Recensie: Game Night

Samenvatting
Game Night is zeker geen uitschieter in het genre, maar blijft prima overeind in het geweld van actiefilms en komedies. Of je de film nog heel lang goed zult herinneren na afloop valt te betwijfelen maar eigenlijk wordt zo'n beetje alles goed gedaan. Een komedie als deze kan al heel snel flauw worden, maar dat valt bij Game Night eigenlijk prima mee. Er zitten genoeg verrassingen in de film om je geïnteresseerd te laten doorkijken en het acteerwerk is prima in orde. Vooral kudo's voor Rachel McAdams die wat ons betreft nog in heel wat meer komische films mag worden gecast.
7

Max en Annie leren elkaar kennen op een spelletjesavond en raken meteen helemaal hotel de botel wanneer ze merken dat ze allebei net zo competitief zijn. Het stelletje gaat goed samen en regelmatig organiseren ze dan ook eigen avonden thuis met vrienden. Ze hebben een zeer excentrieke buurman die politieagent is en die heel graag bij de avonden aanwezig zou zijn, maar die ze liever niet uitnodigen. Max heeft daarnaast een broer genaamd Brooks, waar hij erg tegenop ziet. Brooks lijkt alles te hebben wat Max graag zou willen en dat maakt hem wat onzeker. Wanneer Brooks dan ook aan komt rijden voor een spelletjesavond in de droomauto van Max, is de toon gezet. Iedereen is onder de indruk van Brooks, die tot overmaat van ramp ook nog zijn eigen spelletjesavond organiseert. Wat hij in petto heeft voor het gezelschap, is een onvervalst moordmysterie waar niemand weet wat echt is en wat niet.

Game Night is geen ongelofelijk grote actiefilm die het moet hebben van de waanzinnige special effects, maar het speelt wel heel erg in op de bekende blockbusters die dat wel doen. Op grappige momenten wordt de spot gedreven met dit soort films. Tegelijkertijd is dat op een dusdanige subtiele manier gedaan dat het niet vervelend naar voren komt. De makers hebben heel duidelijk gekozen voor een mix van stijlen, zodat ze de vrijheid hebben gekregen om feitelijk alles te doen. Het nadeel daarvan is dat het ook tegelijk een heet hangijzer is voor de film, want af en toe lijken de makers een beetje verstrikt te zijn geraakt in de mengelmoes aan genres die ze gebruiken.

Het acteerwerk is absoluut goed te noemen, waarbij vooral Rachel McAdams heel positief opvalt. Haar personage heeft de nodige diepgang om je met haar mee te laten leven en je kunt het waarschijnlijk dan ook niet laten om een klein beetje ongemakkelijk te kijken wanneer ze met wapens staat te zwaaien waarvan ze denkt dat het speelgoed is. Maar ook Jason Bateman als Max doet het erg goed. Zijn personage is het type anti-held waar je je als kijker lekker mee kunt verbinden. Kyle Chandler speelt Brooks en ook zijn rol is erg leuk neergezet. Het is eigenlijk wel jammer dat we hem wat minder zien in grotere films. Jesse Plemons is de meest creepy buurman die je ooit hebt gezien, dus dat is ook een erg goede rol.

Als je bij de film Game Night zegt dat je alles van te voren aan zag komen dan is dat heel knap. De makers hebben er duidelijk voor gekozen om de kijker van de ene verrassing in de andere te laten vallen en dat lukt over het algemeen erg goed. Tijdens al deze verrassingen zul je diverse referenties naar bekende genrefilms tegenkomen. Het grappige is dat Game Night met vlagen gewoon door kan gaan voor een goede stevige actiefilm, met humor wel te verstaan. Dat alles terwijl de personages niet doorhebben dat ze daadwerkelijk gevaar lopen, maar denken dat ze nog steeds deel uitmaken van een ingewikkeld en goed opgezet spel.

De regie van deze film is in handen van John Francis Daley en Jonathan Goldstein. Dit duo maakte eerder ook de komische film Horrible Bosses en je kunt merken dat ze goed op elkaar zijn ingespeeld. Ze mixen moeiteloos elementen uit grote films als The Hangover, Jumanji en andere films van dit soort genres. Daarnaast worden natuurlijk diverse gezelschapsspellen in beeld gebracht, waarbij “hints” toch wel favoriet blijkt te zijn. Dat spelletje leent zich natuurlijk ook perfect voor een film.

Op de blu-ray die wij ontvingen staan nog een aantal extra’s, waaronder een gag reel en een korte featurette genaamd: An Unforgettable Evening: Making Game Night. Al met al zijn deze extra’s leuk genoeg om eens een keertje te kijken, zeker als de film je beviel. De kwaliteit van beeld en geluid hoeven we eigenlijk niet over uit te weiden, want die zijn gewoon zoals je die van een blu-ray zou verwachten. Prima verzorgd.

Geschreven door
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.