Recensie: Hotel Transylvania 2

Samenvatting
Hotel Transylvania 2 is een leuke film voor zowel jong als oud, maar zo leuk als de eerste film is deze zeker niet. Door het moraal uit de eerste film weg te halen en door Graaf Dracula vrijwel de hele film te hard zijn best te laten doen om zich met het leven van zijn kleinzoon te bemoeien, is dit vervolg een stuk minder geworden. Toch zitten er nog genoeg leuke momenten in die de film nog een mooie voldoende te bezorgen. De extra’s op de blu-ray zijn ook zeker erg leuk, een groot minpunt echter is dat deze alleen in het Engels zijn.
6

Vampier Mavis en haar mensenman Johnny zijn samen erg gelukkig en al helemaal nu ze een zoontje hebben gekregen, genaamd Dennis. Als Dennis ondertussen al bijna vijf is en nog steeds geen hoektanden heeft ontwikkeld, begint het toch wel een beetje te kriebelen, vooral bij zijn opa Graaf Dracula. Wat als Dennis helemaal geen vampier is? Hoewel Graaf Dracula zijn hotel ondertussen ook voor het mensenras heeft opengesteld, blijft hij toch hopen op een vampier kleinzoon.

In dit tweede deel van Hotel Transylvania zien we een heleboel oude bekenden die we kennen uit de eerste film. Het leven lijkt ondertussen erg veranderd nu mensen en monsters zo goed als naast elkaar kunnen leven. In de eerste film zagen we nog grote paniek toen een mensenjongen zomaar het monsterhotel Transylvania bezocht. Graaf Dracula was zwaar tegen mensen maar lijkt ondertussen totaal bijgedraaid te zijn. Uiteindelijk was het helemaal geen probleem dat zijn dochter met een mens trouwde, maar nu zijn kleinzoon misschien geen vampier is heeft hij het toch wel zwaar.

2058068_66621_Still_1_s-high

En dat is wel één van de belangrijkste punten die in deze film misgaat. In de eerste film wordt er nog een mooi punt gemaakt met als uitgangsbasis dat het niet uitmaakt wat je bent, want iedereen is gelijk. Deze film doet dat allemaal teniet doordat het nu opeens wel weer een probleem is voor Graaf Dracula dat iemand een mens is en geen vampier. De gehele film draait er dan ook om dat Graaf Dracula stiekem ervoor probeert te zorgen dat zijn kleinzoon een vampier wordt, en dat is jammer. Dit tweede deel haalt het dan ook totaal niet bij de eerste film.

Moet je de film dan maar links laten liggen? Nee, dat hoeft zeker niet. Ondanks dat het verhaal en ook het moraal niet helemaal top zijn, zit ook dit deel weer vol met leuke grappen en prachtige animaties. Daarnaast zien we ook alle fantastische monsters uit de eerste film weer terug. Zoals het Monster van Frankenstein, Wayne de weerwolf, Griffin de onzichtbare man, Murray de mummie en Blobby de blob. Deze grote vrienden helpen Graaf Dracula mee in zijn queste om Dennis te laten ontpoppen tot vampier.

In de eerste film zien we nog hoe Graaf Dracula super beschermend is tegenover zijn dochter. Nu zien we in de tweede film hoe Mavis deze trekjes van haar vader heeft overgenomen. Ze is er ondertussen achter dat mensen veel minder gevaarlijk leven dan vampiers, en ze vindt het dan ook helemaal niet erg dat haar Dennis misschien wel een mens is. Sterker nog, ze denkt er zelfs over om uit Hotel Transylvania weg te gaan en in een mensenwijk te gaan wonen. Ze gaat samen met Johnny op bezoek bij zijn ouders om eens te kijken hoe dat mensenwereldje nu eigenlijk leeft.

2058068_71328_Still_6_s-high

Graaf Dracula ziet dit als de ultieme kans om de vampiergenen in zijn kleinzoon aan te wakkeren, en biedt direct aan om op Dennis te passen terwijl Mavis en Johnny weg zijn. Samen met zijn vrienden doet Graaf Dracula zijn uiterste best om een monster te maken van Dennis, echter lijkt helaas niets te werken. Tenslotte besluit hij dan maar om Dennis naar een zomerkamp te brengen. Dit is natuurlijk niet zomaar een zomerkamp, dit is het zomerkamp waar hij zelf ook al zijn vaardigheden geleerd heeft. Helaas blijkt dat ook dit zomerkamp niet de vampierkrachten in Dennis kan ontwaken. Is hij dan misschien toch echt gewoon een mens?

Het vreemde aan de blu-ray is dat alles in het engels is. Het menu is in het Engels en alle extra’s zijn ook in het Engels. Gelukkig voor de kleintjes kan de film zelf wel in het Nederlands afgespeeld worden, of kan er Nederlandse ondertiteling ingesteld worden. Toch is het jammer dat de extra’s niet in het Nederlands, aangezien deze juist erg leuk zijn voor de kleintjes. Er zit bovendien een sing-a-long bij en een leuke uitleg die je verteld hoe je het beste monsterfeestje kan geven. Hopelijk kunnen de ouders een beetje helpen want er zitten wel degelijk hele leuke tips bij voor een fantastisch monsterfeest. Verder staan er nog veel meer extra’s op om te bekijken dus je hoeft je niet te vervelen na de film.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.