Recensie: Freaks of Nature

Samenvatting
Ook al is Freaks of Nature lang niet perfect, het is zeker een leuke film die lekker wegkijkt. Met vlagen valt er te lachen om de film. Je moet je wel even door de overdreven schreeuwerige en chaotische openingsscène worstelen, maar gelukkig is die niet tekenend voor de sfeer van de rest van de film. De blu-ray is netjes verzorgd, maar de extra’s zijn wel weer wat karig. De alternatieve openingsscène die erop staat was een betere geweest dan de gekozen opening van de film.
6.5

Op de sociale ladder van het stadje Dillford staan de vampiers bovenaan, de mensen in het midden en de zombies onderaan. Bijzonder genoeg leven deze drie groepen vreedzaam samen, totdat er een alien apocalyps uitbreekt. De goede orde wordt bruut ontwricht en vampiers, mensen en zombies komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Drie jongeren zetten zich over hun verschillen heen en slaan de handen ineen om hun stad te redden van de ondergang.

De afgelopen tijd zijn er al aardig wat horrorkomedies voorbij gekomen, waaronder Scouts Guide to the Zombie Apocalypse en The Final Girls, en gelukkig weet deze film zich prima staande te houden tussen die soortgelijke titels. Ook al is Freaks of Nature verre van perfect, het kijkt wel echt erg lekker weg en weet met vlagen voor een goede lach te zorgen. Daarvoor moet je wel eerst de schreeuwerige, chaotische en net iets te lang durende openingsscène uitzitten, maar die is niet tekenend voor de rest van de film, gelukkig. Echter is de eerste indruk het belangrijkst en het is dan jammer dat de film overkomt als zwaar ondermaats.

L-r, Nick Braun, Mackenzie Davis and Denis Leary in Columbia Pictures' "Freaks of Nature."

Na de valse start verhuist de setting naar een middelbare school, waar je kennis maakt met de hoofdpersonen, oftewel: Dag (Nicholas Braun), Petra (Mackenzie Davis) en Ned (Josh Fadem). Dag heeft menselijk bloed door zijn aderen stromen en slaagt er net niet in om een stoere jongen te zijn, zodat hij indruk kan maken op Lorelei. Ook Petra is niet de populairste scholier en verandert in een vampier als ze gebeten wordt door haar vriendje. Tot slot is er nog Ned, die bijzonder slim is en mede daardoor het mikpunt van pesterijen, totdat hij besluit dat zijn leven als zombie een stuk relaxter is. Alle drie de acteurs weten hun rol prima en geloofwaardig neer te zetten, maar van een heel hoog kaliber is het niet. Je zult namelijk niet direct veel empathie gaan voelen voor een van de personages.

Opvallend is ook de vormgeving van de zombies, want die zijn niet zoals ze in serieuze horrorfilms worden geportretteerd. Ze lijken een stuk menselijker en bewegen een stuk natuurlijker, wat de makers van de eerder genoemde Scouts Guide-film ook al deden met hun zombies. Dat maakt dat de zombies voor wat meer humor zorgen. In deze film zijn ze ook nog eens behoorlijk dom namelijk. De vampiers zien er uit zoals die uit moderne films en series.

Vanessa Hudgens in Columbia Pictures' "Freaks of Nature."

De blu-ray uitgave is vrij standaard, maar wel netjes verzorgd. Als extra’s zijn er wat bloopers, een alternatieve openingsscène en een paar verwijderde scènes. Alles bij elkaar is dat nog zo’n tien minuten extra kijkplezier. Opvallend is trouwens dat er voor een andere openingsscène is gekozen voor de film, want het alternatief is eigenlijk een veel betere start. Ook omdat er verderop een aantal dingen gezegd worden die niet heel logisch klinken, terwijl de alternatieve opening al een aantal dingen uitlegt. Verder zijn beeld en geluid precies zoals je dat mag verwachten van een blu-ray.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.