Recensie: Falco – Seizoen 2

Samenvatting
Het tweede seizoen van de Franse crime serie Falco is heftiger dan zijn voorganger. Alexandre Falco oogt labieler, heeft hallucinaties en is nog altijd op zoek naar de waarheid achter zijn aanslag. Helaas krijgen we niet veel nieuwe antwoorden. De moordzaken zitten wederom goed in elkaar en zijn bovendien interessanter en heftiger van aard. De personages worden opnieuw goed neergezet door de desbetreffende acteurs. Toch is het nog hopen op een interessantere verhaallijn rondom het personage Eva, die overigens wel erg goede emoties toont. De serie eindigt wederom met een enorme cliffhanger, één die het leven van de rechercheurs voorgoed verandert.
7

Na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen is rechercheur Alexandre Falco erachter gekomen wie hem 22 jaar geleden heeft neergeschoten. Enigszins van slag en met diverse hallucinaties probeert Falco zijn werkzaamheden als detective in de Franse hoofdstad zo goed mogelijk uit te voeren. Echter is Falco vastbesloten om achter de complete waarheid te komen van de gerichte aanslag. Samen met zijn collega Romain Chevalier gaat hij op onderzoek uit. Krijgt Falco de antwoorden waar hij op hoopt of stapelen de vragen zich op?

Ook in het tweede seizoen kruipt Sagamore Stévenin weer in de huid van Alexandre Falco, de detective die 22 jaar in coma heeft gelegen na een aanslag. Na zijn ontdekking is hij zichtbaar van slag. Falco heeft last van hallucinaties, maar zijn psychiater is in geen velden of wegen te bekennen. Bovendien beantwoordt Falco de vraag of alles goed met hem gaat, niet meer met zijn bekende antwoord: ‘super’. Falco oogt een stuk labieler ten opzichte van het eerste seizoen en is in verschillende momenten vrij gewelddadig. Echter is dit niet zo gek als je nagaat wat hij heeft ontdekt. En hij wil nog meer ontdekken. Zijn onderzoek naar de complete waarheid gaat dan ook verder, maar mondt uiteindelijk uit in een dramatisch afscheid. Het is jammer dat we aan het eind van het seizoen niet echt verder gekomen zijn. Seizoen 1 liet namelijk al zien wie de schutter was, maar verder is Falco geen steek verder gekomen. Al komt heel kort aan bod dat iemand bij een andere unit, waar Falco op een geven moment verantwoording moet afleggen, meer van de situatie weet.

Falco’s partner in crime is Romain Chevalier, wederom gespeeld door Clément Manuel. De rechercheur die volgens het boekje werkt, maar desondanks een grote rol speelt in Falco’s persoonlijke onderzoek. De chemie tussen de twee rechercheurs is minder aanwezig, wat ook mede te danken is aan de voortgang van het verhaal. Echter zijn er voldoende leuke momenten die je een lach bezorgen. Om Chevaliers karakter iets meer diepgang te geven, krijgt hij een merkwaardige vriendin. De verhaallijn rondom Chevaliers moeder, die haar zoon wil koppelen is vrij komisch, maar de combinatie Joy en Romain is toch vrij ongeloofwaardig. Het gehele eerste seizoen bleef het personage Eva, gespeeld door Alexia Barlier, vrij vlak. Helaas heeft haar karakter ook het tweede seizoen niet veel te bieden. Haar emoties zijn dan wel duidelijk zichtbaar, maar naast simpelweg haar werk doen, heeft Eva niet veel te zeggen. Falco s2

Waar de commissaris Ménard in seizoen 1 niet veel invloed had op het verhaal, tot aan de cliffhanger, is dat nu wel anders. We leren meer over de beste vriend van Falco. Helaas nog wel te weinig, maar dat is iets voor Falco om te onderzoeken. Na zijn ontdekking is ook Ménard zichtbaar ontdaan. Wat is zijn rol geweest al die jaren terug, en waarom heeft hij zijn gezin in de steek gelaten? Vragen die hopelijk in het volgende seizoen beantwoord worden. Falco’s gezin zien we ook nog regelmatig voorbijkomen, maar waar deze verhaallijn vorig seizoen nog interessant was, kachelt het nu een beetje voort. Falco’s vrouw Carole (Mathilde Lebrequer) en haar nieuwe vriend Phillippe Cheron (Franck Monsigny) zijn tijdelijk uit elkaar en daardoor lijkt de rivaliteit tussen Falco en Cheron ook een stuk minder. Cheron heeft zijn frustraties verplaatst naar Carole, die op haar beurt nog steeds niet weet hoe ze om moet gaan met de situatie. Daar is dus niets veranderd.

Naast Falco’s persoonlijke onderzoek, moeten hij en zijn team elke aflevering weer een zaak oplossen. Deze zaken zitten wederom goed in elkaar en zijn dit tweede seizoen interessanter en ook een stuk heftiger, niet per se qua geweld maar door het onderwerp. Van een gemartelde oorlogsmisdadiger tot religieuze moorden. Hiernaast oogt de hele serie wat heftiger door Falco’s persoonlijke drama en hoe hij omgaat met zijn werk. Hij wordt labieler en gewelddadiger in de zin dat hij vaker met zijn pistool zwaait en bewust het gevaar lijkt op te zoeken. Uiteindelijk lukt het hem en Chevalier altijd om de daders te berechten. Echter heeft de seizoesfinale een behoorlijke cliffhanger, waarvan je hoopt dat wat kan gebeuren absoluut niet gaat gebeuren. Naast de afleveringen staan er geen extra’s op, wederom slechts een aantal trailers van andere detectiveseries.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.