Gevoed door het herstelde vertrouwen in de mens en geïnspireerd door de onbaatzuchtigheid van Superman, krijgt Bruce Wayne nu te maken met een nog grotere vijand. Maar gelukkig krijgt hij hulp van een nieuwe bondgenoot: Diana Prince. Batman en Wonder Woman moeten snel een team van metahumans samenstellen om de strijd aan te gaan met deze nieuwe dreiging. Maar ondanks het team van superhelden, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash, is het misschien al te laat om de wereld te behoeden voor een catastrofale ramp.
Marvel doet het inmiddels al een paar jaar, hun bekendste superhelden naar het witte doek brengen. DC Films doet het net iets rustiger aan. In 2013 zijn zij begonnen met DC Extended Universe. In 2013 trapte Man of Steel af met Batman v Superman: Dawn of Justice. Deze laatste bracht ons Wonder Woman en daar verscheen dit jaar ook een film van. Vorig jaar verscheen Suicide Squad in de bioscoop en nu is het tijd voor het vijfde deel van de DC Extended Universe. Om eenheid te creëren tussen alle films is ervoor gekozen om Zack Snyder wederom aan te stellen als regisseur. In Suicide Squad en Wonder Woman was hij niet de regisseur, maar was hij wel nauw betrokken bij beide films. In Justice League heeft hij de touwtjes weer in handen.
Het is geen gemakkelijke klus, er zijn al vele Batman en Superman-films verschenen. Toch weet DC Films iets nieuws te doen met DC Extended Universe. Het is allemaal minder kinderlijk en gaat meer richting een duistere kant. Dat bewees Batman v Superman: Dawn of Justice wel in 2016. Batman en Superman gingen op de vuist, maar zagen al snel in dat er grotere zorgen waren. Dit resulteerde in een gevecht van Wonder Woman, Batman en Superman tegen Lex Luthor’s Doomsday. Het resultaat was alleen dat Superman dat gevecht niet overleefde. In Justice League treurt de wereld om de dood van Superman en zien anderen in de wereld hun kans om los te gaan.
In Justice League moet Bruce Wayne een team gaan opstellen om buitenaardse wezens tegen te houden die op zoek zijn naar speciale kisten. Kisten die het einde van de wereld kunnen betekenen. Zo’n team is echter niet zomaar eventjes gevormd en de film neemt je dus mee in dat proces. Wonder Woman en Batman kende elkaar al, maar de rest van het team is relatief onbekend. Toch weten de echte fans precies wie het zijn en hebben we in Dawn of Justice al een glimp kunnen opvangen van de nieuwe superhelden. Het grootste gevaar voor het team is dat zij snel moeten leren samenwerken omdat de slechterik van het verhaal, Steppenwolf, niet wacht tot zij één team vormen. Het eerste gedeelte van het verhaal ben je echt mee bezig om het te zien vormen, alleen jammer dat er maar weinig ruimte is voor diepgang bij de nieuwkomers Flash, Cyborg en Aquaman. Overigens is dit ook van toepassing op de slechterik van het verhaal, Steppenwolf. Het tweede gedeelte van de film is waar het helemaal los gaat en ook de duistere kant wat laat varen. Er is ruimte voor humor en zien we hoe de personages naar elkaar toe groeien. Daarmee weet men ervoor te zorgen dat de film je geen enkel minuut zal vervelen. Tel daar ook nog eens bij op dat men echt alles uit de kast heeft getrokken om er een visueel spektakel van te maken, ondanks dat je tegen het einde wel een aantal situaties hebt waarbij het niet altijd even strak eruit ziet.
De helft van de cast kennen we inmiddels al, maar toch is het fijn om Ben Affleck (Bruce Wayne/Batman) en Gal Gadot (Diana Prince/Wonder Woman) te benoemen. Ben Affleck had wat moeite met zijn rol als Batman, maar toch weet hij hem voortreffelijk te brengen. Gal Gadot heeft in Wonder Woman haar kunsten laten zien en dat weet zij goed over te brengen in Justice League. Barry Allen/Flash wordt gespeeld door Ezra Miller en neemt daarmee de leukste rol op zich. Van het team is hij het minst ervaren, maar weet hij wel de humor erin te brengen. Je ziet hem door de film heen ook groeien in zijn rol en dat maakt het vermakelijk om te kijken. Een ander bekende acteur die we in deze film zien is toch wel Jason Momoa. Hij speelt de rol van Auquaman en probeert vooral het alfamannetje te zijn. Zijn rol is misschien wat minder dan de rest van het team omdat zijn grappen niet echt lijken aan te komen. Maar het groentje van de acteurs is toch wel Ray Fisher, die met de rol van Cyborg zijn eerste rol te pakken heeft in Hollywood. Toch weet hij geloofwaardiger over te komen dan Jason Momoa. Al met al is het wel een team wat staat voor wat zij willen overbrengen en is het wachten op het vervolg.
Pingback: The Flash - Play Watch Read