Recensie: Finding Your Feet

Samenvatting
Ondanks de populaire combinatie tussen comedy en drama zal deze film niet iedereen kunnen bekoren, door de specifieke humor en alle personages op leeftijd; Voor een jonger publiek is het verhaal nu eenmaal niet zo herkenbaar. Desalniettemin is het een fijne optie voor een namiddagje film zien met de familie.
6

De uptight en conservatieve Sandra ontdekt na 35 jaar huwelijk dat haar man haar bedriegt met haar beste vriendin. Ze besluit een pauze te nemen van haar leven en zoekt haar zus, waar ze al 10 jaar niet mee gesproken heeft, op in Londen. De verschillen die hen toen uit elkaar dreven, zijn er nog steeds; maar Bif slaagt er langzaamaan in om Sandra mee te krijgen in haar vrolijkheid, naar uitjes met vrienden en op dansles. Vandaar de titel van de film: daar komen Sandra’s herinneringen aan haar jeugd terug en vindt ze weer plezier in haar leven.

Achtergrond

Finding Your Feet is een Engelse film, wat zich weerspiegelt in de humor en uiteraard ook in de cast en crew. De film werd geregisseerd door Richard Loncraine. Hij maakte een aantal klassiekers, die nu echter niet zo bekend meer zijn bij een jong publiek (Richard III uit 1995, Brimstone & Treacle in 1982). Dat is echter ook niet het publiek dat de film wil aanspreken, de regisseur heeft wellicht meer bekendheid onder het doelpubliek dat kan meeleven met de gepensioneerde personages.

Sandra wordt gespeeld door Imelda Stauton, meest bekend van haar rol als Dolores Umbridge in de Harry Potter-reeks. De vraag is of ze hier die prestatie kan evenaren. In deze film is ze, zeker aan het begin, vooral een irritante en veeleisende vrouw, die dus niet meteen door het publiek warm onthaald zal worden. Haar zus Bif, die de kijker veel sneller weet in te palmen dankzij haar vrolijkheid en enthousiasme, wordt gespeeld door Celia Imrie. Leuk weetje: de twee speelden in 2005 ook al samen in Nanny McFee. Ten slotte is er Charlie, de beste vriend van Bif, die gespeeld wordt door Timothy Spall. Hij verwierf recent bekendheid met zijn rol in Mr. Turner (jaartal).

 Op het Palm Springs International Film Festival won de film de Audience Award voor Beste Film, maar in het algemeen werd de film met gemengde reviews onthaald.

 

De opening van de film, een shot van een aantal villa’s waaronder die van Sandra en haar man, zet meteen de toon van de film; het doet een beetje denken aan de opening van een oude soap-serie en benadrukt de luchtige stijl. Die luchtigheid blijft echter niet, want zoals het een echte dramedie beaamt wisselt de mood van de film heel snel van luchtig naar ernstig en weer terug.

Verschillende thema’s, vaak gerelateerd aan ouderdom, komen kort aan bod, maar geen enkel sociaal thema wordt echt uitgediept. In het midden van de film lijkt het doel in het verhaal even zoek en voelt het daarna alsof er van hoofdpersonage veranderd wordt wanneer Bif ziek wordt. Daarna wisselt het perspectief terug naar Sandra. Daarnaast is de film toch wel wat voorspelbaar en worden cliché’s niet vermeden.

Ondanks deze minpuntjes zijn er ook heel leuke momenten in de film, zoals de awkwardness in de eerste dansles van Sandra of de gezellige kerst die ze samen vieren. Op die manier slaagt de film er toch enigszins in de kijker een hartverwarmend gevoel te geven. Deze film zal niet iedereen kunnen bekoren, door de specifieke humor en alle personages op leeftijd; Voor een jonger publiek is het verhaal nu eenmaal niet zo herkenbaar. Desalniettemin is het een fijne optie voor een namiddagje film zien met de familie.

Ghost Recon Breakpoint - Xbox One
Ghost Recon Breakpoint - Xbox One
Score 4.7 van 5 sterren.
€10,-
Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.