Recensie: Dolittle

Samenvatting
Dolittle vertelt het verhaal van de excentrieke Dr. Dolittle die samen met zijn dieren en een nieuwe protegé op een avontuurlijke reis gaat om een medicijn te zoeken. Het verhaal is niet zo bijzonder en vrij voorspelbaar, maar daarom niet minder vermakelijk. Zowel bij jong als bij oud zal deze film zeker voor een glimlach te zorgen.
7.5

Beestenboel

De eigenaardige Dr. Dolittle heeft zich sinds de dood van zijn vrouw opgesloten op zijn landgoed met alleen maar dieren als gezelschap. Hij wil niets meer met mensen te maken hebben en het landgoed is dan ook verboden toegang voor ieder mens. Maar dan staan er op een dag opeens niet één maar twee mensen in zijn huis en beiden willen iets van hem. De ene is de jonge Tommy die met een gewonde eekhoorn komt aanzetten in de hoop dat Dr. Dolittle deze kan helpen. De andere is de eveneens zeer jonge Lady Rose. Zij is daar namens Koningin Victoria die ernstig ziek is en de hulp van de dokter inroept.

Natuurlijk kan de dokter het niet over zijn hart verkrijgen om een gewond dier niet te helpen en de eekhoorn ligt dan ook al snel op de operatietafel. Mensen zijn echter een ander verhaal. Pas als hij hoort dat hij zijn landgoed kwijt zal raken als hij de koningin niet helpt komt hij in een actie. Hij neemt zijn halve dierenverzameling mee en vertrekt naar het paleis. Al gauw wordt echter duidelijk dat ze een geneesmiddel nodig hebben van een eiland dat nog niet ontdekt is. Zodoende gaat de hele beestenboel op een zoektocht naar dit eiland waarbij ze natuurlijk de nodige avonturen beleven tijdens de reis.

 

Dr. Dolittle

Dr. Dolittle is een personage dat ooit ontstaan is in de kinderboeken van Hugh Lofting. De boeken waren enorm populair en het duurde dan ook niet lang of er werden radioprogramma’s, animatieseries, musicals en films over de dokter gemaakt. De bekendste films zijn waarschijnlijk die met Eddie Murphy in de hoofdrol van Dolittle. Ondanks dat er dus al heel veel films gemaakt zijn over deze bijzondere dokter, is er nu dus weer een nieuwe verfilming. Dit keer met acteur Robert Downey Jr. in de hoofdrol. Niet de minste zou je zo zeggen en met de excentrieke rollen die hij meestal speelt past deze prima in het rijtje. Het gaat hem dan ook zeker goed af, hoewel hij er misschien nog wel net iets meer uit had kunnen halen. Desalniettemin is er waarschijnlijk niet echt iemand anders die de rol beter had kunnen vertolken.

Het bijzondere aan Dr. Dolittle is dat hij niet alleen de mensentaal spreekt, maar ook alle talen van de dieren. Hij kan dus moeiteloos met een ijsbeer praten, of met een gans. En misschien zelfs wel met een draak? Hij voelt zich in ieder geval meer thuis bij de dieren dan bij de mensen. Daar lijkt langzaam verandering in te komen als hij Tommy ontmoet, die hij na lang aandringen uiteindelijk onder zijn hoede neemt. Het bijzondere is dat Tommy ook steeds meer van de dieren begint te begrijpen. Heeft hij misschien ook het talent om met dieren te praten?

Sterrencast

In Dolittle zitten heel wat bekende namen, sommige als echte personages, anderen hebben de stemmen van de dieren ingesproken. Zo zien we behalve Robert Downey Jr. bijvoorbeeld ook Antonio Banderas voorbij komen en horen we de stemmen van onder andere Tom Holland, Octavia Spencer, Kumail Nanjiani, John Cena, Emma Thompson en Rami Malek. De film is echter ook in het Nederlands te bekijken en dan hoor je bijvoorbeeld de stemmen van Fedja van Huêt, Ilse Warringa, Dennis van der Geest, Eddy Zoëy, Edsilia Rombley, Thekla Reuten, Pip Pellens en vele anderen.

Familiekomedie

Dolittle is een film die zeker geschikt is voor het hele gezin. Zowel jong als oud zal kunnen genieten van deze heerlijke komedie. Het verhaal is natuurlijk vrij voorspelbaar en niet heel bijzonder, maar dat doet niets af aan de vermakelijkheid van de film. De dieren zien er prachtig uit en weten met elk hun eigen karaktertrekjes zeker een glimlach op je gezicht te toveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ijsbeer die het altijd koud heeft, een gans die niet het verschil ziet tussen gereedschap en groente of een gorilla die overal bang voor is? Uiteindelijk zorgt alles er samen voor dat dit absoluut een aanrader is om op zondagmiddag gezellig met de hele familie te kijken.

Dolittle (Blu-ray)
Dolittle (Blu-ray)
Volg het avontuur van Dolittle, de man die met dieren kan praten
Score 4.6 van 5 sterren.
€9,99
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.