Recensie: Ferdinand

Summary
Ferdinand vertelt het verhaal van een jonge stier die liever door de bloemenweides huppelt dan vecht met de andere stieren of een echte stierenvechter. Het is echter alles behalve makkelijk om een knuffelbare stier te blijven als je uitgroeit tot een kolossaal beest. Het verhaal kent weinig diepgang en ook de humor slaat niet aan. Behalve de lieve Ferdinand heeft de film dan ook weinig te bieden en is het al met al gewoon een vrij middelmatige animatiefilm.
6

Een schattig klein stiertje

Ferdinand is een jong stiertje dat opgroeit op een stierenboerderij in Spanje. Op deze stierenboerderij worden de stieren getraind om zo sterk mogelijk te worden. Alleen de allerbeste maken een kans om te mogen vechten in de grote arena tegen een echte stierenvechter. Dit is voor alle stieren de absolute droom en van jongs af aan doen ze dan ook niets liever dan oefenen in het gevecht. Ferdinand is echter anders dan de andere stieren, hij wil helemaal niet vechten. Ferdinand is dol op bloemen, is enorm vrolijk en wil het liefste vriendjes zijn met iedereen, zonder te vechten.

Als jong stiertje weet hij de stierenboerderij te ontvluchten en vindt een hemelse plek vol met bloemen en leuke vrienden om op te groeien. Met dat hij groter wordt doen zich echter nieuwe problemen voor. Vond iedereen Ferdinand nog schattig toen hij klein was, nu hij in een enorme stier begint te veranderen worden mensen langzaam bang voor hem. Een grote volwassen stier is immers erg gevaarlijk. Hij komt dan ook in de nodige problemen, maar gelukkig weet hij ook genoeg vrienden te maken die hem helpen.

Geen prijswinnaar

Ferdinand is geïnspireerd op het boek The Story of Ferdinand van Munro Leaf en Robert Lawson. Alweer 80 jaar geleden maakte Disney hier al een korte animatiefilm van die toen een Oscar won. Nu heeft Blue Sky Studios er een langere film van gemaakt. Deze nieuwe versie van Ferdinand werd genomineerd voor verschillende prijzen, maar de enige prijs die de film in de wacht wist te slepen was de Humanitas Prize. Ferdinand is dan ook zeker niet een geweldige animatiefilm te noemen en ook zeker niet de beste animatiefilm uit de handen van Blue Sky Studios.

Blue Sky Studios is bekend geworden met onder andere Ice Age en wist het ook erg goed te doen met Rio. Het hele concept van Ferdinand klinkt dan vervolgens ook wel als iets dat in hun straatje zou kunnen passen, maar helaas weten ze niet de volle potentie te benutten. Het verhaal mist de diepgang die veel animaties tegenwoordig toch aan hun verhaal proberen toe te voegen. Dat zou niet zo’n heel groot probleem zijn als ze daar bijvoorbeeld een goede dosis humor voor in de plaats zouden brengen. Ondanks de paar leuke grappen, schiet de film echter ook op dat gebied tekort.

Nog de moeite waard?

Wat de film uiteindelijk nog een beetje redt zijn de mooie animaties (vooral de omgevingen) en de lieve Ferdinand zelf. De stemmen zijn daarbij over het algemeen ook best goed gekozen, hoewel de personages en stemmetjes van Una, Dos en Cuatro een beetje naar het irritante neigen. In het Engels worden de stemmen ingesproken door onder andere John Cena, Kate McKinnon, Gina Rodriguez, Bobby Carnavale, David Tennant, Anthony Anderson en velen anderen. In het Nederlands horen we Rico Verhoeven, Plien van Bennekom, Vlinder Kamerling, Rutger ‘Furtjuh’ Vink en nog veel meer bekenden.

Ferdinand is dus niet direct een pareltje onder de animatiefilms te noemen, maar weet bij vlagen toch wel aandoenlijk te zijn. Voor kinderen zal de film heus wel leuk genoeg zijn, maar verder dan gemiddeld komt de film niet echt. Als bonus staan er op de blu-ray gelukkig wel voldoende leuke items om voor nog wat extra vermaak te zorgen. Natuurlijk zijn de meeste extra’s gericht op de kinderen, maar ook voor de volwassenen zit er nog wel iets bij.

The Sinking City - Day One Edition - PS4
The Sinking City - Day One Edition - PS4
Score 4.3 van 5 sterren.
€18,-
Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.