Recensie: I Feel Pretty

Samenvatting
I Feel Pretty heeft een redelijk voorspelbaar plot en het einde is ook niet heel verrassend. Toch geeft de manier waarop de schrijvers dit onderwerp aansnijden een hele leuke invalshoek, en de humor die ermee gecombineerd wordt maakt dat I Feel Pretty een hele leuke film is om naar te kijken. Menig vrouw, jong en oud, zal zich op de een of andere manier wel herkennen in de onzekerheden waar Renee mee kampt. Om te zien wat voor effect zelfverzekerdheid kan hebben (hoewel enigszins overdreven, maar daar is het een film voor), in plaats van alleen maar erover te lezen, kan voor onzekere vrouwen best een steun betekenen. Ook als je zelf niet per se iets hebt met dit onderwerp kan deze film vermakelijk zijn, de komische situaties leveren regelmatig een lach op.
7

Schoonheid komt met zelfverzekerdheid

Renee heeft het prima voor elkaar. Ze heeft een goeie baan (al is het weggestopt in een kelder van een groot cosmeticabedrijf), ze heeft leuke vriendinnen en een leuk huisje. Toch kampt Renee met een probleem dat haar leven beheerst: Ze voelt zich enorm onzeker over haar uiterlijk, en is ervan overtuigd dat andere mensen haar (daardoor) ook als minderwaardig zien. Om dit probleem te proberen op te lossen gaat Renee sporten; door te gaan powerfietsen (op een hometrainer) in groepsverband hoopt ze een mooier lijf te krijgen en daardoor meer geaccepteerd te gaan worden.

Helaas gaat door haar knulligheid het vreselijk mis, en maakt ze een lelijk ongeluk door van de fiets te vallen. Als ze bijkomt en zichzelf in de spiegel bekijkt is er ineens iets veranderd: Renee heeft een goddelijk mooi lichaam en waant zichzelf (daardoor) als de meest capabele vrouw op de planeet. Wat heeft een 180 graden gedraaid zelfbeeld voor effect op haar en de buitenwereld? En wat als de ‘betovering’ verbroken wordt?

Amy Schumer stars in I FEEL PRETTY

Goed gekozen acteurs met onderlinge chemie

Amy Schumer speelt in I Feel Pretty de hoofdrol en eerlijk is eerlijk: zij is een zeer goeie keus geweest om deze rol neer te zetten. Ze past perfect in het plaatje die de schrijvers van de film proberen neer te zetten en hoewel de meningen verdeeld zijn over Amy Schumer in humorvolle rollen komt dit in I Feel Pretty heel goed uit de verf. Ze staat tot nu toe eigenlijk bekend als iemand die rollen met vrij platte humor vertolkt, dit is in deze film een stuk minder aanwezig.

Er hoeft trouwens niet beweerd te worden dat Schumer de film alleen draagt, ook haar medespelers dragen goed bij aan de sfeer, de hilarische situaties, maar ook de serieuze kant van de film. Rory Scovel speelt Ethan, de man die Renee ontmoet in een grappige scène in een stomerij, en de chemie tussen die twee is zowel op het vlak van humor als romantisch aanwezig. De rol van Michelle Williams als Avery LeClaire lijkt initieel enorm over de top en ongeloofwaardig, maar richting het einde van de film komt er een verklaring die gek genoeg ook weer uitlokt dat vooroordelen hebben niet alleen onbewust kan gebeuren, maar ook nog onterecht is of kan zijn.

Amy Schumer stars in I FEEL PRETTY

Clichés hoeven niet altijd uitgekauwd te zijn

Toegegeven, het plot is redelijk voorspelbaar en het einde is ook niet verrassend, sommige mensen zullen wellicht vinden dat de film clichématig is, en deels is dit ook wel zo. De boodschap die de film uitdraagt is er ook een die je regelmatig hoort: ‘Echte schoonheid zit van binnen’, ‘Je zorgt zelf voor je eigen mate van zelfverzekerdheid’, enzovoorts. Toch brengen de schrijvers Abby Kohn en Marc Silverstein (die tevens ook de regisseurs zijn van de film) deze clichés op een hele leuke humorvolle manier, en om het zo uitvergroot te zien heeft als gevolg dat je er gek genoeg toch op een andere manier naar gaat kijken.

Op de DVD staan drie extra’s, hier hoef je jammer genoeg niet heel veel van te verwachten. Van de ‘deleted scenes’ is het eigenlijk logisch dat ze eruit zijn gelaten, ze voegen niet gek veel toe (hoewel de scène met de spreuk uit het gelukskoekje dan wel weer leuk is). Ook is er een ‘gag reel’ (de bloopers). Deze lijken eigenlijk vooral leuk voor degenen die mee hebben gewerkt aan de film, de mislukkingen en het daaruit voortvloeiende gelach komt over als een gevalletje ‘je had erbij moeten zijn’. Ook staat er een extra op die ‘Being Pretty’ heet, waar je kort een aantal actrices aan het woord ziet. Dit is echter vooral een soort promotiefilmpje voor de film, ook niet heel bijzonder dus.

Star Wars Jedi: Fallen Order - PS4
Star Wars Jedi: Fallen Order - PS4
Score 4.6 van 5 sterren.
€36,-
Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Ilse is iemand die zich graag bezig houdt met het lezen van boeken, het kijken van films en het spelen van games. Tenminste, als ze hier de vrije tijd voor kan vinden, want als moeder van een jong dochtertje en part-time werkzaam bij de overheid is het soms lastig om hiervoor de ruimte te vinden. Ze schrijft al sinds 2012 voor wat toen Undercover-Network was, en maakt sinds april 2016 ook deel uit van de hoofdredactie. Daarnaast is zij ook nog lid van de eindredactie van de site. Een drukke boel dus!

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.