Recensie: Girls Trip

Samenvatting
Ryan, Sasha, Lisa en Dina vormen samen de Flossy Posse, een vriendinnengroep die elkaar al vijf jaar niet heeft gezien. Nu zijn ze echter eindelijk weer samen voor een weekend vol met drank, feesten en lol in New Orleans. Er valt genoeg te lachen tijdens deze film en de hoofdrolspelers worden uitstekend neergezet door Regina Hall, Tiffany Haddish, Jada Pinkett Smith en Queen Latifah. Het is wel humor waar je van moet houden en de film kan soms vrij grof zijn. Toch laat deze film zien dat het genre van de platte komedie van zuipende vriendengroepen nog steeds best vermakelijk kan zijn.
6.5

Girls just wanna have fun!

Ryan Pierce is een soort van nieuwe Oprah Winfrey aan het worden en haar wordt gevraagd of ze wil spreken op het jaarlijkse Essence Music Festival in New Orleans. Ze besluit om dit uitje te gebruiken om na vijf jaar eindelijk weer eens haar beste vriendinnen te zien.  Hoewel ze natuurlijk we nog moet werken, wil ze vooral ook een weekend vol met lol hebben. Waar kan dat beter dan op een festival vol met goede muziek en met haar beste vriendinnen? De Flossy Posse wordt zodoende weer bij elkaar gebracht voor een weekend met veel drank, geflirt, gedans en lol.

Ryan Pierce is dan wel erg beroemd en lijkt perfect, maar ze wil dit weekend vooral graag even feesten omdat haar leven lang niet zo goed gaat als ze laat zien voor de camera’s. Sasha Franklin vindt het vooral fijn dat haar vriendinnen weer samen zijn, maar ook zij heeft problemen, vooral op financieel gebied. Lisa Cooper is full-time moeder van twee en is vooral overal bezorgd om, maar ook ontzettend toe aan een weekend losgaan. De grofgebekte Dina is de laatste van de groep en weet overal altijd wel een feestje van te maken. Ze is de gestoorde vriendin die bijna elke vriendinnengroep wel heeft.

Alweer een ‘vriendengroep gaat los’-film

We hebben in de afgelopen jaren al heel wat films in dit genre voorbij zien komen. De platte komedie van een vriendengroep die een weekend op stap gaat en daarbij veel te veel drinkt of drugs gebruikt. The Hangover is daar misschien wel het bekendste voorbeeld van, maar afgelopen jaar verscheen ook Girls Night Out. Dit zou het vrouwelijke antwoord op The Hangover moeten zijn, maar werd niet echt een succes. Nu we de mannen en de vrouwen al gehad hebben komt nu de versie met de ‘zwarte’ vrouwen. Hoe weet deze film zich staande te houden?

Girls Trip doet het eigenlijk best heel goed, al is deze niet voor iedereen weggelegd. De film is namelijk soms erg grof en daar moet je van houden. Maar als The Hangover een film is waar je van genoten hebt, dan weet deze film je vast ook wel te vermaken. Het is gelukkig niet een film lang alleen maar dronken vrouwen, maar er komt ook nog een verhaal bij kijken. Er zit wat drama bij en de film geeft ook nog wat wijze lessen over vriendschap. Maar bovenal is het natuurlijk ook gewoon een komedie met een aantal heerlijke dwaze scènes, zoals de verbazingwekkende scène waarin er per ongeluk over een heel publiek heen geplast wordt.

Goed acteerwerk

Girls Trip is zo’n soort film die je waarschijnlijk of heel komisch vind, of verschrikkelijk. Het plot is daarbij ook niet direct origineel te noemen, dus ook daarmee kan deze platte komedie niet echt scoren. Waar deze echter wel mee scoort is het acteerwerk. De vier hoofdrolspelers zijn erg goed gecast en zetten allemaal hun rol voortreffelijk neer. De perfecte Ryan wordt gespeeld door Regina Hall, de zorgzame Sasha door Queen Latifah, de bezorgde moeder Lisa door Jada Pinkett Smith en de gestoorde grove Dina door Tiffany Haddish. Zij weten met zijn vieren echt iets van deze film te maken en zetten een uitstekende performance neer.

Extra’s op de blu-ray

Wij kregen de blu-ray van Girls Trip toegestuurd voor de recensie en deze zit boordenvol met extra’s. Natuurlijk zijn ze niet allemaal even bijzonder, maar over het algemeen zijn ze zeker leuk om te kijken. Er staan een heel aantal verwijderde scènes op, waarvan het bij sommigen bijna jammer is dat ze er uitgehaald zijn. Ook staan er de bloopers op, commentaar bij het maken van de film en nog veel meer. Genoeg aan extra materiaal dat het bekijken waard is. Wist jij dat de film daadwerkelijk opgenomen is tijdens het Essence festival en dat de mensen die daar rondlopen grotendeels gewoon bezoekers zijn en geen figuranten?

Dumbo (DVD) (Special Edition)
Dumbo (DVD) (Special Edition)
Disney Classics no. 4
Score 4.6 van 5 sterren.
€11,89
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.