Recensie: Get Out

Summary
Get Out is spannend, komisch en bevat de nodige schrikmomenten. Het houdt dan ook het midden tussen een thriller en een horrorkomedie. Er wordt goed geacteerd door vrijwel de hele cast en de nodige maatschappelijke problemen worden op satirische wijze benadrukt. Al met al is dit een zeer goed regiedebuut van Jordan Peele.
8

Chris en zijn vriendin Rose zijn al vijf maanden samen als Chris voor het weekend meegaat naar het huis van haar ouders. Hij vraagt zich af of Rose haar familie er wel van op de hoogte heeft gesteld dat hij een donkere huidskleur heeft, maar dat vindt Rose niet nodig. Haar uiterst blanke familie heeft daar helemaal geen problemen mee claimt ze. En dit lijkt ook inderdaad zo te zijn. De familie is het toppunt van vriendelijkheid. Of toch niet? Chris komt er achter dat er toch wel erg veel vreemde dingen spelen in het huis van de familie Armitage.

Get Out is geschreven en geregisseerd door Jordan Peele, die vooral bekend is als acteur en komiek. Hij maakt hiermee zijn regiedebuut en dit doet hij zeker niet onverdienstelijk. Get Out is namelijk een erg goede film geworden die bij vlagen spannend is, soms erg komisch en de nodige schrikmomenten kent. Officieel krijgt de film het label thriller mee, maar door velen wordt de film ook aangemerkt als horrorkomedie. Dit doet erg denken aan de film The Visit, waar ook de meningen sterk verdeeld waren over of het nou een thriller, of een horror, of juist een (horror)komedie was. Het is misschien ook niet zo heel vreemd want Get Out is van dezelfde makers als The Visit en dat voel je echt aan alles.

get_out_02038515_st_15_s-high

De nodige jumpscares zijn wel aanwezig in de film, maar het is vooral het sinistere acteerwerk dat zowel de spanning weet op te roepen als voor de komische noot weet te zorgen. Op het acteerwerk valt dan ook niet heel veel aan te merken, want vrijwel alle personages weten de perfecte balans te vinden en de juiste karakters neer te zetten. De hoofdpersonen worden gespeeld door Daniel Kaluuya (Chris) en Allison Williams (Rose). Dit gelukkige stel brengt een bezoekje aan de ouders van Rose, gespeeld door Catherine Keener en Bradley Whitford. Vooral die eerste weet een zeer onheilspellende rol neer te zetten evenals het dienstmeisje dat gespeeld wordt door Betty Gabriel.

Zowel het dienstmeisje als de tuinman van de familie Armitage zijn zwart, wat natuurlijk de nodige vragen oproept. De familie beweert echter dat ze als familie zijn, maar het is voelbaar dat er iets niet helemaal in de haak is en de twee gedragen zich uiterst eigenaardig. En dan is er ook nog de broer van Rose, die gespeeld wordt door Caleb Landry Jones. Hij straalt in alles een enge griezel uit en weet nergens sympathie op te wekken. Je zou haast denken dat er dan wel genoeg vreemde types in de film zitten, maar dan komt er ook nog eens een heel scala aan excentrieke personen op bezoek.

get_out_02038515_st_1_s-highGet Out is niet alleen een vermakelijke film, maar weet ook nog de nodige sociale thema’s aan te halen. Het voelt gewoon even ongemakkelijk als vader duidelijk moet maken dat hij echt niet racistisch is en zeker nog een keer op Obama had gestemd als dit had gekund. Met precies de juiste satire wordt toch even aangehaald dat sommige blanken toch nog zeker wel denken dat een zwart persoon toch net iets anders is, al vinden ze zichzelf niet racistisch. Al met al lijkt Get Out dus enorm veel pluspunten te hebben, maar er zijn toch ook nog wat kleine minpuntjes te vinden.

Hoe grappig de film ook is, Get Out duurt op sommige momenten misschien net iets te lang. Een aantal scènes hadden misschien net ietsjes korter gekund om wat meer vaart in het geheel te houden. Daarnaast zitter er de nodige voorspelbare momenten in de film, wat jammer is maar ook helaas haast niet te voorkomen. Het laatste stukje lijkt dan opeens nog iets te gehaast en afgeraffeld, maar uiteindelijk mag dit de pret niet drukken. Voor een avondje met de nodige schrikmomenten, rare personen en de nodige komedie is deze film uiteindelijk uitermate geschikt en zeker de moeite waard.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.