Recensie Girls Night Out

Samenvatting
Niet grappig, niet interessant, niet goed geacteerd, gewoon algeheel niet nodig. Een film die beter niet gemaakt had kunnen worden en die je ook maar beter niet kunt kijken.
2

De wereld was in 2016 toe aan een vrouwelijke variant van Ghost Busters, dus, moet regisseuse Lucia Aniello gedacht hebben, hebben we ook een vrouwelijke versie van The Hangover nodig. Nou, we kunnen je alvast vertellen: deze film was echt alles behalve nodig. 

Girls Night Out is een Amerikaanse komedie en het regiedebuut van Lucia Aniello. Hoofdpersonage Jess (Scarlett Johansson) gaat bijna trouwen en daarom besluit BFF Alice (Jillian Bell) een vrijgezellenfeest voor haar te organiseren. Samen met vriendinnen Blair (Zoë Kravitz), Frankie (Ilana Glazer) en Pippa (Kate McKinnon) belanden ze voor een weekend in Miami. Compleet met alcohol, drugs en strippers belooft dat een goed weekend te worden, totdat Alice de stripper iets te wild bespringt. De stripper valt hard op zijn hoofd en is onmiddellijk dood. De anderhalf uur durende paniek die daarop volgt, zou het komische plot van deze film moeten vormen.

Zou moeten, ja, want echt grappig is de film niet. Nou heeft The Hangover heus af en toe nog wel z’n geinige momentjes, momentjes dat je even glimlacht of intern grinnikt. Girls Night Out, daarentegen, is een reeks aan voorspelbare gimmicks over tampons, waxstrips, incontinentieslips en seksschommels. Om nog maar te zwijgen over de flauwe grapjes die gemaakt worden over homoseksualiteit en een lesbische relatie tussen twee van de meiden. Platte, slappe en flauwe humor die helaas nergens een aanspraak doet op de lachspieren.

Het regiewerk, het verhaal en het script zijn eveneens slap en flauw. Het verhaal wordt nergens boeiend of verrassend, maar lijkt simpelweg een aaneenschakeling aan dingen die fout gaan. Iets wat de kijker na één mislukking al begrijpt en dus de rest van de film al lang aan ziet komen. De schrijvers hadden niet eens zin om een fatsoenlijk einde te bedenken, waardoor de volledige stapel aan ontstane problemen uiteindelijk plotsklaps in één keer zijn oplost. Een dergelijk flauw script hoeft niet erg te zijn als er scherpe grapjes, goede timing en prettige chemie in te zien is. Maar al deze elementen ontbreken, wat maakt dat de film een soort lauwe, smakeloze, beige brei wordt.

Het is eigenlijk zonde dat Scarlett Johansson, een prachtige vrouw en sterke actrice, ineens zo’n suffe en nietszeggende rol op zich neemt. Kate McKinnon schijnt ook écht wel grappig te zijn in haar dagelijks leven en ook in deze film is zij nog degene met de meest humoristische potentie, maar zelfs haar lukt het niet een lach op te wekken. Ook de andere actrices zijn in principe niet slécht, maar ze lijken door het script en elkaar niet echt gemotiveerd te zijn om er ook daadwerkelijk iets van te maken. Je ziet aan ze dat ze er zelf eigenlijk ook niks aan vinden. Ze zeggen hun teksten wel, maar de timing, chemie en oprechtheid ontbreken en dat gemis is voelbaar.

Eigenlijk valt er verder vrij weinig te zeggen over deze film. Hij was slecht, hij had niet gemaakt hoeven worden, hij is zonde van je tijd en kijk hem alsjeblieft niet. Hij is nog het beste uit te houden met een telefoon in je hand waar je misschien wat leuke artikelen op kunt lezen. Of als je ondertussen misschien een potje gaat Scrabblen of een ander leuk spel naar keuze gaat doen. Of kijk de film gewoon niet en zet iets aan wat wél leuk is.

Bad Times At The El Royal (Blu-ray)
Bad Times At The El Royal (Blu-ray)
Met o.a. Chris Hemsworth, Jeff Bridges, Dakota Johnson en Jon Hamm
Score 4.0 van 5 sterren.
€9,54
Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Maren is een 23-jarige studente Mediawetenschappen. Zoals elke vrouw van deze leeftijd is ze vooral gek op romantische komedies in haar vrije tijd. Af en toe een intellectueel hoogstandje kan ze echter af heus ook wel waarderen en historische klassiekers behoren tot één van haar fascinaties. Met horrorfilms hoef je echter dan weer níet aan te komen zetten, want dan kan Maren haar nachtrust vaarwel zeggen.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.