Recensie: Horizon Line

Samenvatting
In Horizon Line gaan twee ex-geliefden naar een bruiloft met het vliegtuigje van een goede vriend. Deze vriend komt te overlijden tijdens de vlucht en dus moeten Sara en Jackson het vliegtuig besturen. Vanaf dat moment gaat alles mis wat maar mis kan gaan. Dit gaat ten koste van het verhaal en dat is erg jammer. Daar kunnen zelfs acteurs Allison Williams en Alexander Dreymon niets aan veranderen. Erg jammer, want er zat best veel potentie in het verhaal.
5.5

Horizon Line

In Horizon Line volgen we het verhaal van twee ex-geliefdes in een vliegtuigje waarbij echt alles misgaat. De film is in Nederland niet lang in de bioscoop geweest. Op het moment dat de film in de bioscopen draaide moesten de bioscopen al snel dicht. Gelukkig komt de film van regisseur Mikael Marcimain wel gewoon fysiek uit en kunnen we in Nederland er toch nog van genieten.

Eind 2020 kwam de film nog in de Zweedse bioscopen en in Nederland draaide de film dus erg kort. Een niet zo goed begin voor regisseur Mikael Marcimain. Deze Zweedse regisseur is voornamelijk in eigen land bekend door het maken van advertenties en tv serials. In 2012 en 2014 probeerde hij het met wat grotere projecten in eigen land. Horizon Line is daarmee ook zijn eerste grote internationale project. Hij liet zich bijstaan door de schrijvers Josh Campbell en Matthew Stuecken. Beide heren waren onder andere verantwoordelijk voor het schrijfwerk achter 10 Cloverfield Lane.

Horizon Line

Eenzame hoogte

Wanneer de beste vriendin van Sara (Allison Williams) gaat trouwen, besluit Sara terug te keren naar het eiland waar ze voorheen ook woonde. Daar komt zij wel wat vervelende herinneringen tegen zoals haar ex Jackson (Alexander Dreymon). Tijdens een one-night stand met Jackson komt Sara erachter dat zij te laat komt voor de bruiloft. Zij besluit om het vliegtuig te nemen van haar goede vriend Wyman. Daar aangekomen blijkt zij niet de enige te zijn, ook Jackson heeft besloten om dat vliegtuig te nemen.

Het gaat alleen gruwelijk mis tijdens de vlucht. Piloot Wyman krijgt een hartaanval en komt te overlijden. Sara en Jackson zijn nu overgeleverd aan de paar lessen die Sara gehad heeft in het verleden. En om het nog erger te maken: de automatische piloot is beschadigd en daardoor weten zij ook niet waar zij naartoe gaan. Op eenzame hoogte moeten ze ook nog eens een storm ontwijken die recht voor hen hangt. Al met al een vlucht die je niet graag in je leven wil maken.

Zwak verhaal

In principe klinkt het allemaal wel lekker spannend. En in het begin is het dat ook wel. Maar naarmate de film vordert ga je je steeds meer ergeren aan kleine dingen. De gehele film voelt namelijk aan als de wet van Murphy. Alles wat maar fout kan gaan, gaat ook fout. Dat is tevens wel de charme van zo’n film, maar het moet niet teveel zijn. In Horizon Line is dat zeker het geval. Het heeft ook wel veel invloed op het verhaal. Want het gaat niet alleen mis in het vliegtuigje, maar ook de onderlinge relatie speelt een grote rol. En dat met elkaar gecombineerd moet de spanning vergroten en dat lukt ook deels.

Langs het vliegtuig klimmen op zoveel kilometer hoogte en even later er gewoon bovenop klimmen; het komt allemaal voor in Horizon Line. Door dit soort acties blijft het wel spannend, maar het verhaal komt daardoor in gedrang. Normaal gezien moet er in een soortgelijk verhaal een opbouw zijn, maar deze is hier niet echt aanwezig. De emoties tussen beide hoofdpersonen lopen nogal uiteen. In eerste instantie zijn zij boos, maar dan doen zij ineens weer lief en raken vervolgens weer boos.

Horizon Line

De twee hoofdpersonen

De belangrijkste twee rollen zijn die van Sara en Jackson. Sara wordt gespeeld door actrice Allison Williams. Zij is voornamelijk bekend van haar rol als Rose uit de film Get Out, maar speelde ook heel wat afleveringen mee in de serie Girls en A Series of Unfortunate Events als Kit Snicket. In principe doet zij het zeker ook niet slecht in deze film. Haar acteren is best solide, net als die van Alexander Dreymon als Jackson. Dreymon kan je vooral kennen als zijn rol van Uhtred in The Last Kingdom. Het mooie is dat zij elkaar echt versterken. Maar het probleem zit hem echt in dit verhaal en hoe goed beide acteurs ook hun best doen, als het verhaal best ongeloofwaardig is, dan voel je het gewoon niet.

Helaas kent de blu-ray uitgave van deze serie geen extra’s. Best jammer, want het was interessant om te zien hoe de makers de film in elkaar hebben gezet. Een gemiste kans en daarmee krijgt Horizon Line vooral een plakkaat dat het iets minder dan vermakelijk is. Geen hele slechte film, maar na 45 minuten ben je wel klaar met de wet van Murphy.

Horizon Line
Horizon Line
Van de makers van 10 Cloverfield Lane en The Shallows
Score 2.6 van 5 sterren.
€14,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.