film te blijven kijken, maar toch is het zeker de moeite waard om dit te doen. Het plot staat initieel wellicht wat op losse schroeven maar komt gaandeweg steeds beter uit de verf en weet zelfs nog met een toffe en verrassende wending te komen. Ook de karakters worden met het verstrijken van de tijd steeds interessanter om naar te kijken, en de acteurs lijken gaandeweg ook steeds meer hun draai te vinden in hun vertolkingen. Op de BluRay staan verder geen extra’s. Het is de film, afspeelbaar met de Franse of de Nederlandse taal als ondertiteling, en that’s it.

Written by
Ilse is iemand die zich graag bezig houdt met het lezen van boeken, het kijken van films en het spelen van games. Tenminste, als ze hier de vrije tijd voor kan vinden, want als moeder van een jong dochtertje en part-time werkzaam bij de overheid is het soms lastig om hiervoor de ruimte te vinden. Ze schrijft al sinds 2012 voor wat toen Undercover-Network was, en maakt sinds april 2016 ook deel uit van de hoofdredactie. Daarnaast is zij ook nog lid van de eindredactie van de site. Een drukke boel dus!

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.