Recensie: Gifted

Summary
Gifted is een luchtig drama met een goed verhaal, maar dat niet goed tot zijn recht komt. De acteurs spelen hun rol, maar lijken niet alles te geven, alleen de jonge Mckenna Grace zorgt ervoor dat het verhaal nog enige inhoud heeft. De rest voelt te gemaakt aan. Voeg daar wat mierzoete muziek en stampende kindervoetjes bij en je filmdrama is compleet.
4

Alleenstaande Frank Adler voedt zijn zevenjarige nichtje op nadat haar moeder, zijn zus, zelfmoord heeft gepleegd. Frank wilt er alles aan doen om er voor te zorgen dat Mary haar leven zo gewoon mogelijk is. Aan hun onbezorgde leventje komt abrupt een einde als de oma van Mary erachter komt dat Mary hoogbegaafd is. Er barst een vreselijke voogdij strijd los over de vraag wie voor Mary moet gaan zorgen. Maar wat wilt Mary eigenlijk?

Het welzijn van het kind staat centraal in deze, af en toe, komische drama film. Het verdriet binnen het gezin is zwaar, de beslissingen moeilijk, maar er wordt te luchtig en vluchtig door het verhaal heen gegaan. Het is voorspelbaar en niet moeilijk om partij te kiezen. De film is te makkelijk gemaakt en er wordt te veel nadruk gelegd tijdens bepaalde scene’s. Natuurlijk heeft een kind verdriet tijdens een gedwongen afscheid, maar moet daarbij zo overduidelijk door kleine kinderhandjes op het raam gebonkt worden? Het voelt wat te gemaakt aan.

Chris Evans kennen wij vooral van zijn rol als Captain America in de Marvel films. Daarin heeft hij een goed lijf, een knappe kop, en hoeft hij het niet te hebben van sterke dialogen. In Gifted heeft hij het duidelijk een stuk zwaarder. in Gifted moet Evans het niet hebben van zijn looks, maar van zijn acteerkunsten. Als Frank verdriet heeft, zie je de tranen, maar het voelt niet goed. Tijdens de wat luchtigere stukjes in de film, ben je blij dat je Evans ziet glimlachen. Dan is hij toch op zijn knapst.

Octavia Spencer heeft een bijrol als buurvrouw Roberta van Frank. Echter voegt dit niet veel aan het verhaal toe en lijkt het net alsof Spencer alleen meedoet omdat zij meerdere Awards heeft gewonnen voor haar rol in The Help en daardoor de film er vooraf beter uit ziet. McKenna Grace is met haar elf jaar in deze film de ster. Ze speelt de zevenjarige Mary met volle overgave. Je gelooft in haar verdriet, je voelt haar pijn en moet lachen als zij gelukkig is. Een pluim voor haar, tevens een domper voor de andere acteurs.

Misschien moeten we ook niet te veel verwachten van een regisseur die vooral muziekvideo’s heeft geregisseerd. Marc Webb doet duidelijk zijn best en we weten dat hij zeker goede films kan maken. Zijn eerste grote speel film (500) Days of Summer, uit 2009, scoorde goed bij de critici. En The Amazing Spider Man reeks is ook niet verkeerd. Wellicht zijn drama films gewoon toch niet zijn ding.

Op deze DVD vinden wij naast de trailer van de film nog een paar verwijderde scene’s. Het is leuk om ze even te bekijken, maar je snapt waarom ze niet in de film zitten, ze hadden niet veel toegevoegd. Daarnaast kan je er voor kiezen om foto’s van tijdens de opnames te zien. Er zit geen leuk muziekje onder, geen leuke uitleg, je kijkt alleen maar naar stilstaand beeld. De extra’s op deze disc voegen niet veel toe en kunnen overgeslagen worden.

Orphan X 4 -   De president
Orphan X 4 - De president
Score 4.8 van 5 sterren.
€22,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Sinds haar tiener jaren kijkt Jantine graag naar films en series. Veel vind ze leuk om naar te kijken, maar kom niet met horror aanzetten. Sinds de komst van Netflix is het nog makkelijker om te binge-watchen en nieuwe series en films te ontdekken die ze anders niet zou kijken.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.