Recensie: De Emoji Film

Summary
De Emoji Film valt helaas nogal tegen en weet eigenlijk nergens echt boeiend te worden. Het verhaal is simpel en het is de makers niet gelukt om hier iets leuks van te maken. De film weet slechts af en toe te vermaken en maar heel soms grappig te zijn. Voor volwassenen is het in ieder geval geen film om aan te schaffen, maar veel kinderen zullen er misschien toch nog wel om kunnen lachen.
5.5

Verstopt in jouw telefoon bevindt zich de stad Textopolis. In Textopolis wonen alle emoji’s die je kan versturen met je telefoon. Deze emoji’s hebben allemaal maar één gezichtsuitdrukking en zien er daarom voor jou altijd het zelfde uit. Maar Gene is anders. Gene is geboren zonder filter en kan elke uitdrukking doen die hij wil. Omdat hij zo vrolijk is zijn dit voornamelijk blije uitdrukkingen, maar dat mag eigenlijk niet. Gene zou namelijk eigenlijk alleen maar de uitdrukking ‘meh’ mogen hebben. Vastbesloten om normaal te worden wil Gene zich bewijzen als meh, maar dan gaat het mis.

In plaats van de meh-uitdrukking die Gene moet maken als hij gekozen wordt als emoji, trekt hij allemaal verschillende gezichten. Heel Textopolis is in rep en roer, want zoiets is nog nooit gebeurd. Gene moet vervolgens vluchten voor zijn leven. Gelukkig komt hij op zijn vlucht Hi-5 tegen die samen met hem op zoek gaat naar de hacker Rebel. Gene hoopt dat Rebel hem normaal kan maken en Hi-5 hoopt dat Rebel hem weer populair kan maken. Gezamenlijk maken ze een avontuurlijke reis door de telefoon en verschillende apps.

De film doet wat plot betreft een heel klein beetje denken aan Inside Out (Binnenstebuiten). Waar het daar nog ging om emoties in het hoofd van een tiener die hun best doen om er voor te zorgen dat de tiener vrolijk is, gaat het nu om emoties in de telefoon. De makers moeten gedacht hebben: we pakken het iets moderner aan. Iedereen zit tegenwoordig op zijn telefoon en gebruikt emoji’s/emoticons en je zou dan ook bijna denken dat deze film wel enorm moet aanslaan. Helaas doet deze dat niet en dat komt met name doordat er te hard geprobeerd wordt om ‘hip’ te doen.

De film heeft niet echt bepaald een goed verhaal om op te teren. Een emoji in een telefoon die probeert om ‘meh’ te zijn maar eigenlijk te vrolijk is? Een reis door de telefoon met allemaal veelgebruikte apps om er voor te zorgen dat de telefoon niet gewist wordt? Tja, je hoeft er in ieder geval niet echt diep bij na te denken. Toch zijn er genoeg andere films met een niet al te sterk plot die het toch voor elkaar krijgen om het publiek te boeien of aan het lachen te krijgen. De Emoji Films lukt dat echter niet. Zo nu en dan weet het een lach op je gezicht te toveren, maar het mist toch net iets dat het boeiend maakt.

Het is niet direct zo dat de film helemaal niet meer te kijken is. Af en toe is deze namelijk heus nog wel vermakelijk. Het is bovendien natuurlijk gewoon een kinderfilm en een kinderhand is gauw gevuld. De vraag is dan echter wel voor welke doelgroep deze film nou eigenlijk is. Het leukste is de film voor de erg jonge doelgroep die waarschijnlijk nog geen telefoon heeft. Het jammere dan is echter dat ze het Twittervogeltje of Spotify of alle andere bekende apps die voorbij komen waarschijnlijk niet zullen herkenen.

De Nederlandse versie van de film is ingesproken door Arjen Lubach, Jandino Asporaat, Bracha van Doesburgh, Patty Brard en vele anderen. In de Amerikaanse versie horen we onder anderen T.J. Miller, James Corden en Sofía Vergara. Koop je de dvd of blu-ray dan kan je uiteraard zelf kiezen welke versie je opzet. Daarnaast staan er enorm veel extra’s op waarvan er een aantal zeker vermakelijk zijn. Ben je toch een beetje klaar met de emoji’s? Er staat ook nog een korte film op van Hotel Transylvania.

Anthem - PS4
Anthem - PS4
Score 3.7 van 5 sterren.
€14,49
Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.