Recensie: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Summary
Guardians of the Galaxy Vol. 2 is een heerlijk humorvol vervolg op het in 2014 verschenen eerste deel. Peter, Gamora, Drax, Rocket en Baby Groot zorgen weer voor een heerlijk bont gezelschap en gaan samen geen uitdaging uit de weg. Humor, actie, superhelden, vijanden en heerlijke muziek maken deze film tot één van de beste Marvelproducties.
8

De bewakers van de melkweg zijn terug en beleven weer de nodige spannende en vooral ook komische avonturen. Nadat ze in de eerste film al een keer de Melkweg wisten te redden zijn Star-Lord Peter Quill, Gamora, Drax, Rocket en Baby Groot de helden van het universum. Hierdoor krijgen ze goed betaald voor klusjes, zoals het bewaken van energiebronnen en meer. Niet zo handig is het dan ook als je eerst iets bewaakt en het vervolgens steelt, want hierdoor krijg je de nodige nieuwe vijanden. Opgeteld bij de vijanden die ze toch al hadden zorgt dit er voor dat deze hechte groep het nodige te verduren krijgt.

Naast alle vijanden die de Guardians moeten afweren is er natuurlijk een nieuw mysterie. Terwijl ze op de vlucht zijn voor een grote vijand en vechten voor hun leven, worden ze opeens gered door een man die beweert Peter zijn vader te zijn. Nou had Peter in de eerste film wel al te horen gekregen dat hij niet 100% menselijk was, maar toch bleef de vraag hangen wie Peter zijn vader dan wel was. In deze tweede film is daar dan het antwoord op gekomen. Het mag dus wel duidelijk zijn dat het misschien wel enigszins van belang is dat je de eerste film gekeken hebt voor je dit vervolg gaat bewonderen in de bioscopen. Behalve dat de eerste film natuurlijk ook gewoon leuk is om te kijken, zien we in dit vervolg vele personages terug en een achtergrond van deze personages is dan wel handig.

guardians_of_the_galaxy_vol-_2_40043101_st_9_s-highWe zien natuurlijk Chris Pratt terug als Peter, Zoe Saldana als Gamora en Dave Bautista als Drax. De stemmen van Rocket en Baby Groot komen weer van Bradley Cooper en Vin Diesel net als in het eerste deel. Samen vormen zij weer de bewakers van de Melkweg die alles aankunnen en niet bang zijn om de meest vreemde stunts uit te halen. Daarnaast zien we twee van de tegenstanders uit het eerste deel terugkomen, namelijk Michael Rooker als Yondu en Karen Gillan als Nebula. Ook helper van Yondu, Kreglin zien we terug en wordt gespeeld door Sean Gunn. Zijn rol wordt in deze film iets groter.

Belangrijke nieuwkomers zijn Kurt Russell die de vader van Peter speelt en zijn bediende Mantis, gespeeld door Pom Klementieff. Kurt Russel heeft wel eens beter acteerwerk laten zien, maar slecht is het zeker niet. De rol van Mantis is een leuke toevoeging aan de film en de interactie tussen haar en Drax zorgt voor de nodige leuke momenten. En dat is gelijk één van de dingen die Guardians of the Galaxy nou net iets beter maakt dan de gemiddelde intergalactische avonturenfilm: de humor. Als er een film vol met humor zit dan is het deze wel. Soms misschien net iets tegen het flauwe aan, maar vaak zijn de grappen precies goed. Gegarandeerd dat je als kijker minimaal één keer hardop moet lachen tijdens het kijken van deze film.

guardians_of_the_galaxy_vol-_2_40043101_st_18_s-high

Guardians of the Galaxy Vol. 2 wordt weer geregisseerd door James Gunn. Hij behaalde met het eerste deel al een groot succes en weet nu met dit tweede deel daar zeker niet voor onder te doen. Dit deel is eigenlijk alles wat het eerste deel was, maar dan met net iets meer humor. Het is bovendien fijn om te zien dat Marvel nog films maakt die niet direct onderdeel zijn van een groot geheel en vol verwijzingen naar andere Marvelfilms zit. Dit zorgt er direct ook voor dat de Guardians of the Galaxy-films leuk zijn voor een publiek dat niet bekend is met de overige Marvelhelden als Thor, Captain America, Iron Man en de vele anderen.

Voor de volle ervaring van het vliegen door het sterrenstelsel en om echt te genieten van de prachtige beelden, is het zeker aan te raden om de film in IMAX 3D te bekijken. Ook zonder deze toevoegingen zijn de beelden fantastisch en spat de actie van je scherm af, maar dit is nou echt een film waar de 3D- en IMAX-ervaring er voor zorgen dat je echt bijna in de film zelf zit. Naast de eerder benoemde humor, mooie beelden en de flinke portie actie, is het verder natuurlijk gewoon genieten van de heerlijke muziek en het grote avontuur. Vervelen zal de film geen moment en dat er nog een vervolg gaat komen mag wel duidelijk zijn na het kijken van deze film. Het is zeker één van de betere films van de Marvel-stal en als echte Marvel-fan weet je natuurlijk dat je moet wachten tot alle aftiteling geweest is voor je de bioscoopzaal verlaat.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.