Recensie: Ice Age: Collision Course

Samenvatting
Hoewel Ice Age: Collision Course zeker een vermakelijke film is met hier en daar geslaagde grappen, valt het uiteindelijk toch behoorlijk tegen. Het ruimteverhaal is te ver gezocht en gewoonweg niet grappig. Wel zorgt die insteek voor een aantal mooie en grappige fragmenten bij de dieren die de aarde proberen te redden van de ondergang. De stemmen zijn goed gekozen en erg passend bij de personages. Ook de animatie zelf is van hoog niveau. Er zijn nog een aantal leuke extra's te vinden op de dvd, maar of dat dat de aankoop van deze film waard maakt? Nee, niet echt.
6.5

Scrat probeert nog steeds de ongrijpbare eikel te pakken te krijgen, met als gevolg dat hij met een ruimteschip het universum ingeschoten wordt. Door zijn toedoen wordt de aarde bedreigd door een gigantische meteoriet. Ondertussen proberen Sid, Manny, Diego en de andere zoogdieren onder leiding van Buck een nieuwe oerknal te voorkomen. Daarvoor moeten ze een vergezocht en ogenschijnlijk onmogelijk plan uitvoeren, maar ze hebben niks te verliezen en besluiten alles op alles zetten.

Ice Age: Collision Course is het vijfde deel in de ooit zo populaire filmreeks. Na Ice Age (2002), The Meltdown (2006), Dawn of the Dinosaurs (2009) en Continental Drift (2012) wijken de makers uit naar de ruimte. Nogal vergezocht, maar eigenlijk deert dat ook niet. Het belangrijkste voor de fans is om alle vertrouwde personages weer terug te zien. Het niet bijster interessante verhaal dient vooral als een kapstok om alle grappen aan op te hangen. Dat lijkt de kern van de film, maar toch weet de film slechts op enkele momenten echt voor een harde lach te zorgen.

De stemmencast zijn heel wat bekende acteurs, zangeressen en tv-sterren hiervoor opgetrommeld. Komedieacteur Adam Devine (Workaholics, Mike and Dave Need Wedding Dates) en voormalig Nickelodeon-ster Keke Palmer (Scream Queens) zijn te horen als de verloofde mammoeten Julian en Peaches. Simon Pegg (Hot Fuzz, Paul) is heel erg geestig als wezel Buck. Ook Modern Family-acteur Jesse Tyler Ferguson heeft een erg grappig personage. Verder zijn onder andere de stemmen van Jessie J en Jennifer Lopez te horen. Kortom, aan bekende namen geen gebrek. Het inspreek werk is echt heel goed gedaan en de stemmen voelen vertrouwd met de personages.

ice-age-collision-course-gallery-11-gallery-image

Op het dvd’tje zijn ook de nodige extra’s te vinden. Dat levert toch nog zeker zo’n drie kwartier aan extra kijkplezier op. Er is onder andere een video die kort het hele verhaal van Ice Age vertelt: van de eerste film tot de laatste. Er is nog een extra fragment over ruimte eekhoorn Scrat. De makers hebben hun best gedaan om de dvd wat meer te vulling te geven, maar of dat dat de aankoop van deze uitgave waard maakt? Nee, eigenlijk niet. Tenzij je graag de collectie van Ice Age-films compleet wil maken, is dit geen film die je per se in huis wilt hebben.

Het probleem is vooral dat de film van de hak op de tak springt, er wel heel veel personages zijn en het net iets te vaak grappig wil zijn. De slapstick humor is niet echt leuk en dat maakt het ook lastig om te lachen als er wel een goede grap gemaakt wordt. Het hele gebeuren in de ruimte is gewoonweg niet leuk. Dat terwijl de dreiging van de neerstortende meteoriet wel voor een aantal grappige en mooie scènes zorgt. De roze elektrisch geladen kristallen zorgen voor een mooi contrast met het witte sneeuwlandschap. Sowieso is de animatie zelf wel van erg hoog niveau.

Michael Wenting
Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.