Recensie: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Summary
Fantastic Beasts and Where to Find Them is een magisch goede film die fantastisch fabelachtig is. Het is een film met prachtige visuals en actie die ervoor zorgen dat de film nergens saai wordt. Er zit een flink tempo in het verhaal dat goed geacteerd wordt door onder andere Eddie Redmayne. Een absolute must-see voor iedereen die van magie houdt. Deze film is extra de moeite waard in (IMAX) 3D.
8.5

Newt Scamander is de zoöloog van de magische wereld waar hij met fantastische fabeldieren werkt. Het is 1926 als hij aankomt in New York met een koffer vol van deze prachtige fabeldieren, maar dan gaat er iets mis. Een aantal van de wezens uit zijn koffer weten te ontsnappen doordat een Niemagie (een niet tovenaar) de koffer opent. Het ontsnappen van deze wezens zorgt natuurlijk voor de nodige problemen in zowel de tovenaars- als de Niemagies-wereld. Gelukkig krijgt Newt hulp van de Niemagie die de koffer opende en twee Amerikaanse tovenaars.

De echte Harry Potter-fans konden natuurlijk niet wachten tot er weer een avontuur van J.K. Rowling in de bioscoop zou verschijnen. Met Fantastic Beasts and Where to Find Them kunnen ze gelukkig hun hart ophalen, want de film maakt al zijn verwachtingen waar. J.K. Rowling heeft weer een fantastisch verhaal weten te verzinnen dat vol zit met magie en de meest prachtige wezens. Gelukkig is dit voorlopig ook nog niet het einde, want Fantastic Beasts and Where to Find Them is pas het eerste deel in wat een hele nieuwe filmreeks moet worden. Dat belooft dus veel goeds voor alle fans de komende jaren.

fantastic_beasts_and_where_to_find_them_15021614_st_8_s-highHet verhaal van Fantastic Beasts and Where to Find Them staat verder los van het hele Harry Potter-verhaal. Ook voor de mensen die nog nooit een Harry Potter film of boek gezien hebben is de film dus prima te kijken. Wel zijn tovenaars natuurlijk gewoon een beetje vreemde typetjes af en toe, en hier zal je in het begin van de film misschien een beetje aan moeten wennen. Zodra het eerste magische wezentje echter uit de koffer ontsnapt is, doet het er totaal niet meer toe wat je tot dan van de film vond. Dit kleine beestje is schattig, grappig en gewoonweg betoverend. Ook de ietwat vreemde Newt Scamander en de vriendelijke Niemagie Jacob weten al gauw je hart te veroveren.

Eddie Redmayne was zo vriendelijk om de rol van Newt Scamander op zich te nemen en dat doet hij zeer verdienstelijk. Hij lijkt geboren voor zijn rol in deze magische wereld als de eigenaardige zoöloog. Ook de overige personages lijken prima gecast te zijn. Jacob, de Niemagie, wordt gespeeld door de innemende Dan Fogler en Porpentina “Tina” Goldstein wordt gespeeld door Katherine Waterston. Deze Miss Goldstein is de eerste magiër die Newt tegenkomt in New York. Ze werkt bij MACUSA, de CIA-achtige variant van het Ministerie voor Toverkunst, zoals deze in de Harry Potter-wereld heet. Tina probeert Newt eerst nog te arresteren voor het binnenbrengen van verboden magische wezens in New York, maar al gauw zorgen omstandigheden er voor dat ze moeten samenwerken.

Ook een leuke rol is er voor de zus van Porpentina Goldstein die luistert naar de naam Queenie Goldstein (Alison Sudol). Deze Queenie kan gedachtenlezen en wordt stiekem een beetje verliefd op de Niemagie Jacob, want wat zijn die Niemagies toch eigenlijk interessante wezens. Met Newt, Tina, Jacob en Queenie in de hoofdrollen heb je al een leuke groep bij elkaar. Maar er zijn nog veel meer belangrijke personages in de film en ook zien we veel bekende namen voorbij komen. Zo zien we bijvoorbeeld Collin Farrel als speurder van MACUSA en komt ook Johnny Depp nog heel even tevoorschijn. Toch zijn het eigenlijk niet de acteurs die deze film zo leuk maken, maar de magische wezens.

fantastic_beasts_and_where_to_find_them_15021614_st_18_s-highDe mannen die de leiding hebben over de prachtige visual effects die we in de film zien, zijn niemand minder dan de Oscarwinnende visual effects supervisor Tim Burke en de voor een Oscar genomineerde visual effects supervisor Christian Manz. Beide werkten ook al eerder mee in Harry Potter-films en laten ook nu weer zien dat ze fantastisch werk kunnen leveren. Meer fantastisch werk komt natuurlijk ook van de regisseur van deze film, David Yates. Hij werkte eerder al aan de Harry Potter-films vijf tot en met acht. Daar wist hij al een enorm spektakel van te maken en dat doet hij nu ook weer. Fantastic Beasts and Where to Find Them wordt nergens saai, maar blijft een en al actie.

De actie in deze film is natuurlijk niet helemaal dezelfde als in de gemiddelde actie-film, want zoals vrijwel alles in de film is ook de actie doordrenkt van magie. De gevechten, de explosies, alles ziet er prachtig uit. Dit komt allemaal nog eens extra tot zijn recht als je de film in (IMAX) 3D kijkt. Dat je dat moet gaan doen staat eigenlijk wel vast. Deze magische film is er één die ook de niet-Harry Potter-fans zeker zullen waarderen. Er zit een flinke vaart in het verhaal en deze is daarbij een stuk volwassener dan de Harry Potter-verhalen. De film is boeiend, actievol, schattig, stoer en af en toe een beetje romantisch en sexy. Het allerbelangrijkste is echter misschien wel dat de film magisch goed en fantastisch fabelachtig is.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.