Recensie: Game of Thrones – Seizoen 7

Summary
Seizoen zeven van Game of Thrones is misschien wel het beste tot nu toe, ondanks dat het maar zeven afleveringen heeft. Er is meer ruimte voor de verschillende verhaallijnen en ook de actiescènes krijgen nu meer inhoud. De chemie tussen Emilia Clarke en Kitt Harington is echt aanwezig en dat maakt de momenten waarop zij samen zijn ook aangenaam om te kijken. Ook Lena Headey schittert in haar nieuwe rol als koningin Cersei en de manier waarop zij iedereen manipuleert is geweldig. De extra’s op de blu-ray-versie zijn ook vermakelijk om te kijken, ondanks dat er wel iets extra’s bij mocht zoals bloopers of verwijderde scènes.
9.5

In seizoen zeven zal Cersei alles op alles moeten zetten om de Lannisters op de troon te houden. Daenerys zet daarnaast haar eerste stappen op vaste grond in Westeros om vervolgens de strijd aan te gaan voor totale heerschappij van het koninkrijk. Ten slotte zal de nieuwe King of the North John Snow iedereen om hem heen moeten verzamelen om de Night King en de White Walkers te weerstaan. Winter is Here.

Nog voor het uitzenden van het zevende seizoen waren de fans al teleurgesteld. Het zevende seizoen zal niet meer tien afleveringen bevatten, maar zeven. Drie minder dan wat we normaal gewend zijn van de serie. En dan kwam ook nog eens het nieuws dat het laatste seizoen, seizoen acht, nog minder afleveringen heeft. Gelukkig kwam al snel het bericht dat de afleveringen erop aangepast worden en dat we te maken gaan hebben met afleveringen die langer dan een uur kunnen duren. Omdat de winter is aangebroken in Westeros moest er ook gewacht worden met filmen. Voorheen konden we in april al aan de slag met een nieuw seizoen van Game of Thrones. Dit jaar moesten we wachten tot half juli en konden we een hele zomer genieten.

Het einde van het zesde seizoen was erg spannend. John Snow overwon Ramsay Bolton en daarmee kwam Winterfell terug in de handen van Huis Stark. Daenerys is samen met de Greyjoy’s en Tyrion onderweg naar Westeros en Cersei heeft iedereen uitgeschakeld die in haar weg stond om koningin van Westeros te worden. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat het zevende seizoen erg spannend dreigt te gaan worden. Het zevende seizoen draait vooral om John Snow, Daenerys en Cersei. John Snow wordt door Daenerys uitgenodigd om zijn knie te buigen voor haar terwijl hij dit ziet als een potentiële bondgenoot in de strijd tegen de Night King. Cersei probeert op slinkse wijze meer mensen aan haar kant te krijgen om de strijd aan te gaan met Daenerys en haar draken. En dan hebben we het nog niet gehad over de andere verhaallijnen zoals Arya en Bran die terugkeren naar Winterfell om herenigd te gaan worden met Sanse. Of Samwell Tarly die Maester wilt worden, maar wat niet al te soepel verloopt. Ook beginnen de eerste scheuren te ontstaan tussen Cersei en Jaime.

Wat het zevende seizoen zo goed maakt is dat het meer verhaal bevat, maar dat ook de actie nog steeds aanwezig is. Waar we in een seizoen blij mogen zijn met één grootschalige veldstrijd, is dat in seizoen zeven minimaal drie keer aanwezig. Voorheen had de serie de neiging om de actie niet te voorzien van veel inhoud. Dat is dus nu wel anders. Tijdens deze gevechten wordt meer duidelijk over het doel en voegt het veel toe aan het verhaal. Ook de onderlinge verhoudingen zijn dit seizoen nog meer op scherp gezet en gaan de meeste hoofdpersonages twijfelen aan hun loyaliteit aan elkaar, maar ook aan zichzelf. Dit zorgt ervoor dat het zevende seizoen, ondanks minder afleveringen, nog spannender is dan alle voorgaande seizoenen bij elkaar. De lengte van de afleveringen zijn gelukkig langer dan gemiddeld, op één aflevering na. De langste aflevering duurt 81 minuten en dat is tevens ook de laatste aflevering van dit seizoen.

In het zevende seizoen keren de oudgediende acteurs weer terug zoals Kitt Harington die John Snow speelt en Emilia Clarke die de rol van Daenerys vertolkt. Dit seizoen komen deze beide hoofdpersonen bij elkaar en dat belooft veel leuke en goede scènes. Lena Headey weet haar rol als Cersei weer net zo fantastisch neer te zetten als voorheen, vooral nu zij koningin is. Mocht je voorgaande seizoenen nog geen hekel aan haar gehad hebben, dan zal je dat wel dit seizoen krijgen. Dit seizoen krijgen we meer te zien van een aantal andere personages waaronder Euron Greyjoy, gespeeld door Pilou Asbæk. Voor het eerst in Game of Thrones krijgen we een personage dat nog knetter gekker is dan Ramsay Bolton. Ook andere personages weten dit seizoen meer te schitteren, ondanks dat enkele maar één aflevering echt een grote rol hebben. Op het einde van het seizoen weten Kristofer Hivju (Tormund), Rory McCann (Sandor Clegane) en Paul Kaye (Thoros of Myr) je een hele aflevering goed te vermaken. De onderlinge gesprekken zorgen voor de nodige humor en dat mag ook wel eens tussen al dat geweld.

De blu-ray versie kent minder extra’s dan vorige seizoenen, maar ze zijn wel een stuk uitgebreider. Zo wordt er in zo’n vijftig minuten uitgelegd hoe de Art Department druk in de weer is om de omgeving zo goed mogelijk neer te zetten. Je krijgt meer te zien over hoe de overleden draken gemaakt zijn en hoe steden als Winterfell opgezet zijn en hoe deze door de jaren heen is aangepast. Naast deze extra is er ook nog ruimte om je in dertig minuten uit te leggen wat de oorlog precies inhoudt en hoe dit in elkaar is gezet. Denk daarbij aan Daenerys die op haar draak vliegt en hoe sommige gevechten in elkaar steken. Vooral de keuzes die men heeft gemaakt tijdens dit seizoen zijn leuk om te bekijken. De laatste extra op de blu-ray-versie is er één die ieder seizoen heeft, namelijk meer achtergrondgeschiedenis. Op deze versie krijgen we meer te zien over de Dragonpit, wat nu precies de Hand doet en een geschiedenisles over de Lannisters en diens The Rains of Castamere.

Zwaar Verliefd (DVD)
Zwaar Verliefd (DVD)
Met o.a. Jim Bakkum
Score 4.5 van 5 sterren.
€10,79
Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.