Recensie: Doctor Strange

Samenvatting
Marvels Doctor Strange is een magisch goede film die iedereen moet gaan zien. Kijk de film in (IMAX) 3D om nog eens extra te kunnen genieten van de werkelijk fantastische special effects want dit geeft de film zeker nog een extra dimensie. Benedict Cumberbatch zet een ijzersterke, humoristische en charismatische rol neer, en ook de overige cast weet zeker te overtuigen. Met de nodige snelheid en actie is Doctor Strange een film geworden die van het begin tot einde weet te vermaken. Er is dan ook eigenlijk geen reden te bedenken om de film niet gewoon een dikke 9 te geven.
9

Dr. Stephen Strange is een briljante neurochirurg met een grote passie voor zijn beroep. Het valt hem dan ook enorm zwaar als na een ongeluk zijn handen trillen en hij geen operaties meer kan uitvoeren. Hij doet er alles aan om te herstellen maar eigenlijk weet hij dat het een hopeloze zaak is. Dan hoort hij over een mysterieuze plek met de naam Kamar-Taj. In een laatste wanhoopspoging vertrekt hij naar Nepal om te kijken of hij daar alsnog kan genezen. Al gauw komt hij er achter dat er misschien wel meer is in de wereld zoals hij die kent. Hij maakt kennis met mysterieuze krachten en extra dimensies.

De filmwereld lijkt de laatste jaren wel overspoeld te worden met alle superhelden films. Voor sommigen fantastisch maar anderen zijn er ondertussen wel een beetje klaar mee. Met Doctor Strange brengt Marvel echter een film die boven bijna alle superheldenfilms uitstijgt. De film doet met vlagen denken aan The Matrix of Inception met de parallelle universa die prachtig vormgegeven worden. Het is misschien lang niet altijd zo dat 3D iets toevoegt aan een film maar bij Doctor Strange kan niet anders gezegd worden dan dat het in dit geval juist enorm veel toevoegt. Is er een IMAX zaal in de buurt? Twijfel dan niet om een bioscoopkaartje te kopen voor Doctor Strange in IMAX 3D want het is een ware beleving en een film die je moet zien.

doctor_strange_40043092_st_2_s-highDe special effects zijn fantastisch en de van vorm veranderende werelden zijn erg indrukwekkend om te zien. Daarnaast kan de film ook nog eens teren op een enorm sterke cast. Om direct maar te beginnen met de hoofdpersoon; een beter personage hadden ze niet kunnen krijgen voor deze film. Benedict Cumberbatch heeft in het verleden al vaak genoeg bewezen een fantastisch acteur te zijn en ook in deze film weet hij weer uit te blinken. Marvel mag altijd graag een hoofdpersonage kiezen dat de hele film moet dragen en wat voornamelijk het grootste gedeelte van de film bezig is om zijn krachten te leren kennen. Dit soort personages vereisen een sterke acteur en daarmee hebben ze er zeker goed aan gedaan om voor Cumberbatch te kiezen. Met zijn humor en charisma brengt hij de film zeker naar een hoger niveau.

Naast Cumberbatch kent de film nog meer sterke acteurs zoals de slechterik Mads Mikkelsen die al vaker bewees dat hij in staat is om een kwaadaardige schurk neer te zetten. Hij is een oud-leerling van The Ancient One die door niemand minder dan Tilda Swinton wordt gespeeld. The Ancient One is een monnikachtig figuur waarbij Strange in de leer gaat in de hoop zijn handen te kunnen genezen. Ze bezit vergevorderde magische krachten en probeert daarmee de Aarde te beschermen. Hierbij wordt ze geholpen door haar assistent Mordo, een personage dat goed neergezet wordt door Chiwetel Ejiofor. Een personage dat ook nog leuk is om te noemen is de bibliothecaris Wong, die gespeeld wordt door Benedict Wong. Dan is er tenslotte nog de (ex)vriendin van Strange, gespeeld door Rachel McAdams.

doctor_strange_40043092_st_5_s-highFantastische special effects en sterke acteerprestaties van een fantastische cast, wat wil je nog meer? Een sterk verhaal misschien? Helaas is het verhaal misschien niet echt denderend te noemen, zoals dit bij wel meer Marvelfilms het geval is. Een bijzonder verhaal is het daarentegen wel. Dit keer geen superhelden die door vreemde omstandigheden opeens superkrachten gekregen hebben, maar een duik in een magische wereld met krachten die al eeuwenoud zijn. Het tempo van de film ligt hoog en daarnaast bevat de film natuurlijk de nodige actie maar ook nog eens een flinke portie droge humor. Dit maakt dat de film van het begin tot het einde vermakelijk is en nergens saai wordt. Regisseur Scott Derrickson heeft met Marvels Doctor Strange dan ook een fantastische film weten neer te zetten.

Merel Staal
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.