Recensie: Honest Thief

Samenvatting
Honest Thief is precies de actiefilm die je verwacht bij een hoofdrol van Liam Neeson. Niet erg goed, maar toch nog net vermakelijk genoeg om te kijken. Dit keer speelt hij een bankrover die zo verliefd wordt op een vrouw, dat hij bereid is zijn criminele leven achter zich te laten en zelfs een gevangenisstraf te accepteren. Het loopt echter allemaal anders als hij te maken krijgt met corrupte FBI-agenten.
6

Met bankroverspensioen

Nadat bankrover Tom de liefde van zijn leven, Annie, heeft ontmoet besluit hij niet alleen om te stoppen met zijn illegale werk, hij is ook nog eens bereid om de gevangenis in te gaan en daarmee te boeten voor zijn daden. Annie verdient iemand die eerlijk is en dus wil Tom graag met een schone lei beginnen en besluit hij zichzelf aan te geven. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de FBI krijgt regelmatig telefoontjes van mensen die beweren de bekende bankrover te zijn waarnaar de FBI al zo lang op zoek is. Tom wordt in eerste instantie dan ook niet geloofd, maar omdat de FBI toch alle verhalen moet checken worden er twee mannen bij hem langs gestuurd om zijn verhaal te noteren en te controleren.

Ondanks dat Tom vele details weet te vertellen over de bankroven, geloven de mannen hem eigenlijk niet, totdat Tom met bewijsmateriaal op de proppen komt. Hij vertelt de mannen de locatie van een opbergbox waar ze een deel van het gestolen geld kunnen vinden. De FBI-mannen vinden inderdaad een groot deel van het geld, maar in plaats van dit te melden bij het bureau, besluiten ze het geld voor hunzelf te houden. Er is toch niemand die zo’n oude man als Tom zal geloven? Tom is echter zeker niet gek en zet alles op alles om de FBI-agenten te laten boeten en een toekomst met Annie op te kunnen bouwen.

Een Liam Neeson actiefilm

Acteur Liam Neeson tikt ondertussen al de 68 jaar aan, maar blijft toch nog steeds vrolijk actiefilms maken. Fysiek gezien lijkt dit hem ook nog redelijk goed af te gaan, al begint de geloofwaardigheid wel langzaam te dalen. Helaas voor hem is dit ook eigenlijk wel het enige genre waar we hem van kennen en waar hij goed in lijkt te zijn. Hier en daar heeft hij in het verleden wel eens een (al dan niet geslaagd) uitstapje gemaakt, maar denk je aan Liam Neeson, dan denk je toch vooral aan films als Taken. De meeste van dit soort films zijn niet erg goed te noemen, maar toch wel zo vermakelijk dat ze meestal (net) een voldoende verdienen. Ook Honest Thief past wat dat betreft goed in deze groep.

De film is precies wat je verwacht van een Liam Neeson actiefilm. Het verhaal is niet echt denderend of geloofwaardig, het meeste acteurswerk is ook niet om over naar huis te schrijven en uiteindelijk moet de film het dan ook vooral hebben van de standaard Liam Neeson acties met gevechten en achtervolgingen. Wat vermakelijkheid betreft is de film misschien net iets beter dan zijn voorgangers Cold Pursuit (2019) en de nog mindere The Commuter (2018), maar echt hoge verwachtingen hoef je er niet van te hebben.

Annie en anderen

De vrouw voor wie Tom alles over heeft, Annie, wordt gespeeld door Kate Walsh. Je kent haar waarschijnlijk vooral door haar rollen in de series Private Practice en Grey’s Anatomy. Hoewel haar rol niet heel erg groot is, is ze van alle spelers wel degene die de leukste en geloofwaardigste acteerprestatie neerzet. Verder zijn er nog rollen voor onder andere Jai Courtney (Divergent), Jeffrey Donovan (Burn Notice), Anthony Ramos (Hamilton) en Robert Patrick (Scorpion). Mega slecht acteren ze niet, maar een Oscar zullen ze hiermee ook zeker niet in de wacht slepen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goede actiefilm (en ja, die bestaan wel hoor) dan kan je Honest Thief misschien beter overslaan. Maar met veel actie en corrupte FBI-agenten is deze film nog precies vermakelijk genoeg voor een avondje met popcorn op de bank. Mits je niet al te hoge verwachtingen hebt natuurlijk. Kate Walsh zet een prima rol neer en Liam Neeson doet gewoon wat hij altijd doet.

Honest Thief (Blu-ray)
Honest Thief (Blu-ray)
De nieuwe actiethriller met Liam Neeson
Score 4.2 van 5 sterren.
€8,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.